Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Detektor plina GS869

Številka za naročilo P56450
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
22. maj 2024 Pri vas
39,90
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Opis izdelka

Detektor služi za zaznavanje uhajanja vnetljivih plinov (zemeljski plin, metan, propan, butan).

Več o izdelku

V vašem gospodinjstvu uporabljate plinski štedilnik, plinski kotel ali drugo plinsko napravo? Če je tako, potem previdnost zaradi vnetljivih in eksplozivnih plinov nikoli ni odveč. Nepravilnost pri delovanju ali okvara plinske naprave lahko povzroči nevarno uhajanje plina, kar lahko povzroči eksplozijo ali požar. Nadzorujte prisotnost plinov in poskrbite za varnost vaše družine in varnost vašega imetja. Z detektorjem plina GS869 boste lahko brez skrbi – opozoril vas bo na nevarnost povezano z uhajanjem zemeljskega plina, metana, propana ali butana. Zakaj izbrati prav ta detektor? Razlog je v kakovosti in zanesljivosti delovanja, ki ji lahko zaupate. Naš izdelek je namreč preverjen in potrjen s strani mednarodno priznane institucije BSI (British Standards Institution).

Pravočasno zazna in opozori na nevarnost

Plin je neviden morilec. Zavedati se moramo, da je uhajanje plina izjemno težko zaznati, saj je v nekaterih primerih plin povsem brez vonja. V prostoru lahko pride do kopičenja nevarnih plinov, ne da bi to zaznali, pa čeprav ste v prostoru prisotni.

Zdravje in varnost naj bosta na prvem mestu – poskrbite, da vaša družina ne bo izpostavljena nevarnosti. V vaš dom namestite detektor plina GS869, ki bo zanesljivo nadzoroval prisotnost plinov in vas pravočasno opozoril na grozečo nevarnost.

Dolgoročni nadzor plinskih aparatov – 5 let

Detektor plina GS869 vas 5 let varuje pred nevarnostjo eksplozije in požarom. Je diskretna in nemoteča naprava, ki jo zlahka namestite v svoje gospodinjstvo ali avtodom. Z namestitvijo detektorja boste lahko mirno spali, saj boste vedeli, da bo detektor zaznal nepravilnost delovanja vaših plinskih aparatov in vas z alarmom opozoril na izpostavljenost nevarnosti.

Optična in zvočna signalizacija

Detektor plina je opremljen z glasno sireno in barvnimi LED diodami. Delovaje alarma lahko kadarkoli preizkusite s pritiskom na tipko TEST/HUSH. Tako ste vedno lahko prepričani v brezhibno delovanje detektorja.

V primeru zaznave plina bo svetila zelena LED dioda, rdeča LED dioda pa bo utripala. Istočasno se bo sprožil glasen alarm.

Napajanje brez baterij

Izjemna prednost detektorja plina GS869 je napajanje preko omrežja. Po namestitvi na ustrezno mesto ga enostavno priključite v omrežje 230 V. Detektor se nato v 3 minutah prilagodi in prične delovati. Njegovo brezbaterijsko delovanje je v primerjavi z drugimi tipi detektorjev velika prednost. Ne bo vam treba skrbeti za redno menjavo baterij. Zadostuje, da boste občasno preverili funkcionalnost celotne naprave s pomočjo testne tipke.

Enostavna namestitev

Detektor plina namestite na steno, lahko pa ga uporabljate tudi kot prostostoječo napravo kjerkoli v prostoru. Za enostavnejšo namestitev je priložena montažna ploščica, ki jo s pomočjo vijakov, ki so prav tako priloženi, pritrdite na steno. Detektor potem enostavno namestite na montažno ploščico tako, da ga nataknete na fiksacijske kaveljčke. Vaš detektor plina GS869 je potem v celoti pripravljen za uporabo.

Kam detektor namestiti

Svetujemo, da detektor plina namestite v vse prostore, v katerih obstaja nevarnost uhajanja plina. Na primer v kuhinjo ali v kotlovnico. Zemeljski plin je lažji kot zrak in običajno se dviga navzgor in zapolni prostore, ki so nad mestom uhajanja. Zato detektor v idealnem primeru namestite nad nivo mesta možnega uhajanja plina in cca 30 cm pod stropom.

Ustreza vsem varnostnim standardom

Detektor plina EMOS GS869 je s strani BSI (British Standards Institution) prejel certifikat kakovosti. Gre za priznano britansko institucijo, ki v lastnih laboratorijih preizkuša varnost in kakovost izdelkov z vsega sveta. Le če izdelek uspešno prestane vse preizkuse, prejme edinstveno številko BSI KM (v primeru našega detektorja je to številka KM642335). Z njo lahko kadarkoli preverite pristnost tega mednarodno priznanega potrdila. V kakovost in zanesljivost delovanja našega detektorja lahko zaupate.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P56450
Šifra artikla 2101505003
EAN 8592920076606
tip zaznave detektor plina
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
doseg modula ne navaja se
glasnost signalizacije >85 dB v razdalji 1 m
zaščita IPX2D
napajanje 230 V AC
spomin alarmov ne navaja se
delovna temperatura -10 °C do 40 °C
delovna vlažnost 0–95 %
prenosna frekvenca ne navaja se
tip instalacije montaža na steno ali prosto stoječ
tip signalizacije optična in zvočna
predvideno za tip ne navaja se
življenjska doba 5 let
temperatura alarma
dimenzije 36,3 × 117,4 × 77,4 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Detektor na stropu zazna zemeljski plin in metan, na tleh pa propan in butan. Odvisno od tega, katere pline želite zaznati.

Napajalni kabel je dolg 1,5 m.

Priporočena višina je približno 150 cm, najmanj pa 180 cm od središča vprašanja.
Uradno velja od datuma izdelave, navedenega na izdelku. V resnici se to zgodi, ko prvič vstavite baterije.