Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Termostati in detektorji Termostati Sobni brezžični OpenTherm termostat P5611OT s programiranjem

Sobni brezžični OpenTherm termostat P5611OT s programiranjem

Številka za naročilo P5611OT
3x
oglejte si oceno
5
3
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
29. maj 2024 Pri vas
84,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,45 € s kodo: ENERGIJA15
2,88
Na zalogi
41,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Topel dom s termostatom P5611OT

S termostatom EMOS P5611OT bo uravnavanje temperature enostavno. Skozi vse leto bo termostat skrbel, da bo temperatura ustrezna in brez temperaturnih nihanj. Podnevi in ponoči bo zagotavljal idealno temparaturo z nadzorovanjem sistema ogrevanja in sistema klimatizacije. Poleg 6 prednastavljenih programov imogoča tudi 3 uporabniško nastavljive programe. Razpon temperaturne nastavitve od 7 °C do 30 °C omogoča prijetno temperaturo poleti in pozimi. Temeljne prednosti so: preprosto upravljanje, jasen prikaz podatkov na osvetljenem zaslonu in Open Term komunikacija.

Regulacija ogrevanja in klimatizacije

Ustrezna temperatura v prostoru je izjemno pomembna, saj vpliva na naše počutje in delovno storilnost. Privoščite si temperaturno udobje skozi celo leto z regulacijo sistemov ogrevanja in klimatizacije. Termostat P5611OT zagotavlja optimalno temperaturo brez dragih pregrevanj in brez neprijetnih temperaturnih šokov.

9 programov in nastavitev temperature od 7 °C do 30 °C

Programski elektronski termostat P5611OT ima na voljo kar 9 programov - 6  prednastavljenih in 3 uporabniško nastavljive. Enostavno izberete temperaturo v območju od 7 °C do 30 °C z razponom oz. histerezo 0,1 °C, 0,2 °C, 0,5 °C ali 1,0 °C. Primer: Če temperaturo v ogrevalnem sistemu nastavite na 20 °C in razpon na 0,2 °C, se termostat vklopi, če sobna temperatura pade pod 19,8 °C in se izklopi, ko sobna temperatura doseže 20,2 °C.

Nazoren prikaz in osvetljen zaslon

Z namenom zagotavljanja čim boljše uporabniške izkušnje in enostavnega upravljanja je prikaz temperaturnih in drugih podatkov na zaslonu nazoren in enostaven tudi za starejše osebe. Prikaz z velikimi številkami in osvetljen zaslon sta nedvomno pomembna prednost tega modela termostata. Osvetljen zaslon omogoča enostavno upravljanje tudi v temi ali pri šibki svetlobi.

Izjemen doseg do 100 m

Brezžična povezava stikalne in krmilne enote z izjemnim dosegom 100 m omogoča uporabo termostata tudi v večjih prostorih in objektih - družinskih hišah, stanovanjih, pisarnah in drugih poslovnih objektih. Največja razdalja komunikacije med krmilno in stikalno enoto v primeru odprtega prostora je 100 m. Doseg signala se lahko nekoliko zmanjša v premeru sten in drugih ovir med krmilno in stikalno enoto. S pomočjo funkcije "samoučenja" se termostat lahko poveže z dodatnimi sprejemniki, kar je še posebej dobrodošlo v primeru krmiljenja IR panelov. Termostat enostavno ustvari kodo za povezovanje, ki jo sprejemna enota nato prejme in shrani v svoj pomnilnik. Komplet lahko razširite z do 6 sprejemniki.

 

Open Therm komunikacija

Termostat lahko povežete s kotlom, ki podpira Open Therm komunikacijo. Prednost je regulacija moči kotla ne le na podlagi sobne temperature, temveč tudi na podlagi temperature vode v sistemu ali na podlagi drugih spremenljivk. Preklapljanje se izvaja z OT in relejem. Večina termostatov ima samo izhod OT ali relejski izhod. Termostat EMOS P5611OT ima dva izhoda za povezavo s kotlom.
Je preprost za namestitev, omogoča večjo učinkovitost ogrevalnega sistema z nadzorom OT in prispeva k zmanjšanju stroškov.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P5611OT
Šifra artikla 2101309000
EAN 8592920098028
tip upravljanja programski elektronski sobni termostat
tip termostata brezžični s komunikacijo OpenTherm
vrsta regulacije ogrevalni in hladilni sistem
nastavitev temperature 7 °C do 30 °C, po 0,2 °C
tip nastavitve temperature udobna in varčna temperatura
nastavljivo območje temperature 0,1 °C, 0,2 °C, 0,5 °C, 1,0 °C
merjenje temperature 0 °C do 40 °C, ločljivost 0,2 °C
dolžina kapilarnega senzorja ne navaja se
število programov 6 + 3 uporabniško nastavljivi
funkcija ON/OFF da
osvetljeni zaslon da
barva bela
stikanje 230 V AC ali breznapetostno
doseg na prostem 100 m
zaščita proti zamrzovanju da
napajanje sprejemnika 230 V AC
funkcija dopust ne
funkcija Set-back ne
napajanje ne navaja se
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
napajanje vrat ne navaja se
napajanje oddajnika 2× 1,5 V AA (priloženo)
delovna frekvenca 868 MHz
priloženo ne navaja se
stikalna obremenitev 16 A uporno, 5 A induktivno
kalibracija temperature da
protokol
dimenzije ne navaja se
dimenzija vrat ne navaja se
dimenzija sprejemnika 37 × 115 × 91 mm
dimenzija oddajnika 23 × 97 × 122 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
3 ocene

 • 100%
  Aleš
  Naročeno 19. okt. 2023
 • 100%
  Kristijan
  Naročeno 3. sep. 2023
  enak izdelek je že doma in deluje brezhibno
 • 100%
  Denis
  Naročeno 2. feb. 2022
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Tehnično je izvedljivo, odzval se bo na en oddajnik.


To ni mogoče.

Termostat, pri katerem lahko prek krmilne enote upravljate več sprejemnikov (do 6), je komplet P5611OT.2R. Zahvaljujoč funkciji samoučenja lahko termostat ustvari lastno kodo za seznanjanje, ki jo nato vsak posamezen sprejemnik shrani v pomnilnik.

Za modele P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT. Drugi imajo fiksno histerezo.

To je mogoče s programirljivimi termostati, ki omogočajo večkratno spreminjanje temperature. Za vsak dan lahko izberete temperaturo, ki jo potrebujete, in čas za do 6 temperaturnih sprememb, odvisno od modela termostata. Načine (nastavitve časa in temperature) je mogoče nastaviti za vsak dan posebej ali po urniku od ponedeljka do petka in ločeno od sobote do nedelje ali po tedenskem urniku od ponedeljka do nedelje.

Za vse termostate, razen tistih, ki podpirajo funkcijo Opentherm, je komunikacija enosmerna. Komunikacija poteka po radijski povezavi (tako s funkcijo OpenTherm kot z omrežnim protokolom WiFi), zato zidanje zmanjšuje skupni domet.

95 % kotlov uporablja naslednji breznapetostni priključek. Če ima kotel breznapetostno povezavo, jo mora imeti tudi termostat.

OpenTherm je ime za obliko dvosmerne komunikacije med modulom kotla in termostatom. Termostat prejme potrebne informacije, ki jih nato obdela in posreduje nazaj kotlu, ki uravnava temperaturo vode na najučinkovitejšo raven. Zahvaljujoč informacijam, zbranim od termostata OpenTherm, je moč kotla modulirana, kar omogoča neprekinjeno dodajanje in odvzemanje moči glede na želene in izmerjene vrednosti. Prednost tega je, da se moč kotla ne uravnava le glede na sobno temperaturo, temveč tudi glede na temperaturo vode v sistemu in druge spremenljivke. V nasprotju s tem običajni termostat ON/OFF preklopi kotel na 100-odstotno ali 0-odstotno moč. OpenTherm tako poveča učinkovitost ogrevalnega sistema, zmanjša stroške (račune za energijo) in podaljša življenjsko dobo kotla.

Termostat OpenTherm lahko regulira kateri koli kotel OpenTherm. Če vaš kotel ne podpira tehnologije OpenTherm ali je ne želite uporabljati, lahko priključite termostat brez teh kontaktov in njegova funkcionalnost bo enaka kot pri termostatu brez Opentherma. Tako lahko termostate s komunikacijo Opentherm uporabljate samo z vklopno/izklopno napeljavo brez regulacije Opentherm.

Tako, zamenjati je treba tudi pošiljajočo enoto, ki je pritrjena na kotel. Enota prvotne naprave in nova naprava imata različne komunikacijske protokole ali pa nista seznanjeni.

Da, termostati s prednastavljenimi komfortnimi in varčnimi načini omogočajo poleg fiksnih programov, ki jih ni mogoče spreminjati, tudi več uporabniških nastavitev. Postopek je opisan v navodilih za določen model, na primer termostat P5611OT.

Termostat ne potrebuje ločene zaščite. Zaščititi je treba kotel.

Kapilarni termostati lahko preklopijo z 0 °C. Drugi imajo sistem proti zmrzovanju od 5 °C ali 7 °C, odvisno od modela.

Če uporabljate več termostatov in starega uporabljate na primer kot termometer, novega pa namestite na kotel, se ne bosta medsebojno vplivala. Tako zaradi parjenja kot zaradi različnih komunikacijskih protokolov.

Na žalost te vrste izdelkov nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Da, spomnijo se. V petih minutah se samodejno povežejo. Vsi termostati v naši ponudbi se po izpadu električne energije sami povežejo in nato ponovno vzpostavijo napajanje.

Sporočilo lahko pomeni naslednje:

a. Izmerjena temperatura je zunaj območja (od 0 °C do 40 °C)
b. Temperaturni senzor je poškodovan
Pripravite se na zamenjavo baterij, samo alkalne baterije z napetostjo 1,5 V. Če tega ne popravite, vložite reklamacijo.

Pomagalo bi, če bi odklopili termostat od kotla in ga ponovno priključili. Če bi se ta napaka pojavljala pogosteje, priporočamo, da blago pošljete v diagnosticiranje zaradi garancije. 

Če ima radiator priključek termostata, iz katerega do vtičnice vodi običajen vtič, potem da (priključi se na sponke NO/COM).

Žični termostati se ob vklopu oglasijo z zvokom. Tudi brezžični to počnejo, vendar je sprejemna enota običajno na kotlu, ki je bolj oddaljen od bivalnega prostora, zato klik ni slišati v drugih prostorih.

Na odprtem prostoru je doseg od 60 do 100 m, količina zidovja pa zmanjša doseg radijskega signala. Izberite glede na parameter "Doseg na odprtem prostoru". Dosega brezžičnega termostata ni mogoče povečati.

Neden od termostatov ne more samodejno vklopiti ogrevanja in nastaviti temperature vode glede na tarifo. Verjetno bi lahko uporabili enega od programirljivih termostatov, pri katerem bi v času visoke tarife ogrevanje nastavili na nižjo temperaturo.

Za večino kotlov je odločilna uporovna obremenitev. Uporna obremenitev je obremenitev, pri kateri ni faznega premika med tokom in napetostjo, običajno gre za uporovne toplotne naprave. Induktivna obremenitev je tista, pri kateri obstaja fazni premik med tokom in napetostjo, kjer tok zaostaja za napetostjo. Induktivna bremena so npr. električni motorji, transformatorji itd. Vsak termostat ima navedene največje vrednosti preklopljene obremenitve (uporovne/induktivne), kar je odvisno od tega, kaj želi stranka, da termostat preklopi, in od vrednosti preklopljene opreme. Primer: če ima kotel uporovno preklapljanje 7 A, ne morem uporabiti termostata, ki ima največjo obremenitev 6A.