Detektor dima GS536G

Številka za naročilo P56501
oglejte si oceno
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
6. feb. 2023 Pri vas
7,99
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

8,74 € s kodo GP15
10,28
Na zalogi
2,29 € s kodo GP15
2,69
Na zalogi
Opis

Opis izdelka

Detektor dima s svetlobno-zvočno signalizacijo in življenjsko dobo 10 let.

Več o izdelku

 

Hitro odkrijete neposredno nevarnost

Najpogostejši vzroki požarov v stanovanjih so napake v napeljavi, slabo vzdrževanje dimnika, tehnične napake na električnih napravah, nezadostno ugasnjeni cigaretni ogorki ali neprevidno ravnanje z odprtim ognjem (sveče, flambiranje). Preden pa vašo hišo zajamejo plameni, imate običajno na voljo nekaj ur za posredovanje. Ogenj bo nase opozoril tako vizualno (tlenje, pozneje gost črn dim) kot tudi z vonjem. Težava ostaja, da se večina požarov začne ponoči, ko prebivalci hiše ne vedo zanje, dokler ni prepozno, da bi jih rešili. Zato ne tvegajte po nepotrebnem in zaščitite svojo družino in premoženje z detektorjem dima.

Optična in zvočna signalizacija

V primeru zaznavanja dima detektor glasno piska in hkrati utripa rdeča dioda LED. Zaradi varnostnih razlogov alarma ni mogoče utišati ali izklopiti. Dejavna bo, dokler se zrak spet ne očisti.

Kam ga namestiti

Z varnostnega vidika je seveda najbolje, da ga namestite v vsako sobo v hiši. Nikoli ne veste, kje bo izbruhnil požar, in čim več detektorjev imate, tem hitreje boste to ugotovili. Toda izogibajte se kuhinji, kopalnici in garaži – vodna para, hlapi pri kuhanju ali izpušni plini lahko sprožijo lažne alarme. Če vam razmere ne dopuščajo, da bi z detektorji opremili celoten dom, zagotovite vsaj enega za vsako nadstropje in ga postavite na mesto, kjer vas bo alarm zbudil iz globokega spanca (npr. na hodniku pred spalnico).

10 let mirnega spanca

Vsak detektor dima vsebuje senzor z omejeno življenjsko dobo. Ko pride njegova zadnja ura, morate kupiti popolnoma novo napravo. EMOS GS536 vas bo varoval 10 let. Če pri tem pozabite na datum poteka veljavnosti, vas bo na to spomnila nalepka na hrbtni strani, na kateri piše „zamenjava naprave:“.

Trdno delovanje

Za delovanje detektorja dima EMOS skrbi le ena alkalna 9V baterija. V tem primeru pozabite na akumulatorsko baterijo, saj ima premajhno napetost (le 8,4 V) za pravilno delovanje detektorja. Detektor vas bo sam začel opozarjati na potrebo po novem viru energije 30 dni pred popolno izpraznitvijo. Ko boste ravnali v skladu s predpisi, boste spet dolgo časa mirni – baterijo boste morali zamenjati približno 1-krat na leto.

Lahka namestitev

Detektor dima GS536 se hitro in enostavno namesti na steno ali strop. Podroben češki priročnik vas bo natančno usmeril, na kateri višini od tal in stropa. V paketu boste našli tudi vso potrebno dodatno opremo – podlogo za montažo, podloge in vijake.
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P56501
Šifra artikla 2104101000
EAN 8592920048634
tip zaznave detektor dima
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
doseg modula ne navaja se
glasnost signalizacije >85 dB v razdalji 3 m
zaščita ne navaja se
napajanje 1× 9 V, priloženo
spomin alarmov ne navaja se
delovna temperatura 0 °C do 40 °C
delovna vlažnost 5–95 %
prenosna frekvenca ne navaja se
tip instalacije montaža na steno ali prosto stoječ
tip signalizacije optična in zvočna
predvideno za tip ne navaja se
življenjska doba 10 let
#
dimenzije 90 × 33 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (70%)
1 hodnocení

  • 70%
    Alojz
    Naročeno 21. nov. 2022
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Datoteke za prenos FAQ

FAQ – pogosta vprašanja

Max 40 m2