Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Detektor dima GS536-H01

Številka za naročilo P56501
2x
oglejte si oceno
3.5
2
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Ni na zalogi
7,99
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,99
Na zalogi
3,99
Na zalogi
4,49
Na zalogi
Opis

Opis izdelka

Detektor dima s svetlobno-zvočno signalizacijo in življenjsko dobo 10 let.

Več o izdelku

Hitro odkrije pretečo nevarnost

Najpogostejši vzroki za požar v gospodinjstvih so kratek stik v elektroinštalaciji, slabo vzdrževanje dimnika, tehnične napake na električnih gospodinjskih aparatih, nezadostno ugasnjeni cigaretni ogorki ali neprevidno rokovanje z odprtim ognjem (sveče, flambiranje). Preden vašo hišo zajamejo plameni, imate praviloma še nekaj ur za posredovanje. Ogenj nase opozori tako vizualno (s tlenjem, pozneje z gostim črnim dimom) kot tudi z vonjem. Težava ostaja, da večina požarov izbruhne ponoči, ko o njih stanovalci hiše ne vedo, dokler ni za njihovo reševanje že prepozno. Zato ne tvegajte brez potrebe in zavarujte svojo družino in imetje z detektorjem dima.

Optična in akustična signalizacija

V primeru ugotovljene prisotnosti dima začne detektor glasno piskati in hkrati začne utripati rdeča LED-dioda. Zaradi varnosti alarma ni mogoče utišati ali izklopiti. Aktiven bo ostal, dokler se zrak ponovno ne očisti.

Kam ga namestiti

Iz vidika varnosti ga je vsekakor najbolje namestiti v vsak prostor hiše. Nikoli ne veste, kje se ustvari žarišče požara, in več kot je detektorjev, hitreje boste zanj izvedeli. Vendar se izognite kuhinji, kopalnici in garaži – vodna para, hlapi, ki nastanejo pri kuhanju, ali izpušni plini lahko sprožijo lažni alarm. Če vam situacija ne omogoča, da bi z detektorji opremili celotno gospodinjstvo, si priskrbite vsaj enega za vsako nadstropje in ga namestite na takšno mesto, od koder vas bo alarm prebudil iz globokega spanca (npr. na hodnik pred spalnico).

10 let mirnega spanca

Vsak detektor dima vsebuje senzor, ki ima omejeno življenjsko dobo. Takoj ko nastopi njegova zadnja ura, je treba zagotoviti povsem novo napravo. EMOS GS536 vas bo varoval 10 let. Če v tem času pozabite na njegov rok uporabnosti, vas bo na to opomnila etiketa na hrbtni strani – konkretno napis „napravo zamenjati:“.

Ugodno delovanje

Pri življenju bo detektor dima EMOS ohranjala le ena sama alkalna baterija 9V. Na polnilne baterije lahko pozabite, za pravilno delovanje detektorja nimajo zadostne napetosti (le 8,4 V). Na potrebo po menjavi vira energije vas bo detektor sam začel opozarjati 30 dni pred popolno izpraznitvijo. Takoj ko mu ugodite, boste spet imeli dolgo časa mir – menjava baterije vas čaka približno 1× na leto.

Enostavna montaža

Detektor dima GS536 boste hitro in brez težav namestili na steno ali strop. V kakšno višino od tal in od stropa, je natančno navedeno v podrobnem slovenskem navodilu. V embalaži boste našli tudi vso potrebno opremo – montažno podložko, vložke in vijake.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P56501
Šifra artikla 2104101000
EAN 8592920048634
tip zaznave detektor dima
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
doseg modula ne navaja se
glasnost signalizacije >85 dB v razdalji 3 m
zaščita ne navaja se
napajanje 1× 9 V, priloženo
spomin alarmov ne navaja se
delovna temperatura 0 °C do 40 °C
delovna vlažnost 5–95 %
prenosna frekvenca ne navaja se
tip instalacije montaža na steno ali prosto stoječ
tip signalizacije optična in zvočna
predvideno za tip ne navaja se
življenjska doba 10 let
temperatura alarma
dimenzije 90 × 33 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (70%)
2 oceni

  • 60%
    Peter
    Naročeno 11. avg. 2023
  • 70%
    Alojz
    Naročeno 21. nov. 2022
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Pokriva lahko največ 40 m2 površine.

Priporočena višina je približno 150 cm, najmanj pa 180 cm od središča vprašanja.
Uradno velja od datuma izdelave, navedenega na izdelku. V resnici se to zgodi, ko prvič vstavite baterije.