Meteorološka postaja E8835

Številka za naročilo E8835
oglejte si oceno
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
14. dec. 2022 Pri vas
23,92 €
20 % popust
V košarici vpišite kodo: ADVENT20
29,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

4,80 € s kodo ADVENT20
6,00
Na zalogi
8,72 € s kodo ADVENT20
10,90
Na zalogi
Opis

Opis izdelka

S pomočjo te vremenske postaje boste vedno vedeli, na kakšno vreme naj se pripravite, in nič vas ne bo presenetilo.

Več o izdelku

Brezžična vremenska postaja EMOS E8835

Redno spremljati trenutno stanje vremena, tudi njegov razvoj v prihodnje, je zagotovo koristno. Zelo vam to namreč olajša odločanje, kaj si obleči, če zaliti vrt takoj ali s tem malo počakati, kaj početi v prostem času. Nekateri se v tem še dandanes mogoče zanašajo na svoja boleča kolena (kadar bolečina baje napoveduje prihajajoči dež), pametnejša rešitev pa je zaupati nalogo hišni vremenski postaji EMOS. Na njenem pregledno urejenem zaslonu si lahko preberete točen čas, datum, trenutno temperaturo in vlažnost (notri in zunaj), zračni tlak, vremensko napoved za naslednjih 12–24 ur, čas sončnega vzhoda in zahoda ter veliko drugega. Če jo boste postavili na nočno omarico, boste cenili tudi budilko s funkcijo dremež.

 

Odlična analitičarka z dobrim spominom

Na pravilnost časa in datuma se lahko vedno zanesete. Digitalna vremenska postaja ju namreč sama korigira na podlagi sprejetega radijskega signala DCF. Zato tudi pri spremembi poletnega časa v zimski (in obratno) ali v prestopnem letu ostanite mirni, da boste zaspali v službo vam ne grozi. Kar se vremena tiče, lahko na njej vedno preberete trenutno notranjo in zunanjo temperaturo in vlažnost zraka. Pri obeh teh podatkih vremenska postaja E8835 poleg tega redno zapisuje izmerjene najvišje in najnižje vrednosti, kar bodo cenili predvsem ljubitelji rekordov. Poleg tega je opremljena tudi z barometrom, ki meri zračni pritisk. Njegov razvoj v zadnjih 12 urah potem vremenska postaja pokaže v grafu.

 

Pusti vas vpogledati tudi v prihodnost

Predvsem vašim otrokom in vnukom bo všeč spreminjajoča se slika neba, prikazana zgoraj na sredini. Ne pustite se zavesti. Ena od 7 ikon, ki se na zaslonu lahko pojavi, ne prikazuje trenutne vremenske razmere, ampak napoveduje vreme za naslednjih 12–24 ur v okolici 15–20 km.

 

Kaj pomeni „smeško“?

Neodločilno prestopanje pred odprto omaro vam mogoče pomaga skrajšati tudi ikona obraza („smeško“) v desnem zgornjem kotu zaslona. Ta pomeni t. i. občutek temperature, določen na podlagi primerjave temperature z vlažnostjo. Zračna vlažnost namreč bistveno vpliva na to, kako se pri višjih temperaturah dejansko počutimo. Kadar je visoka, voda iz našega telesa izhlapeva počasneje, zaradi tega pa se telo ne hladi tako dobro. Zato ko vlažnost pri temperaturi čez 20 °C preseže mejo 60 %, vas na to vremenska postaja opozori z žalostnim smeškom, ki sporoči, da tokrat raje sezite po zračni obleki kot po usnjenem krilu.

 

Združijo se kar 3 senzorji

Češko vremensko postajo dobavljamo v setu z zunanjim senzorjem E08835, ki z njo lahko komunicira na razdaljo do 60 m. Povezava poteka brezžično, tako da videz okenske police pred in za oknom ne motijo nobene žice. Senzor je odporen na vodo, vendar trajne namestitve na dežju ne prenese. Zato ga svetujemo namestiti kam pod streho, najbolje na severni strani hiše. Toda če prisegate na absolutno popolnost, imate možnost, da kupite še dva, svojo vremensko postajo pa torej združite skupaj s kar 3 senzorji. Izmerjene podatke iz vsakega od njih na zaslonu lahko preklapljate ali ročno ali nastavite samodejno rotacijo le-teh.

 

Na stojalo ali na steno

Na zadnjem delu vremenske postaje E8835 boste našli praktično zložljivo stojalo, ki vam omogoča, da jo postavite v takšen položaj, v katerem bo na vaši okenski polici, nočni omarici, polici ali dnevnem regalu najboljše izstopala. Nič manj odlično bo videti tudi pritrjena na steno, kjer jo držita samo 2 majhna vijaka.

 

Na baterije AAA

Brezžično komunikacijo v tem primeru omogočajo baterije AAA – v vremensko postajo se vstavlja 3× AAA, v senzor pa 2× AAA. Da vam delujejo čim dlje, ni zaslon LDC stalno osvetljen. S pritiskom na tipko SNOOZE/LIGHT ga vedno aktivirate za 5 sekund, ki vam povsem zadostujejo, da preberete najpomembnejše podatke. V vremensko postajo in senzor vstavljajte vedno in samo baterije za enkratno uporabo (alkalne) z napetostjo 1,5 V. Polnilne baterije nimajo za pravilno delovanje obeh naprav zadostne napetosti (samo 1,2 V).

 
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E8835
Šifra artikla 2606161000
EAN 8592920080726
omrežni adapter ne
možen drugi senzor 3
doseg senzorja do 60 m
barometer da
velikost zaslona 128 × 80 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -20 °C do +60 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost ne
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev ne
lunine faze da
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura 0 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine ne
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 20 % do 95 % RH, ločljivost 1 %
temperaturno opozorilo ne
izdelek vremenska postaja
časovni pasovi da
ponovno bujenje da
elektronska osvetlitev površine ne
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije senzorja 30 × 50 × 97 mm
dimenzije glavne enote 22 × 157 × 123 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (60%)
1 hodnocení

  • 60%
    Danilo
    Naročeno 20. nov. 2022
    Povezava zunanjega senzorja in notranje enote deluje slabo. Domet je le 2 do 3 metre in niti približno ne toliko kot je obkjubljeno v specifikaciji.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Datoteke za prenos

Datoteke za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ

FAQ – pogosta vprašanja

V parametrih je pravilno. Ne prenese zunanje vlage.
Večkrat pritisnite gumb +/12/24.
Verjetno imate napačno nastavljen časovni zamik. Na Češkem je v poletnem času 00.