Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E5080

Številka za naročilo E5080
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
27. jun. 2024 Pri vas
35,91 €
10 % popust
V košarici vpišite kodo: VREME10
39,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

13,41 € s kodo: VREME10
14,90
Na zalogi
2,88
Na zalogi
5,28
Na zalogi
6,50
Na zalogi
1,30
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Kako je z vremensko napovedjo? Elegantno in jasno

Majhni stenski termometri, ki so viseli ob oknu, so stvar preteklosti! Sodobne vremenske postaje vam ne povedo le trenutne temperature, temveč še veliko več. S pomočjo E5080 domovske brezžične vremenske postaje vam zjutraj pred odhodom v službo ni treba preverjati neba in ugibati, kakšno bo vreme čez dan. Samo en pogled na zaslon in že boste vedeli! Samoumevno merjenje vseh osnovnih spremenljivk (temperatura, vlažnost, tlak). Vremenska postaja meri zunanjo temperaturo med -40 °C in +70 °C ter notranjo temperaturo med -10 °C in +50 °C, oboje z ločljivostjo 0,1 °C. Pridite in si oglejte, kaj vse še zmore brezžična domača postaja.

Popolni pregled vremena kjerkoli in kadarkoli

Kje bo brezžična vremenska postaja najbolje delovala? Vremensko postajo je seveda najbolje postaviti na vidno mesto, zlasti preden zapustite hišo. Zato ga je praktično obesiti na steno, na primer ob vhodnih vratih. Podobno lahko vremensko postajo postavite na mizo, na primer poleg televizorja ali na polico v kuhinji. Vremensko postajo lahko priročno postavite tudi na nočno omarico, kjer lahko uporabljate njene druge funkcije, kot so budilka, koledar itd.

Široki vidni kot v obliki funkcije Comfort view zagotavlja pregled nad trenutno temperaturo in drugimi uporabnimi vrednostmi skoraj od koder koli.

Vremenska postaja, ki jo je lepo videti

Elegantna zasnova z velikim, lahko berljivim zaslonom vas bo prepričala že na prvi pogled. Brezžična vremenska postaja se prilega vsakemu prostoru, zato vam ni treba skrbeti, da bi bila moteča. Prav nasprotno! Zaradi precizne zasnove in podsvetljenega zaslona LCD je ta model na višji ravni in ni le praktičen pomočnik, temveč tudi zanimiv dodatek.

Vremenska napoved na dosegu roke

Sodobne vremenske postaje že ponujajo vremensko napoved kot del svojih funkcij in E5080 ni izjema. Brezžična domača postaja ponuja vremensko napoved v nekaj urah. Vremenska postaja vključuje tudi indikator gibanja temperature in relativne vlažnosti.

Vremenska postaja vključuje zunanji senzor, ki ga lahko postavite do 50 metrov stran. A to še ni vse! Po potrebi lahko na vremensko postajo priključite 3 senzorje, da boste imeli pregled nad temperaturo na celotnem zemljišču, pa tudi v kleti, garaži itd. Vlaga je nedvomno koristen podatek, saj se zunanja vlažnost meri med 20 % in 95 % RH z ločljivostjo 1 %, notranja vlažnost pa med 1 % in 99 % RH. Barometer nato ponuja podatke o atmosferskem tlaku.

Poznajte več uporabnih funkcij

Ko še ponuja brezžična domača vremenska postaja E5080? Na voljo je na primer budilka, ki jo je zelo enostavno vklopiti. Na voljo je tudi možnost nastavitve časovnega pasu in datuma.

Funkcija DCF (samodejna nastavitev časa) je prav tako zelo uporabna. Zaradi upravljanja s signalom DFC ura kaže vselej natančen čas, zato ni treba ničesar dodatno prilagajati, tudi pri prehodu na poletni ali zimski čas.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E5080
Šifra artikla 2606169000
EAN 8592920104125
omrežni adapter ne
možen drugi senzor 3 (E05018)
doseg senzorja do 30 m
barometer da
velikost zaslona 105 × 105 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor da
zunanja temperatura -40 °C do +70 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 20 % do 95 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev ne
lunine faze ne
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer ne
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine da
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer ne
temperaturno opozorilo ne
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 27 × 130 × 130 mm
dimenzije senzorja 21 × 60 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Da, ta namestitev je mogoča.

Stanica bo zapiskala le, ko bodo vstavljene baterije.

Preverite kontakte baterij in se prepričajte, da so vse baterije trdno pritrjene.

Predlagamo tudi, da preverite, ali je senzor seznanjen s pravilnim kanalom (senzor številka 1 pod kanalom 1)

Priporočamo, da izdelek vrnete.

Žica do temperaturnega senzorja je dolga 1 m.

Naprava meri notranjo temperaturo in vlažnost (polje INDOOR) ter zunanjo temperaturo in vlažnost (polje OUTDOOR). Priključite lahko do 3 zunanje senzorje.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.