Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

DVB-T2 sprejemnik EMOS EM190-L HD

Številka za naročilo J6015
1x
5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Tega izdelka ni več na voljo za nakup. Oglejte si podobne izdelke tukaj.
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

6,90
Na zalogi
5,29
Na zalogi
89,00
Na zalogi
5,90
Na zalogi
22,90
Na zalogi
6,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Majhen in priročen sprejemnik DVB-T in DVB-T2

Ta zelo majhen set top box EM190-L je idealna rešitev za bolnišnice, hotele, penzione, domove za ostarele, kjer je na tisoče televizorjev LED brez podpore DVB-T2. Dodajanje navadnega sprejemnika z dodatnim daljinskim upravljalnikom na ta mesta pomeni veliko težav ne le za starejše uporabnike, temveč tudi za monterje, ki se nato pritožujejo nad ljudmi, ki preprosto napačno preklopijo vhod na televizorju. Cenili ga bodo tudi tisti, ki raje uporabljajo samo en daljinski upravljalnik.

Vključen zunanji senzor

Ta televizijski sprejemnik EMOS EM190-L lahko zaradi svoje majhne velikosti priročno namestite na hrbtno stran televizorja in tako preprečite pogled na drugo napravo. Zunanji senzor IR preprosto namestite na sprednji rob televizorja, sprogramirajte univerzalni daljinski upravljalnik z originalnega daljinskega upravljalnika in v meniju izklopite osvetlitev sprednje plošče, da ne bo motila za televizorjem. Tako uporabljate samo en daljinski upravljalnik in sploh ne opazite, da je set top box priključen. Sprejemnik ima tudi vgrajen senzor signala IR in če je sprejemnik nameščen klasično pod televizorjem, ni treba namestiti zunanjega senzorja IR.

Lahka namestitev

EMOS EM190-L se zaradi številnih vhodov in izhodov na zadnji strani (1× SCART, 1×HDMI, 1×IEC) brez težav poveže s katerim koli televizorjem, anteno in drugo elektroniko. Ko ga priključite, lahko z lahkoto začnete delovati. Intuitivni češki meni, vodnik za namestitev in samodejno nastavljanje programa vam bodo pomagali, da začnete.

Predvajanje in snemanje na USB

Na sprednji strani tega modela najdete vhod 1× miniUSB za priključitev pomnilnika USB ali zunanjega trdega diska. Tako lahko kadar koli predvajate najljubše filme ali televizijske oddaje brez oglasov. Na napravo USB lahko celo snemate filme in televizijske oddaje, medtem ko gledate drugo postajo. Začetek in konec snemanja lahko spremljate sami ali pa uporabite funkcijo časovnika. Z njegovo pomočjo se snemanje samodejno vklaplja in izklaplja tudi v rednih časovnih presledkih.

Vključen pametni daljinski upravljalnik

Vključen daljinski upravljalnik z dolgim dosegom je vrata do skoraj neomejenih možnosti.
Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja s funkcijo učenja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij z originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Tako lahko shranite izvirni daljinski upravljalnik televizorja in za upravljanje set-top-boxa in televizorja potrebujete le en daljinski upravljalnik. Preprogramirane funkcije daljinskega upravljalnika ostanejo v spominu tudi po odstranitvi baterij.
Kot dodatna oprema je na voljo tudi poenostavljen daljinski upravljalnik z velikimi gumbi, ki nima gumba MENU. Ta daljinski upravljalnik je primeren povsod, kjer lahko pride do neželenih motenj pri nastavitvah set-top-boxa, in za vse uporabnike, ki cenijo velike gumbe in preprosto upravljanje.

Multimedijski center

Ne gre za navaden set-top box, temveč za vrhunski multimedijski center, ki vam bo zagotovil več tisoč ur zabave. Poleg številnih televizijskih programov lahko nastavite tudi številne radijske postaje, predvajate filme in glasbo z diska USB ali uživate v diaprojekciji fotografij z glasbo.

Doživetje za vse vestne starše

Spreprosto počistite seznam nastavljenih kanalov ali nastavite geslo za neprimerne postaje za otroke. Tako lahko nadzorujete, kaj otrok gleda na televiziji. Če želite nadzorovati čas, ki ga preživijo pred zaslonom, si pomagajte s funkcijo starševske ključavnice.

Certificiran set-top box

Za dekodiranje te vrste oddajanja ste lahko prepričani le pri digitalnih televizijskih sprejemnikih s certifikatom "DVB-T2 verified". Družba České Radiokomunikace a.s. izda ta certifikat samo za set-top-boxe, ki so uspešno prestali neodvisne teste. EMOS EM190-L H265 je eden od njih.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo J6015
Šifra artikla 2520236500
EAN 8592920105184
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
1 ocena

 • 100%
  Mitja
  Naročeno 21. mar. 2022
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Daljinski upravljalnik EM190/EM190S ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po programiranju teh funkcij iz originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno z daljinskim upravljalnikom EM190.

Programiranje gumbov

 1. Dolgo pritisnite gumb SET za 5 sekund, da daljinski upravljalnik preklopite v način učenja (LED dioda začne svetiti močneje).
 2. Ker LED dioda stalno sveti, postavite originalni daljinski upravljalnik in daljinski upravljalnik EM190 na razdaljo 0-5 cm drug od drugega. (Najbolje je, da med programiranjem razdaljo spreminjate. Pri nekaterih daljincih je treba oddajno in sprejemno IR diodo postaviti skoraj skupaj brez presledka, pri nekaterih pa je potrebna večja razdalja).
 3. Na daljincu EM190 preprosto pritisnite in spustite gumb, ki ga želite programirati, dioda bo začela utripati (daljinec je 15 sekund pripravljen za sprejem kode, če prenos kode po tem času ne uspe, ponovite postopek)
 4. Potisnite večkrat;z različno dolgimi pritiski gumb na originalnem daljinskem upravljalniku, dokler LED na daljinskem upravljalniku EM190 dvakrat ne utripa in postane enakomerna.
 5. Potisnite naslednji gumb, ki ga želite programirati, LED dioda bo začela znova utripati, ponovite postopek učenja.
 6. Ko končate z učenjem, pritisnite gumb Set, LED dioda bo ugasnila.
 7. Preverite delovanje programiranih gumbov, če kateri od njih ni pravilno prejel kode, ponovite programiranje.


Pomnilnik
Učene kode ostanejo v pomnilniku tudi po odstranitvi baterij.
Gumbov lahko programirate posamično, ni treba vedno programirati vseh gumbov.
Po programiranju gumbov mora dioda LED ob pritisku gumba utripati enako za vse gumbe (zelo kratek utrip). Če po pritisku na gumb LED utripa z drugačno dolžino pulza, je treba programiranje tega gumba ponoviti.
Različni DO zahtevajo različne dolžine pritiska na gumb in tudi različne razdalje med DO za programiranje. Nekateri daljinski upravljalniki za uspešen prenos zahtevajo le kratek pritisk na gumb, medtem ko drugi zahtevajo večkratni kratek ali dolg pritisk na gumb.
Če imate težave pri programiranju gumbov, zamenjajte baterije v DO na televizorju in med programiranjem spremenite razdaljo med DO.
Nekateri daljinski upravljalniki iz starejših LG televizorjev uporabljajo poseben IR oddajnik, iz katerega ni mogoče sprejeti nadzorne kode. Če se ne morete naučiti, kako upravljati televizor LG, poskusite s katerim koli drugim daljinskim upravljalnikom televizorja LG. Vsi osnovni ukazi (TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV) delujejo na vseh daljinskih upravljalnikih blagovne znamke LG.
Daljinski upravljalniki televizorjev večjih blagovnih znamk so interoperabilni. To pomeni, da osnovne funkcije daljinskega upravljalnika vedno delujejo na vseh televizorjih iste blagovne znamke. Če ne morete dobiti kode za upravljanje z daljinskega upravljalnika, poskusite z drugim daljinskim upravljalnikom televizorja iste znamke, da prenesete kodo.


EM190 Cloning - YouTube

Za povezavo tega STB zadostuje kateri koli kabel HMDI.

Kabel zunanjega IR-senzorja je dolg 1 m.

 • EM190L
 • Univerzalni daljinski upravljalnik
 • Uporabniški priročnik
 • 2× baterije AAA
 • Vzvenski senzor IR
 • Vzvenski napajalnik

Da, tako je. To funkcijo lahko vklopite ali izklopite glede na uporabo sprejemnika. Sprednji zaslon lahko v meniju popolnoma izklopite.

Izklop ure v stanju pripravljenosti
Menu - Orodja - Samodejni izklop - Ura

Informacije o številki kanala na LCD
Menu - Sistemske nastavitve - TV sistem - Sprednja plošča

Verzija J6015 je iz tovarne dobavljena z najnovejšo različico programske opreme. 

J50988


Nadomestni daljinski upravljalnik polne velikosti, primeren za sprejemnike EM190, EM190S in EM190L.
Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja s funkcijo učenja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij z originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Tako lahko obdržite svoj izvirni daljinski upravljalnik televizorja in za upravljanje set-top-boxa in televizorja uporabljate samo en daljinski upravljalnik. Naučene kode ostanejo v spominu tudi po odstranitvi baterij.

J50989


Preprostejši nadomestni daljinski upravljalnik, primeren za sprejemnike EM190, EM190S in EM190L.
Preprostejši daljinski upravljalnik z velikimi gumbi, ki ne vključuje gumba MENU. Ta daljinski upravljalnik je primeren povsod, kjer lahko pride do neželenih motenj pri nastavitvah set-top boxa, in za vse uporabnike, ki cenijo velike gumbe in preprosto upravljanje. Zato je ta daljinski upravljalnik zelo primeren za namestitev v gostiščih, hotelih, bolnišnicah in povsod, kjer naj bi imel uporabnik le omejen dostop do osnovnih funkcij sprejemnika.

Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja s funkcijo učenja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij z originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Tako lahko obdržite svoj izvirni daljinski upravljalnik televizorja in za upravljanje set-top-boxa in televizorja uporabljate samo en daljinski upravljalnik. Naučene kode ostanejo v spominu tudi, ko odstranite baterije.

Za povezovanje in morebitno izrezovanje oglasov iz posnetih posnetkov priporočam program Avidemux, ki je na voljo za brezplačno uporabo.

Program Avidemux lahko prenesete tukaj: http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

Priključite trdi disk s posnetki programa na računalnik. Sprejemnik EM190 shranjuje posnetke v mapo ALIDVRS2. Vsak posnetek je shranjen posebej v podmapi z imenom, npr. [TS]2020-01-16.10.29.49-CT 2 HD T2-97.
Po namestitvi programa Avidemux zaženite program.
Kliknite ikono Odpri in izberite prvo datoteko s shranjenim posnetkom (vedno datoteka z imenom 000.TS). Program bo samodejno naložil vse dele. Če povezanega posnetka ne želite dodatno urejati, nastavite izhodni vsebnik (mkv, avi, TS, PS itd.) in kliknite ikono Shrani.
Izberite lokacijo in program bo shranil povezano datoteko. Če želite iz posnetka izrezati začetek, reklamne odmore, konec itd. se pomaknite na mesto izreza in pritisnite ikono oznake A/B.
Želeno območje bo izbrano in za izrez tega območja lahko uporabite funkcijo Uredi/izbriši, Izreži.

Urejeno datoteko shranite na enak način, kot je opisano zgoraj.

Priložena so navodila. 

Tablice set-top box se med seboj razlikujejo le po zunanji zasnovi škatle, tj. dizajnu. Parametri se ne razlikujejo.