Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov LED svetila in dodatki LED svetila LED stropno svetilo IRVI 30x60, 24W, zatemnilno, nastavljiva CCT

LED stropno svetilo IRVI 30x60, 24W, zatemnilno, nastavljiva CCT

Številka za naročilo ZM5182
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Izberite različico
barva svetlobe
prihodna moč
Na zalogi
19. jun. 2024 Pri vas
129,00
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Več o izdelku

LED-viseča svetilka EXCLUSIVE

Serija LED-svetilk EXCLUSIVE poleg odličnega svetlobnega toka in elegantne oblike ponuja še posebno visoko udobje pri upravljanju zaradi priloženega daljinskega upravljalnika. Poleg nemotenega zatemnjevanja in prilagajanja barve svetlobe omogoča tudi upravljanje skupin svetilk, ustvarjanje svetlobnih prizorov itd. V seriji EXCLUSIVE lahko izbirate med modeli različnih velikosti v kvadratni ali pravokotni obliki. Na voljo so modeli z elegantnim okvirjem okoli difuzorja in modeli brez okvirja. Visoko kakovost serije EXCLUSIVE z aluminijastim ohišjem in mlečnim difuzorjem dokazuje tudi triletna garancija.

Vzdušje po meri

LED-svetilke EXCLUSIVE vam zaradi funkcije stalnega zatemnjevanja v kombinaciji z možnostjo prilagajanja barve svetlobe omogočajo številne možnosti osvetlitve za optimalno svetlobno udobje v notranjosti. Barvno temperaturo svetlobe lahko nastavite od tople bele (2 700 K) za sprostitev, prek nevtralne bele za branje do hladne bele (6 000 K) za delo. Na priloženem daljinskem upravljalniku so vnaprej nastavljeni štirje najbolj priljubljeni načini osvetlitve, druge pa lahko nastavite sami.

Upravljanje skupine svetilk z regulatorjem udobja

Z udobnim upravljanjem je sprememba načina osvetlitve ali popoln izklop svetilke EXCLUSIVE vprašanje nekaj trenutkov. Nikoli več vam ne bo treba zapustiti najljubšega filma, da bi spremenili osvetlitev in ustvarili vzdušje kot v kinu. S pritiskom na gumb. Priloženi daljinski upravljalnik deluje na frekvenci 2,4 GHz, kar zagotavlja neprekinjen sprejem signala na strani svetilke. V nasprotju z drugimi tehnologijami za spremembo načina osvetlitve daljinskega upravljalnika ni treba usmeriti v svetilko.

Ali imate nameščenih več svetilk iz serije EXCLUSIVE? Nato je mogoče krmiliti vse svetilke kot eno enoto ali pa s krmilnikom določiti manjše skupine svetilk z različnimi svetlobnimi parametri. Ali želite, da so nekatere svetilke popolnoma izklopljene, druge vklopljene in da ima vsaka drugačno barvo svetlobe? Pri svetilkah EXCLUSIVE to ni težava.

Enostavna namestitev v nekaj minutah

Svetilke serije EXCLUSIVE lahko namestite na strop ali na steno prostora. Za obe možnosti namestitve je vedno priložena vsa potrebna dodatna oprema.

Namestitev je izvedena v treh preprostih korakih in jo lahko po priloženih navodilih opravi tudi manj vešč uporabnik.

Barve kot žive

Izbrani modeli svetilk EXCLUSIVE so dobavljeni s povečanim indeksom barvne reprodukcije CRI>95. Višja kot je vrednost CRI, bolj živahno so prikazane barve in predmeti so pod takšno svetlobo videti bolj naravno. Večina svetilk in svetlobnih virov LED ima vrednost CRI več kot 80, pri zelo kakovostnih pa 95 in več. Modeli z višjim CRI so očitna izbira, zlasti za tiste, ki jih želijo uporabljati za osvetljevanje poslovnih prostorov z visokimi zahtevami glede kakovosti reprodukcije barv (tekstil, tisk, notranja oprema, hrana, video produkcija in fotografski studii, avtomobilska industrija, oglaševalska območja, informacijski sistemi) itd.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo ZM5182
Šifra artikla 1544102401
EAN 8592920090527
umestitev stropna
tip svetilo klasično svetilo
način montaže nadometno
oblika pravokotnik
barva svetlobe topla bela–hladna bela
prihodna moč 24 W
zaščita IP20
daljinski upravljalnik da
senzor gibanja ne
možnost zatemnjevanja da
dimenzije 295 × 595 × 61 mm
barva ohišja bela
svetlobni tok 190–1 900 lm
nadomestilo za žarnico ne navaja se
temperatura kromatičnosti 2 700–6 000 K
linija IRVI
napetost 220–240 V
kot svetilnosti 115°
montažna odprtina ne navaja se
vir svetlobe LED
UGR< 22
material ohišja aluminij
življenjska doba 30 000 ur
doseg senzorja nima senzorja
indeks barvne reprodukcije (CRI) Ra > 95
material difuzorja plastika (PC)
izhodni tok iz vira ne navaja se
kategorija EXCLUSIVE
flicker-free da
frekvenca 50/60 Hz
material LGP PS
tok 110 mA
svetlobna učinkovitost 80 lm/W
tip difuzorja mlečen
faktor > 0,9
za kopalnice ne
za kuhinje da
za dnevne sobe, spalnice in otroške sobe da
na hodnike in stopnišča ne
v delavnice in garaže ne
za terase in balkone ne
za pisarne da
garancijska doba 3 leta
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Ta svet si zapomni zadnji nastavljeni način tudi po prekinitvi povezave z omrežjem. Funkcija pomnilnika je enaka za celotno paleto svetilk tega modela.

Deluje podobno kot televizor, tj. daljinski upravljalnik morate usmeriti neposredno v napravo. Če imate več luči iste vrste v različnih sobah ali eni sobi, en daljinski upravljalnik vpliva na luč, na katero ga usmerite.

Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Plošče LED je treba namestiti na strop, senzor pa nastaviti glede na občutljivost na svetlobo okolice, čas preklopa, ki vam ustreza, in domet senzorja (domet zaznavanja je nastavljen za osebe, visoke 1,6-1,7 m, ki se gibljejo s hitrostjo 1-1,5 m/s).

Da, lahko. Na leseno površino ni dovoljeno namestiti le tistih, na katerih to piše.

Povezujejo se z:

N - modra - srednja žica (nevtralna)...nevtralna
L - rjava - delovna žica (pod napetostjo)...faza

Premik jakosti osvetlitve se zgodi po takojšnjem kliku stikala, in sicer po vrsti sekund. 

Včasih se lahko zgodi, da se svetilka ne odzove na ta način in spremeni jakost s klikom stikala ne glede na dolžino intervala med klikoma: 

To se zgodi zelo pogosto, če ožičenje ni pravilno izvedeno v skladu s standardi. Vzrokov je lahko več, pogosto pa se v omrežju inducira preostala napetost, ki je pri nekaterih svetilkah lahko problematična. Rešitev je pogosto ta, da pred svetilke dodamo eno komponento: dušilni kondenzator, ki naj bi izdelku pomagal odstraniti preostalo napetost.

To je polipropilenski kondenzator: JFW-100N/310-P10

Vedno navajamo svetlobni tok, ki prihaja iz svetilke.

Svetilko je treba nekaj časa pustiti vklopljeno v zadnjem nastavljenem načinu, da se ta shrani in si po izklopu stikala na steni zapomni zadnji način.

Na leseni podlagi je mogoča namestitev.

LED trakov ni mogoče zamenjati. 

Tega tudi ne priporočamo, saj bi lahko nestrokovni posegi povzročili okvaro. 

To sta dve različni tehnologiji:

Plošče z osvetlitveno tehnologijo (LEXXO) imajo nižje proizvodne stroške (njihova zasnova je preprostejša) in z njimi je lažje doseči večji svetlobni izkoristek. Po drugi strani pa so višji (30 mm proti 10 mm) in imajo nekoliko manjšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Plošče s tehnologijo Edgelite (PROXO) imajo višje proizvodne stroške (ne gre le za uporabljene materiale, temveč za celoten proizvodni proces), njihova svetlobna učinkovitost pa je odvisna od materiala, uporabljenega za izdelavo svetlobno vodilne plošče, ki je del svetilke, ki praktično zagotavlja porazdelitev svetlobnega toka, ki ga oddajajo sami čipi LED. Zaradi svoje zasnove so lahko nižje in imajo boljšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Delina svetilk in možnost uporabe različnih vrst plošč je lahko pomemben parameter za kupca, pri čemer se lahko tanjše plošče vgradijo npr. s pomočjo vzmeti v mavčne plošče, če gre za obešanje s pomočjo jeklenih vrvi. Podobno je mogoče uporabiti okvir, ki se zaskoči in je dolg le 45 mm, v primerjavi s 70 mm, ki jih zahtevajo plošče z osvetlitvijo.

Ko gre za vgradnjo v klasične rastrske strope, kjer debelina ne igra vloge, vsekakor priporočamo uporabo plošč LEXXO prav zaradi prej omenjenih pozitivnih lastnosti - nižje cene, večje učinkovitosti in posledično manjše porabe energije.

Ne priporočam takšne namestitve. Teh luči nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Ta povezava je neposredno sorazmerna.

Primer: 150 W = 20.000 lumnov

100 W = približno 13.000 lumnov