Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Antene in VF tehnologija Antene Antena univerzalna EM-DIO3, 0–80 km, DVB-T2, filtr LTE/4G/5G

Antena univerzalna EM-DIO3, 0–80 km, DVB-T2, filtr LTE/4G/5G

Številka za naročilo J0685
1x
oglejte si oceno
5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
25. apr. 2024 Pri vas
22,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

6,89
Na zalogi
3,29
Na zalogi
6,09
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Univerzalna zunanja in notranja antena

Če iščete anteno, ki se lahko uporabi kot sobna in zunanja, ste jo ravnokar našli. Antena EM-DIO3 vas razveseli ne samo z univerzalno uporabo, temveč tudi s svojo funkcionalnostjo in sodobnim videzom. Antena dimenzij 315 x 215 x 200 mm je namenjena za sprejem DVB-T in DVB-T2, primerna je pa tudi za sprejem oddajanja v ločljivosti FULL HD, v svojih priljubljenih oddajah boste torej uživali v najvišji kakovosti.

Spremljanje brez motenj

Spremljanje televizije naj bo prijetno doživetje Če ste se doslej borili z občasnimi motnjami in šumom, se vam to s to anteno ne bo zgodilo. Opremljena je namreč z zunanjim nizkošumnim ojačevalnikom s samostojnim virom, pa tudi s filtroma LET in 5G, ki odstranjujeta moteče signale mobilnega interneta v pasovih LTE in 5G.

Vertikalna in horizontalna polarizacija

Antena podpira vertikalno in horizontalno polarizacijo, njen sprejemni kot pa je 30°/40°. Primerna je za sprejem iz več oddajnikov, lahko pa jo namestite tudi v počitniške prikolice in avtodome.

Antena za mesto in na podeželje

Anteno enostavno namestite tam, kjer vam bo najbolj ustrezalo. Zasnovana je namreč tako, da jo lahko postavite na stojalo, obesite na steno ali pritrdite na steber. Je primerna izbira za mesta, predmestja in mesta s kakovostnim signalom, nameščena mora biti 0 do 80 kilometrov od oddajnika.

Polnilnik USB in koaksialni kabel priložena

Anteno napaja univerzalen polnilnik USB, ki anteno omogoča uporabiti tam, kjer ni električne napetosti 230 V. Polnilnik je priložen, tako kot koaksialni kabel.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo J0685
Šifra artikla 2702029000
EAN 8592920091166
uporaba sobna/zunanja
priporočena namestitvena razdalja od TV stolpa 0–80 km (vasi)
ojačevalec zunanji nizkošumni ojačevalnik s samostojnim virom
sprejem signala DVB-T/T2
primerno za sprejem Full HD oddajanja da
primerno za sprejem iz več oddajnikov da
sprejemni kot 30°/40°
polarizacija horizontalna in vertikalna
primerno za daljinski sprejem da
LTE filter da
frekvenčni pasovi UHF
dolžina koaksialnega kabla v pakiranju 5 m
tip priključnega konektorja F, IEC
ojačevalec v kovinskem ohišju, odporen na motnje ne navaja se
napajanje DC USB 5 V/550 mA (priloženo)
frekvenčni doseg 470–698 MHz
regulacija ojačitve ne
primerno za stanovanjske prikolice, avtodome da
število konektorjev v pakiranju ne navaja se
možnost napajanja iz STB-ja da
RF impedanca na vhodu 75 Ohm
število elementov 10
instalacija ne navaja se
sagitalno razmerje ne navaja se
maksimalna moč signala na izhodu ne navaja se
5G filter da
dimenzije 315 × 215 × 200 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
1 ocena

  • 100%
    Dean
    Naročeno 16. feb. 2024
    Antena zelo dobro deluje, saj lovi dober signal tudi znotraj prostora, kjer smo običajno imeli težave z drugimi antenami. Ni pretirano velika, tako da se jo da dobro prikrit v prostoru.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Uporabite lahko katerikoli adapter, ki ga uporabljate za polnjenje mobilnih telefonov s parametri 5 V/1 A. Originalni napajalnik za anteno ima vrednosti 5 V/550 mA, vendar ima nazivno vrednost 1A.
Dolžina koaksialnega kabla je 5 m.

Priložena so navodila z opisom. 

Antra ima že zunanji ojačevalnik z ločenim zunanjim napajanjem. Nadzor moči tu ni mogoč.

Stikalo na ojačevalniku ima 3 položaje.

Uporabite lahko kateri koli adapter, ki ga uporabljate za polnjenje mobilnih telefonov s parametri 5 V/1 A. Originalni napajalnik za anteno ima vrednosti 5 V/550 mA, vendar ima nazivno vrednost 1A.

Najbolje s širokopasovnim ojačevalnikom: J0400 + razdelilniki J0102 / J01032 / J0104

Namestitev na sobne (aktivne) antene ni mogoča. Za pasivne antene je izdelek primeren za vse izdelke.
Ni potrebe. To je antena, ki deluje v pasu UHF.
PREDNOSTI: 1. Odsotnost samovključevanja in motenj zaradi dejstva, da v takšni anteni pravzaprav ni ničesar, kar bi bilo treba inducirati. Njegova zasnova namreč ne predvideva elementov, ki bi lahko povzročali elektromagnetno sevanje. 2. Izjemno enostavna namestitev in upravljanje. Pasivno anteno je treba le pravilno usmeriti. 3. Pasivna antena ne potrebuje ločenega napajanja. 4. NEVARNOSTI: 1. Podvržen je različnim vrstam motenj, kakovost signala pa je močno odvisna od lokacije. 2. Skrbno morate izbrati lokacijo in opraviti natančno orientacijo, zlasti če je namestitev na območju s slabim sprejemom. 3. Na kakovost signala lahko vplivajo številni dejavniki: stavbe, drevesa in teren ter vremenske razmere.
PREDNOSTI: 1. Izdelate jih lahko v skoraj vseh velikostih in oblikah. 2. Aktivne antene lahko namestite skoraj kjer koli v prostoru ali zunaj njega. Na kakovost dela malo vpliva relief terena ter motnje zaradi dreves, stavb itd. 3. Tudi nizke ravni signala niso ovira za aktivno anteno: z dodatno opremo se izboljša. 4. Pri številnih aktivnih antenah lahko prilagodite raven ojačanja in zmanjšanje šuma. 5. Motnje, ki so lahko prisotne pri uporabi aktivne antene, odstranijo tudi posebne naprave za odpravljanje šuma. NEVARNOSTI: 1. višji stroški. 2. 3. Za pravilno delovanje aktivne antene je potreben stalen vir napajanja. 4. Včasih sta namestitev in konfiguracija aktivne antene precej zapleteni.

Aktivna antena je lahko katera koli antena z vgrajenim ojačevalnikom signala neposredno v anteni. Aktivne antene se lahko uporabljajo tako za sprejemanje kot oddajanje, vendar jih običajno vidite kot sprejemne antene. Vgrajeni ojačevalnik pri sprejemanju signala okrepi sprejeti radijski signal, zato lahko uporabite veliko daljši kabel.
Aktivna antena, ki se uporablja kot oddajna antena, poveča moč radijskega signala. Aktivne širokopasovne televizijske antene so zasnovane za sprejem na lokacijah, kjer je signal šibek. Pasivne antene so antene, ki nimajo ojačevalnika. Strankam vedno svetujemo, naj kupijo pasivne antene, in če morajo uporabiti kabel, daljši od 30 m, dodajo kabelski ojačevalnik, ki bo nadomestil izgube na liniji. Značilnost vsake pasivne antene je, da sprejema signal le zaradi svoje geometrije (oblike). Zato velja, da večja kot je površina take antene, bolj zanesljiv je signal.

Anteno lahko ožičite na dva načina - 1. z uporabo priloženega napajalnika in stikala za napajanje. Kabel od antene napeljete do obračalnika, priključite napajalnik na obračalnik in priključite obračalnik na televizor. / 2. Če izpustite napajalnik in razdelilnik, morate vklopiti napajanje antene v televizorju. Vklop antene in vklop televizorja nista mogoča. Če je na voljo ločeno 12-voltno napajanje, ni mogoče napajati iz televizorja/spolnilnika.
Kratko sporočilo LNB pomeni, da imate kratek stik z napajalnikom. Na STB imate v nastavitvah aktivirano napajanje prek STB in ne prek priloženega napajalnika. Spremenite možnost napajanja v nastavitvah STB in napaka bo odpravljena.

Problem, ki ga opisujete, bi ustrezal pokritosti s signalom 5G na vašem območju. Frekvenca 626 MHz je precej blizu frekvenčnega pasu mobilnih operaterjev, zato prihaja do motenj. Mobilni operaterji postopoma zasedajo vse več frekvenčnih pasov, zato starejše antene v tem primeru nimajo dovolj sredstev za filtriranje.

Da, saj gre za isti frekvenčni pas.

Za sprejemanje televizijskega signala v prikolici priporočamo anteno J0664. Antena se napaja s 5V kablom USB ali neposredno iz STB ali televizorja.

Filter LTE se uporablja za filtriranje tako imenovanega prekinjenega signalnega pasu, ki ga zasedajo telefonski operaterji. Zaradi filtra bo antena ujela/nastavila samo določen pas zunaj pasu telefona, ki bo filtriran.

Anteno lahko priključite na dva načina.
1. S priloženim napajalnikom in stikalom za napajanje. Kabel od antene napeljete do obračalnika, priključite napajalnik na obračalnik in priključite obračalnik na televizor.
2. Če izpustite napajalnik in razdelilnik, morate vklopiti napajanje antene v televizorju.
Ne morete imeti priključenega napajalnika antene in vklopljenega napajalnika televizorja.

Satelitskega signala ni mogoče razdeliti, saj ne vsebuje le samega signala, temveč tudi napetostne ukaze. Pri uporabi na več sprejemnikih je treba kabel vedno podaljšati neposredno od več LNB-jev do sprejemnika.

Od aluminija.

Vendar lahko uporabite samo vse pasivne antene brez zunanjega ojačevalnika (J5838, J0679, J0669, J0680, J0690). Drugih ni mogoče uporabljati, ker imajo ojačevalnik, ki se napaja z adapterjem USB DC.