Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Žarnice LED žarnice LED žarnica True Light MR16 / GU10 / 4,8 W (47 W) / 450 lm / toplo bela

LED žarnica True Light MR16 / GU10 / 4,8 W (47 W) / 450 lm / toplo bela

Številka za naročilo ZQ8355
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Tega izdelka ni več na voljo za nakup. Oglejte si podobne izdelke tukaj.
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Več o izdelku

TRUE LIGHT žarnice za zdrav življenjski slog

Se tudi vi zavedate, kako zelo pomemben je zdrav življenjski slog? Na veliko področjih lahko naredimo marsikaj za svoje zdravje in zdravje naših bližnjih. Tudi z izbiro ustreznih žarnic lahko pomembno vplivamo na naše zdravje in počutje. LED žarnice TRUE LIGHT s posebnim čipom Bridgelux Thrive zmanjšujejo oddajanje modre svetlobe. Linija zajema več modelov v toplo beli ali nevtralno beli barvi - tako boste zlahka našli ustrezne za prav vsak prostor v vaši hiši ali stanovanju.

 

Modra svetloba: Pomaga ali škoduje?

Modra svetloba sama po sebi ni škodljiva. Je del barvnega spektra naravne dnevne svetlobe in spodbuja našo budnost in pozornost. Tudi umetno ustvarjena svetloba oddaja modro svetlobo. Predvsem dlje trajajoča izpostavljenost umetni modri svetlobi negativno vpliva na našo biološko uro in ravnovesje hormonov, s tem pa tudi na naš spanec. Telo ponoči proizvaja dva pomembna hormona, ki vplivata na delovanje našega bioritma - melatonin in serotonin. LED žarnice TRUE LIGHT z zmanjšano modro svetlobo prispevajo k izločanju melatonina in s tem k ravnovesju človeškega bioritma.

Krivulja barvnega spektra klasične LED žarnice

Klasične žarnice LED so priljubljen in varčen vir svetlobe. Njihova svetloba ni škodljiva za človeško telo. Če želite zmanjšati vpliv škodljive modre svetlobe na svoje telo, se vsaj 1,5 ure pred spanjem ne izpostavljajte umetni svetlobi, ki jo oddajajo zasloni računalnikov, televizije in tabličnih računalnikov. V času pred spanjem se prav tako izogibajte uporabi pametnih telefonov.

Barvni spekter žarnic TRUE LIGHT

Če primerjamo krivulji barvnega oddajanja klasične LED žarnice in LED žarnice TRUE LIGHT vidimo, da žarnice linije TRUE LIGHT oddajajo manj modre svetlobe. Z nakupom takšnih žarnic prispevamo k boljši kakovosti življenja. Zasnovane so namreč prav z namenom zmanjšanja negativnih učinkov modre svetlobe na človeški bioritem. Spodbujajo ustrezno izločanje hormona melatonin, ki je pomemben za regeneracijo celic in trden spanec. Žarnice poskrbijo za naraven prikaz barv predmetov, ki jih osvetljujejo.

Boljši spanec s TRUE LIGHT

LED žarnice TRUE LIGHT s svetlobo toplo bele barve (2 700K) priporočamo za prostore, v katerih želite brati, se sprostiti ali si odpočiti po napornem dnevu. Priporočljive so za spalnice, dnevne sobe, zimske vrtove in jedilnice. Po zaslugi zmanjšanega oddajanja modre svetlobe, žarnice prispevajo k izločanju melatonina, zato boste zlahka zaspali ter mirno, brez prebujanj, spali vse do jutra. Zadosten in kakovosten spanec pomembno vpliva na naše zdravje in pričakovano življenjsko dobo

 Boljša koncentracija z žarnicami TRUE LIGHT

Zmanjšano oddajanje modre in zelene svetlobe LED žarnic TRUE LIGHT v kombinaciji z nevtralno belo barvo (4 000 K) spodbuja izločanje serotonina ali hormona sreče, ki pozitivno vpliva na naše razmišljanje, ustvarjalnost, učinkovitost in sposobnost koncentracije. Njegovo pomanjkanje povzroča tesnobo, utrujenost, zmanjšano aktivnost ali celo zmanjšano ostrino vida. Po zaslugi teh žarnic bodo vaše oči manj utrujene. Posebej priporočljive so v pisarnah, kabinetih, otroških sobah, kuhinjah in vseh prostorih, kjer ste delovno obremenjeni, se učite ali pa je potrebna sposobnost hitrega odzivanja ali visoke koncentracije. 

TRUE LIGHT za udobje oči

Vse LED žarnice TRUE LIGHT so zasnovane po strogih merilih za zagotavljanje največje zaščite in udobja vaših oči. Funkcija Flicker-free zmanjšuje utripanje in zagotavlja maksimalno udobje za vaš vid. Po zaslugi visokega indeksa barvne reprodukcije CRI>94 boste videli prave barve osvetljenih predmetov brez popačenj.

Linija žarnic TRUE LIGHT zajema več različnih modelov, ki se razlikujejo po grlu, moči in svetlobnem toku. Tako boste zagotovo našli ustrezno za prav vsak prostor. Odlikuje jih tudi dolga življenjska doba (30 000 ur).

Žarnice TRUE LIGHT prispevajo k boljši kakovosti življenja in podpirajo zdrav slog življenja. Naj bo vaše zdravje in počutje na prvem mestu!

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo ZQ8355
Šifra artikla 1525730217
EAN 8592920106587
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos