Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E0316

Številka za naročilo E0316
2x
oglejte si oceno
5
2
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
30. maj 2024 Pri vas
39,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

14,90
Na zalogi
4,49 € s kodo: ENERGIJA15
5,28
Na zalogi
2,45 € s kodo: ENERGIJA15
2,88
Na zalogi
1,10 € s kodo: ENERGIJA15
1,30
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Domača brezžična vremenska postaja E0316

Če iščete zanesljiv model z vsemi pomembnimi funkcijami po razumni ceni, potem je brezžična vremenska postaja E0316 idealen kandidat, ki vas bo nedvomno prepričal!

Ve, katere so največje prednosti te domače vremenske postaje? Poleg merjenja notranje in zunanje temperature ter vlažnosti gre predvsem za merjenje in beleženje vrednosti tlaka, vremensko napoved, datum, funkcijo DCF ali prikaz mesečne faze.

Ale seznam še zdaleč ni končan!

En pogled in vse vam bo jasno

Vremenska postaja meri vonjo temperaturo v območju od -20 °C do +60 °C in notranjo temperaturo v območju od 0 °C do +50 °C, oboje z ločljivostjo 0,1 °C. Razpon meritev vlažnosti v zaprtih prostorih in na prostem je od 20 % do 99 % relativne vlažnosti.

Na voljo je tudi kazalnik trenda temperature in vlažnosti ter prikaz najvišje in najnižje odčitane temperature in vlažnosti.

Funkcije, ki vam bodo všeč

Brezžična vremenska postaja na belem osvetljenem zaslonu prikazuje številne uporabne podatke.

Očitna funkcija je radijsko krmiljena ura, ki vam prihrani težave z nastavljanjem ure ob spremembi časa. Čas je lahko prikazan v 12- ali 24-urnem formatu. Na voljo bo tudi budilka, vključno s funkcijo ponovnega zbujanja, cenili pa boste tudi prikaz lunine faze. Pri nastavitvi koledarja lahko izbirate med sedmimi svetovnimi jeziki. Sama nastavitev vremenske postaje je zelo enostavna, hitra in intuitivna.

Praktičen dodatek za vsak dom

Vremensko postajo E0316 odlikuje zelo enostavna in elegantna zasnova, zaradi katere se odlično prilega vsakemu interierju, pa naj gre za sodobno pisarno ali prijetno dnevno sobo.

Za možnost obesitve na steno ali postavitve na mizo je njena postavitev resnično variabilna.

Vremensko postajo napajajo 3 baterije AA, v primeru senzorja pa 2 bateriji AAA. Priročen indikator stanja baterije vas pravočasno opozori, ko je treba baterije zamenjati.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E0316
Šifra artikla 2606173000
EAN 8592920113578
omrežni adapter ne
možen drugi senzor 3
doseg senzorja do 60 m
barometer da
velikost zaslona 110 × 73 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -20 °C do +60 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 20 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev ne
lunine faze da
datum da
trend tlaka ne
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura 0 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer ne
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine ne
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
budilka da
notranja vlažnost 20 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer ne
temperaturno opozorilo ne
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 30 × 166 × 131 mm
dimenzije senzorja 29 × 60 × 96 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
2 oceni

 • 100%
  Peter
  Naročeno 29. mar. 2024
  Ustreza mojim pričakovanjem
 • 90%
  Ivan Bole
  Naročeno 4. jun. 2023
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Kot združljiv senzor lahko izberete E05018.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.