Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Varovanje osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Načela varovanja osebnih podatkov

Vse morebitne posredovane osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke obdelujemo le v trajanju in obsegu, potrebnem za doseganje namena njihove obdelave, posamezniki, na katere se osebni podatki nanašajo, imajo kadarkoli pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, pravico do popravka le-teh ali uveljavljati vse ostale pravice, zagotovljene z veljavno zakonodajo. Osebne podatke obdelujemo le v primerih, ko nam jih posredujete.

Soglasje in omejitev uporabe

Svoje osebne in posebne podatke (e-poštni naslov, ime in priimek, naslov, telefon itn.) nam posredujete povsem prostovoljno. S posredovanjem teh podatkov in s soglasjem njihove obdelave hkrati soglašate s tem, da te podatke lahko zbiramo, obdelujemo in uporabljamo v namene kontaktiranja, upravljanja kontaktov, varovanja naših upravičenih poslovnih interesov ali v druge, z vaše strani navedene namene. Ne bomo jih zbirali, obdelovali niti uporabljali v druge namene. Soglasje lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo od trenutka njegovega preklica.

Posamezne verzije Soglasij za obdelavo osebnih podatkov:

Verzija Veljavnost Dokument
1.0 / 2018 1.5.2018 – še vedno veljavna pdf za prenos

 

Komu vaše osebne podatke posredujemo in s kakšnim namenom

Spodaj navajamo vse načine obdelave podatkov, ki imajo značaj osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Podatki, potrebni za dokončanje in dostavo naročila

  • Prevozna podjetja: da bi vam blago lahko dostavili, posredujemo prevoznemu podjetju vaše ime, priimek, naslov, telefon in e-pošto. Prevozno podjetje vaših podatkov nadalje nikakor ne uporablja.
  • Sistem spletnega plačevanja: pri načinih plačila „nakazilo“ ali „s kartico“ uporabljamo sistem spletnega plačevanja, ki mu posredujemo e-poštni naslov za primer obvestila o neuspelem plačilu. Sistem spletnega plačevanja vaših podatkov nadalje nikakor ne uporablja.

Ostali obdelovani podatki

  • Klepet: v namen komunikacije s strankami uporabljamo klepet modul, kjer v primeru off-line načina uporabnik vnese svoj e-poštni naslov zaradi odgovora na vprašanje. Klepet modul vaših podatkov nadalje nikakor ne uporablja.
  • Obrazci v e-trgovini: v e-trgovini uporabljamo različne obrazce, npr. Kontaktni obrazec. Pri teh obrazcih zahtevamo nujno potrebne podatke, npr. za komunikacijo z vami. Teh podatkov nadalje nikakor ne uporabljamo.
  • Primerjalniki blaga za oceno naše e-trgovine in kupljenega izdelka posredujemo vaš e-poštni naslov, na kateri cenovni primerjalnik pošilja e-pošto z vprašalnikom o zadovoljstvu kupcev z namenom obveščanja ostalih uporabnikov o kakovosti storitev zadevne e-trgovine. Cenovni primerjalniki vaših podatkov nadalje nikakor ne uporabljajo.
  • Merjenje statistik: zbiramo podatke o obiskanosti naše e-trgovine s pomočjo piškotkov z namenom statističnega vrednotenja in optimiziranja strani tako, da bodo uporabniško bolj prijazne in da bi se pri nas uporabnik počutil prijetno.
  • Oglaševalska orodja: v namen prikazovanja primernih oglasov posredujemo piškotke oglaševalskim orodjem, kot so Google Adword, Sklik, Facebook itn. Na ta način vam oglaševalska orodja lahko prikažejo oglas po meri in vas ne poplavijo z nezanimivimi oglasi.
  • Platforma e-trgovine: programerska dela na naši e-trgovini zagotavlja zunanji izvajalec, ki ima dostop do podatkov, shranjenih v podatkovni bazi. Te podatke uporablja za namene, potrebne za delovanje e-trgovine. Izvajalec platforme vaših podatkov nadalje nikakor ne uporablja.

Pravica do dostopa in javni pregled postopkov pri obdelavi osebnih podatkov

Na zahtevo vam pisno v skladu z veljavno zakonodajo sporočimo, ali katere od vaših osebnih podatkov zbiramo in za katere osebne podatke gre. Poleg tega imate v skladu z veljavno zakonodajo pravico, da zahtevate na primer popravek, prepoved obdelave ali izbris takšnih osebnih podatkov.

Varnost podatkov

Za varovanje podatkov (proti naključni ali namerni manipulaciji, izgubi, uničenju ali dostopu nepooblaščenih oseb) EMOS spol. s r.o. izvaja tehnične in organizacijske ukrepe za varnost podatkov. Naši varnostni ukrepi se tekoče izboljšujejo glede na razvoj dostopnih tehnologij.

Vprašanja glede varovanja osebnih podatkov

Če imate kakršnokoli vprašanje glede obdelave vaših osebnih podatkov, lahko se na nas obrnete na spodaj navedenih kontaktih:

EMOS SI, D.O.O.
Mat. št.: 19014104, ID za DDV: CZ19014104
Rimska cesta 92
3311 Šempeter v Savinjski dolini
Slovenija

E-pošta: emos-si@emos-si.si
Tel.: +386 8 205 17 20