Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Set top boksi in TV oprema Set top boksi (DVB-T2) Sprejemnik EMOS EM190-S HD HEVC H265 (DVB-T2) + Antena EM-022

Sprejemnik EMOS EM190-S HD HEVC H265 (DVB-T2) + Antena EM-022

Številka za naročilo J6014E
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Tega izdelka ni več na voljo za nakup. Oglejte si podobne izdelke tukaj.
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

5,29
Na zalogi
1,59
Na zalogi
69,00
Na zalogi
69,00
Na zalogi
5,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Majhen in diskreten, a zanesljiv sprejemnik DVB-T in DVB-T2

Imate televizijo, ki ne podpira DVB-T/DVB-T2 standarda, bi pa želeli prejemati digitalne programe? V tem primeru potrebujete sprejemnik, s pomočjo katerega boste lahko prejemali signal DVB-T2. Sprejemnik EMOS EM190-S je prava izbira za vas, saj s priloženim daljinskim upravljalnikom lahko nadomestite tudi vaš originalni daljinski TV upravljalnik. S tem se izognete temu, da bi morali zaradi prehoda na daljinski sprejem uporabljati kar dva TV upravljalnika. Uporaba dveh daljincev je še posebej moteča za starejše ljudi, zato je sprejemnik EM190-S idealna rešitev tudi za domove za ostarele, bolnišnice in hotele, v katerih televizij še niso nadomestili z novejšimi modeli, ki podpirajo digitalni standard.

Priložen je tudi zunanji senzor

Sprejemnik EMOS EM190-S po zaslugi majhnih dimenzij zlahka namestite na zadnjo stran televizije in ga na ta način skrijete, v kolikor ne želite, da je dodatna naprava vidna. Vse, kar je potrebno, da bo sprejemnik deloval je to, da priključite zunanji IR senzor (priložen kabel dolžine 1m) in s pomočjo enostavnih in jasnih navodil aktivirate univerzalni daljinski upravljalnik, ki vam omogoča, da se izognete uporabi dveh daljincev za upravljanje televizije. Na ta način niti opazili ne boste, da imate priključen še digitalni TV sprejemnik. Sprejemnik ima seveda tudi vgrajen IR senzor – ob klasični namestitvi sprejemnika pod televizorjem zunanjega IR senzorja ni potrebno uporabiti.

Enostavna namestitev

EMOS EM190-S brez težav povežete s katerimkoli televizorjem, anteno ali drugo elektronsko napravo, saj ima sprejemnik na zadnji strani več različnih vhodov/izhodov. Po priključitvi ga zlahka tudi aktivirate – pri tem vam pomagajo jasna in enostavna navodila, ki vas vodijo skozi celotno namestitev naprave in samodejno iskanje programov.

Predvajanje z/ snemanje na USB ali zunanji disk

Na sprednji strani sprejemnika je vhodna odprtina, ki je namenjena priključitvi USB-ja ali zunanjega diska (velikosti do 1 TB). Tako lahko na vaši televiziji s pomočjo tega sprejemnika kadarkoli predvajate vaše priljubljene filme ali serije brez nadležnih oglasov. Na USB ali zunanji disk lahko hkratno snemate vsebine z dveh različnih kanalov, medtem ko spremljate vsebino na tretjem kanalu. Začetek ali konec snemanja lahko nadzirate in upravljate sami, lahko pa uporabite funkcijo časovnika. S pomočjo te funkcije se snemanje samodejno vklopi in izklopi.

Pametni upravljalnik je priložen

Priložen daljinski upravljalnik z odličnim dosegom ima številne možnosti in funkcije upravljanja. Z njim po svojih željah razvrstite programe in določite priljubljene. Ima tudi 7-dnevni EPG programski vodnik. Sprejemnik se izjemno hitro odziva na ukaze upravljalnika in vam s tem omogoča zelo hitro preklapljanje med kanali. S pomočjo funkcije učenja je programiranje tipk z vašega prvotnega TV upravljalnika zelo enostavno.

Multimedijski center

EMOS EM190-S ni le navaden DVB-T/T2 sprejemnik, temveč tudi vrhunski multimedijski center, ki vam omogoča dostop do izjemnega števila televizijskih kanalov in radijskih postaj, predvajanje filmov in glasbe preko USB vhoda in s tem poskrbi za tisoče ur zabave po vaših željah.

Starševski nadzor

Po želji lahko določene programe enostavno zbrišete s seznama, ali pa z geslom omejite dostop do programov z vsebino, ki ni primerna za otroke. EM 190-S vam tako omogoča popoln nadzor nad vsebinami, ki jih otrok lahko spremlja na televiziji. V okviru funkcije starševskega nadzora lahko določate tudi časovni okvir, ki ga otrok lahko preživi pred ekranom. Z geslom za dostop lahko zaščitite tudi celoten sprejemnik ne le določene programe.

DVB-T-sprejemnik s potrdilom

Kvaliteta našega sprejemnika je potrjena s priznanim certifikatom ˝DVB-T2 preverjeno˝, ki preverja brezhibnost delovanja in sposobnost dekodiranja. Certifikat je podeljen na podlagi neodvisnih testov.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo J6014E
Šifra artikla 2520236406
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Daljinski upravljalnik EM190/EM190S ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po programiranju teh funkcij iz originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno z daljinskim upravljalnikom EM190.

Programiranje gumbov

 1. Dolgo pritisnite gumb SET za 5 sekund, da daljinski upravljalnik preklopite v način učenja (LED dioda začne svetiti močneje).
 2. Ko LED dioda stalno sveti, postavite originalni daljinski upravljalnik in daljinski upravljalnik EM190 na razdaljo 0-5 cm drug od drugega (najbolje je, da razdaljo med programiranjem spremenite. Pri nekaterih daljincih je treba oddajno in sprejemno IR-diodo postaviti skoraj skupaj brez presledka, pri nekaterih pa je potrebna večja razdalja).
 3. Na EM190 kratko pritisnite in spustite gumb, ki ga želite programirati, LED dioda bo začela utripati (daljinski upravljalnik je 15 sekund pripravljen za sprejem kode, če prenos kode po tem času ne uspe, ponovite postopek)
 4. Pak večkrat pritisnite z različno dolgimi pritiski gumb na originalnem daljinskem upravljalniku, dokler LED na daljinskem upravljalniku EM190 dvakrat ne utripa in postane enakomerna.
 5. Potisnite naslednji gumb, ki ga želite programirati, LED dioda bo začela ponovno utripati, ponovite postopek učenja.
 6. Ko končate z učenjem, pritisnite gumb Set, LED dioda bo ugasnila.
 7. Preverite delovanje programiranih gumbov, če kateri od njih ni pravilno prejel kode, ponovite programiranje.


Pomnilnik
Učene kode ostanejo v pomnilniku tudi po odstranitvi baterij.
Gumbov lahko programirate posamično, ni treba vedno programirati vseh gumbov.
Po programiranju gumbov mora dioda LED ob pritisku gumba utripati enako za vse gumbe (zelo kratek utrip). Če po pritisku na gumb LED utripa z drugačno dolžino pulza, je treba programiranje tega gumba ponoviti.
Različni DO zahtevajo različne dolžine pritiska na gumb in tudi različne razdalje med DO za programiranje. Nekateri daljinski upravljalniki za uspešen prenos zahtevajo le kratek pritisk na gumb, medtem ko drugi zahtevajo večkratni kratek ali dolg pritisk na gumb.
Če imate težave pri programiranju gumbov, zamenjajte baterije v DO na televizorju in med programiranjem spremenite razdaljo med DO.
Nekateri daljinski upravljalniki iz starejših LG televizorjev uporabljajo poseben IR oddajnik, iz katerega ni mogoče sprejeti nadzorne kode. Če se ne morete naučiti, kako upravljati televizor LG, poskusite s katerim koli drugim daljinskim upravljalnikom televizorja LG. Vsi osnovni ukazi (TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV) delujejo na vseh daljinskih upravljalnikih blagovne znamke LG.
Daljinski upravljalniki televizorjev večjih blagovnih znamk so interoperabilni. To pomeni, da osnovne funkcije daljinskega upravljalnika vedno delujejo na vseh televizorjih iste blagovne znamke. Če z daljinskega upravljalnika ne morete dobiti nadzorne kode, poskusite z drugim daljinskim upravljalnikom televizorja iste blagovne znamke, da prenesete kodo.

EM190 Cloning - YouTube

Za povezavo tega STB zadostuje kateri koli kabel HMDI.

Kabel zunanjega IR-senzorja je dolg 1 m.

 • EM190S
 • Univerzalni daljinski upravljalnik
 • Uporabniški priročnik
 • 2× baterije AAA
 • Vzvenski senzor IR
 • Vzvenski napajalnik

Da, tako je. To funkcijo lahko vklopite ali izklopite glede na uporabo sprejemnika. Sprednji zaslon lahko v meniju popolnoma izklopite.

Izklop ure v stanju pripravljenosti
Menu - Orodja - Samodejni izklop - Ura

Informacije o številki kanala na LCD
Menu - Sistemske nastavitve - TV sistem - Sprednja plošča

Nova različica programske opreme za sprejemnike EM190/EM190S je na voljo z oznako 20200305.

Odkaz od tu.

Priročnik za posodobitev programske opreme je na voljo za prenos zde.

Novosti in popravki v tej izdaji:

 • Popravljena zasilna ločljivost slike, ko je sprejemnik vklopljen brez televizorja, priključenega na 1080i
 • Popravljen prikaz podnapisov v MUX 23
 • Popravljeno ime v meniju OSD Panel Settings -> Front Panel
 • Popravljeno ime v meniju OSD Auto Off/Auto Shutdown in Clock
 • Popravljeno vedenje sprejemnika pri preklopu na Radio. Informacijsko okno se prikaže šele po preklopu kanala za čas, ki je nastavljen v meniju. Po tem se zaslon izklopi. Radijske postaje lahko normalno preklapljate z gumbi CH +/-.
 • Popravljeno obnašanje sprejemnika po zaključku časovnika. Sedaj po končanem časovniku sprejemnik preide v stanje, v katerem je bil pred začetkom časovnika. Če je bil sprejemnik vklopljen, bo ostal vklopljen. Če je bil sprejemnik v stanju pripravljenosti, bo preklopil v stanje pripravljenosti.

Priložena so navodila. 

Za povezovanje in morebitno izrezovanje oglasov iz posnetih posnetkov priporočam program Avidemux, ki je na voljo za brezplačno uporabo.

Program Avidemux lahko prenesete tukaj: http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

Priključite trdi disk s posnetki programa na računalnik. Sprejemnik EM190 shranjuje posnetke v mapo ALIDVRS2. Vsak posnetek je shranjen posebej v podmapi z imenom, npr. [TS]2020-01-16.10.29.49-CT 2 HD T2-97.
Po namestitvi programa Avidemux zaženite program.
Kliknite ikono Odpri in izberite prvo datoteko s shranjenim posnetkom (vedno datoteka z imenom 000.TS). Program bo samodejno naložil vse dele. Če povezanega posnetka ne želite dodatno urejati, nastavite izhodni vsebnik (mkv, avi, TS, PS itd.) in kliknite ikono Shrani.
Izberite lokacijo in program bo shranil povezano datoteko. Če želite iz posnetka izrezati začetek, reklamne odmore, konec itd. se pomaknite na mesto izreza in pritisnite ikono oznake A/B.
Želeno območje bo izbrano in za izrez tega območja lahko uporabite funkcijo Uredi/izbriši, Izreži.

Urejeno datoteko shranite na enak način, kot je opisano zgoraj.