Domov Žarnice LED žarnice LED žarnica classic A60 9,7W E27 NW Ra97, 4 ks

LED žarnica classic A60 9,7W E27 NW Ra97, 4 ks

Splošna številka za naročanje ZQ5148.4
16,76
Ni na zalogi
Sledi
Ob naročilu nad 49 evrov prejmete darilo - LED set za kampiranje
vznožek (pritrditev žarnice) E27
barva svetlobe nevtralna bela
nadomestilo za žarnico 60 W
prihodna moč 10 W
svetlobni tok 806 lm
Več parametrov
Osnovni podatki
Blagovna znamka EMOS Lighting
Splošna številka za naročilo ZQ5148.4
Šifra artikla 1525733421
EAN 8592920075906
Z veseljem vam bom svetoval
Tehnična vprašanja
 • Dostava na dom
  Dostava na dom
 • Zagotavljamo varno spletno nakupovanje
  Zagotavljamo varno spletno nakupovanje
 • Zaupanja vredna spletna trgovina
  Zaupanja vredna spletna trgovina
 • Preverjena kakovost v lastnem laboratoriju
  Preverjena kakovost v lastnem laboratoriju

Izboljšana vsebina

LED žarnica EMOS realnosti ne izkrivlja

Najbrž ste že kdaj opazili, da je vaše stanovanje in vsak detajl v njem videti na dnevni svetlobi popolnoma drugače kot zvečer pri prižgani svetilki. Še do nedavnega so se s tem dejstvom ukvarjali le v umetniških prostorih, kjer je treba zagotoviti verodostojno zaznavanje barv (muzeji, galerije, luksuzni butiki z oblačili). Vendar se danes s tem uspešno soočamo tudi v gospodinjstvih. Žarnica EMOS ZQ5148 ima višji indeks barvne reprodukcije, kar pomeni, da boste barve v okolici dojemali precej bolj intenzivno. Zaradi tega vam doma pričara bolj prijetno ozračje tudi pri umetni osvetlitvi.

Topline doma ne pričarate le z velikim kaminom, na robu katerega se bodo gnetli okvirčki z družinskimi slikami. Osnova je ustrezna svetloba.

Z vidika svetlobne učinkovitosti in finančnega prihranka so žarnice LED trenutno brez konkurence. Pri izbiri te prave je najbolj pomembno, da se osredotočite na njeni obliko, vznožek in toploto svetlobe. Vendar če imate radi le najboljše, se splača spremljati tudi t. i. indeks barvne reprodukcije (CRI).

CRI (Color Rendering Index), pogosto označen tudi kot Ra (Rendering average), navaja, kako verodostojno zna svetlobni vir v primerjavi z naravno dnevno svetlobo barve prikazovati. Ponavadi v prodaji krožijo žarnice, ki imajo CRI okoli 80, kar je minimalna vrednost, predpisana od Evropske unije. Najboljši modeli, kot je EMOS ZQ5148, pa vam nudijo CRI, višji kot 95, pri čemer je 100 (skrajšano 100 %) absolutni maksimum. Kako veliko razliko v dojemanju barv okolice ta zanemarljiv parameter povzroči, se lahko prepričate na sliki spodaj.  


EMOS ZQ5148 ima vznožje E27, zato jo privijete v večino svetil v vašem gospodinjstvu. Poleg odličnega indeksa barvne reprodukcije, visoke svetlobne učinkovitosti (81 lm/W) in nizke porabe (10 W) vas razveseli tudi z izjemno dolgo življenjsko dobo 30 000 ur. 


Barve kot na dnevni svetlobi

Če radi uživate v okolici in barve v vašem življenju igrajo pomembno vlogo, se ne pustite prikrajšati za nobeno od njih. LED žarnica z indeksom barvne reprodukcije >95 naredi popolno vsako večerjo s prijatelji, ustvarjalni trenutek s slikarskim platnom in večerni počitek pred televizijo.

Nevtralna bela svetloba

Barvna temperatura svetlobnega vira nima na indeks barvne reprodukcije nobenega vpliva, torej je vseeno, v katerem odtenku bele novo žarnico izberete. Nevtralna bela (v tem primeru 4 100 K) predstavlja odličen kompromis med toplo in hladno svetlobo. V dnevni sobi, kuhinji in delavnici vam doda energijo, kljub temu pa ne moti domačega udobja.

3 leta brez skrbi

Lahko bi se zdelo, da še več prednosti ne more imeti, ampak je dodana še ena – za eno leto podaljšana garancija, kot jo določa zakon. S temi žarnicami torej imate zagotovilo, da vas 3 leta ne čaka nakup nobenih drugih. Če vam katera od njih odsluži prej, vam brezplačno pošljemo novo.

Najpomembnejši parametri
vznožek (pritrditev žarnice) E27
barva svetlobe nevtralna bela
nadomestilo za žarnico 60 W
prihodna moč 10 W
svetlobni tok 806 lm
Drugi parametri
linija CLASSIC
zatemnilna ne
oblika A60
temperatura kromatičnosti 4 000 K
kot svetilnosti 180°
napetost 230 V~/50 Hz
indeks barvne reprodukcije (CRI) 97
energetski razred (od 1.9.2021) G
življenjska doba 30 000 ur
tehnologija LED
število čipov 10
tip čipov 2835
faktor 0,5
število vklopnih ciklov 25 000
svetlobna učinkovitost 81 lm/W
garancijska doba 3 leta
dimenzije 60 × 112 mm
prodajna embalaža 4 kosi, škatlica
Datoteke za prenos
Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.