Samo 29,00 € za brezplačen prevoz
DOSTAVA PRI NAS LE 2,90 €. Ob naročilu nad 29 € brezplačna DOSTAVA.

DVB-T2 sprejemnik EMOS EM190-L HD

Številka za naročilo J6015
28,90
Na zalogi
1. dec. 2022 Pri vas
Cene so v paket.
Ob nakupu nad 59 € prejmete BOŽIČNO ZVEZDO. BREZPLAČNA DOSTAVA za nakup nad 29 €.
konektorji 1× USB 2.0, 1× HDMI 1.4, 1× miniUSB, 1× IEC, 1× SCART
format mpeg 2, mpeg 4, h.264, h.265, HEVC
iskanje avtomatsko in ročno
varnostna kopija kanalov na USB da
Več parametrov
Osnovni podatki
Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo J6015
Šifra artikla 2520236500
EAN 8592920105184

Več o izdelku

Majhen, toda zelo spreten sprejemnik DVB-T in DVB-T2

Dimenzijsko zelo majhen sprejemnik DVB-T2 EM190-L je idealna rešitev za bolnišnica, hotele, penzione, domove za ostarele, kjer je na tisoče LED TV brez podpore DVB-T2. Če na ta mesta dodate navaden digitalni TV-sprejemnik s še enim daljinskim upravljalnikom, potem to pomeni, da povzročite veliko skrbi ne samo starejšim uporabnikom, temveč tudi monterjem, ki potem morajo večkrat na dan reševati reklamacije ljudi, ki narobe preklopijo vhod na TV. Cenil ga bo tudi kdor koli, ki želi uporabljati samo en daljinski upravljalnik.

 

Zunanji senzor priložen

Po zaslugi njegove majhne velikosti se digitalni TV sprejemnik EMOS EM190-L lahko zelo udobno namesti na zadnjo stran televizorja, s čimer se znebite pogleda na še eno napravo. Potrebno je le napeljati zunanji IR-senzor (povezovalni kabel, dolg 1 m), programirati univerzalen daljinski upravljalnik iz prvotnega daljinskega upravljalnika, v meniju pa izklopiti sprednjo ploščo, da ne moti za televizorjem. Naknadno uporabljate samo en daljinski upravljalnik, niti opazili ne boste, da imate priključen še kakšen digitalni TV-sprejemnik. Sprejemnik seveda vsebuje tudi vgrajen senzor IR-signala, če pa je sprejemnik nameščen klasično pod televizorjem, zunanjega IR-senzorja ni treba priključevati.

 

Enostavna namestitev

EMOS EM190-L brez težav povežete s katerim koli televizorjem, anteno in drugo elektroniko po zaslugi več vhodov in izhodov na njegovi zadnji strani. Po priključitvi ga zlahka tudi aktivirate – s tem vam bo pomagal intuitivni slovenski meni, vodnik za namestitev in samodejno iskanje programov.

 

Predvajajte in nalagajte na USB

Na prednji strani tega modela najdete vhod, v katerega priključite USB ali zunanji trdni disk. Na ta način lahko kadar koli predvajate svoje priljubljene filme ali serije – na širokokotnem zaslonu in brez oglasov. Na USB-napravo tudi naložite filme in oddaje s TV, medtem ko boste 2. program spremljali (v okviru enega programskega mesta). Začetek in konec nalaganja lahko nadzirate ali sami ali uporabljate funkcijo „časovnik“. Z njegovo pomočjo se nalaganje samodejno vklopi in izklopi, lahko tudi v rednem časovnem intervalu.

 

Pametni upravljalnik je priložen

Priložen daljinski upravljalnik z dolgim dosegom predstavlja prostor neomejenih možnosti.
Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive tipke za upravljanje TV s funkcijo učenje: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij s prvotnega daljinskega upravljalnika TV lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Svoj prvotni daljinski upravljalnik televizorja lahko shranite, za upravljanje DVB-T sprejemnika in televizorja vam bo zadostoval en daljinski upravljalnik. Naučene kode bodo v pomnilniku ostale tudi po odstranitvi baterij.
Na voljo imate tudi poenostavljen daljinski upravljalnik z velikimi tipkami, ki nima tipke MENU. Ta upravljalnik je primeren povsod, kjer lahko prihaja do neželenega posega v nastavitve sprejemnika DVB-T in za vse uporabnike, ki bodo cenili velike tipke ter enostavno upravljanje.

 

Multimedijski center

To ni samo navaden sprejemnik DVB-T, temveč tudi vrhunski multimedijski center, ki vam ponudi na tisoče ur zabave. Poleg veliko televizijskih kanalov naložite tudi veliko radijskih postaj, predvajate filme in glasbo z USB-ključka, ali uživate v predstavitvi slik z glasbeno spremljavo.

 

Razveseli vse vestne starše

S seznama določene kanale enostavno izbrišete ali za postaje, neprimerne za otroke, nastavite geslo. Tako sami vplivate na to, kaj vaš otrok po televiziji spremlja. In če želite imeti pod nadzorom tudi čas, ki ga pred ekranom preživi, se osredotočite na funkcijo starševski nadzor. Tako na enostaven način z geslom zaščitite celoten sprejemnik DVB-T.

 

Sprejemnik DVB-T s potrdilom

Samo pri digitalnih TV-sprejemnikih s potrdilom „DVB-T2 preverjeno“ ste lahko prepričani, da ta tip oddajanja zna res dekodirati. Češke Radiokomunikacije d.d. ga dodeljujejo le sprejemnikom DVB-T, ki so bili uspešni v neodvisnih testih. EMOS EM190-L H265 je eden od njih.

 

FAQ

Kako univerzalen daljinski upravljalnik programiram?

Daljinski upravljalnik EM190/EM190S ima za upravljanje TV 4 programirljive tipke: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po programiranju teh funkcij s prvotnega daljinskega upravljalnika TV lahko osnovne funkcije upravljate neposredno z daljinskim upravljalnikom EM190.

Programiranje tipk

 1. S pritiskom na tipko SET za 5 sekund se daljinski upravljalnik preklopi v način učenja (LED-dioda poveča svetlost).
 2. Dokler LED-dioda trajno sveti, namestite prvotni daljinski upravljalnik in daljinski upravljalnik EM190 proti sebi na razdaljo 0–5 cm (Najboljše je razdaljo tekom programiranja menjati. Določeni daljinski upravljalniki zahtevajo, da se oddajna in sprejemna IR-dioda postavita skupaj brez razmika, nekateri zahtevajo večjo razdaljo).
 3. Na daljinskem upravljalniku EM190 na kratko pritisnite in sprostite tipko, ki jo želite programirati, LED-dioda začne utripati (upravljalnik je 15 sekund pripravljen za sprejem kode , če v tem času prenos kode ne uspe, postopek ponovite).
 4. Pritiskajte večkrat z različno dolžino pritiska tipko na prvotnem daljinskem upravljalniku tako dolgo, dokler LED-dioda na daljinskem upravljalniku EM190 dvakrat utripne in se trajno prižge.
 5. Pritisnite na naslednjo tipko, ki jo želite programirati, dioda začne spet utripati, postopek učenja ponovite.
 6. Po končanem učenju pritisnite na tipko Set, LED-dioda ugasne.
 7. Preverite delovanje programiranih tipk, če katera kode ni prevzela pravilno, programiranje ponovite.

Opomba
Naučene kode bodo v pomnilniku ostale tudi po odstranitvi baterij.
Tipke se lahko programirajo samostojno, ni vedno potrebno programirati vseh tipk.
Po programiranju tipk mora po pritisku na tipko dioda utripati z enakim utripom pri vseh tipkah (zelo kratek utrip). Če po pritisku na katero od tipk dioda utripne z drugo dolžino utripa, je treba programiranje te tipke ponoviti.
Različni daljinski upravljalniki zahtevajo za programiranje različno dolžino pritiska tipk pa tudi drugo razdaljo med daljinskima upravljalnikoma. Nekateri upravljalniki za uspešen prenos zahtevajo samo kratek pritisk na tipko, drugi pa zahtevajo večkraten kratek pritisk na tipko ali dolg pritisk na tipko.
Če imate s programiranjem tipk težave, zamenjajte baterije v daljinskem upravljalniku za TV in med programiranjem spremenite razdaljo med daljinskima upravljalnikoma.
Nekateri daljinski upravljalniki starejših televizorjev LG uporabljajo specifičen IR-oddajnik, iz katerega upravljanje kode ni možno prevzeti. Če vam ne uspeva naučiti upravljati TV znamke LG, preizkusite kateri koli drugi upravljalnik za TV znamke LG. Vsi osnovni ukazi (TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV) delujejo na vseh tipih daljinskih upravljalnikov znamke LG.
Daljinski upravljalniki večjih znamk TV so medsebojno interoperabilni. To pomeni, da osnovne funkcije daljinskega upravljalnika vedno delujejo na vseh televizorjih iste znamke. Če vam upravljalne kode z vašega daljinskega upravljalnika ne uspe prevzeti, preizkusite za prenos kode drugi daljinski upravljalnik iste znamke TV.

 

▼ Za priključitev tega sprejemnika DVB-T zadostuje poljuben kabel HDMI.

Za priključitev tega sprejemnika DVB-T zadostuje poljuben kabel HDMI.

 

▼ Kakšne dolžine je kabel zunanjega senzorja?

Kabel zunanjega IR-senzorja je dolžine 1 m.

 

▼ Kaj je priloženo?

 • EM190L
 • Univerzalni daljinski upravljalnik
 • Uporabniški priročnik
 • 2× AAA baterija
 • Zunanji IR-senzor
 • Zunanji napajalnik
 

 

▼ Ali ima DVB-T sprejemnik možnost izklopa sprednjem plošče LCD?

Da, ima. Funkcija se lahko vklopi ali izklopi v odvisnosti od uporabe sprejemnika. Sprednji zaslon se v meniju lahko v celoti izklopi.

Izklop ure v stanju pripravljenosti
Meni – Orodja – Samodejni izklop – Ura

Podatki o številki kanala na LCD
Meni – Nastavitve sistema – TV sistem – Sprednja plošča

 

▼ Posodobitev programske opreme za sprejemnika EM190S/EM190L

Na voljo je nova različica programske opreme za sprejemnika EM190S/EM190L z oznako 20200305.

Povezava tukaj.

Navodila za posodobitev programske opreme lahko prenesete tukaj.

Novosti in popravki v tej različici:

 • Popravljena zasilna ločljivost slike po vklopu sprejemnika brez priključenega TV na 1080i
 • Popravljeno prikazovanje podnapisov v MUX 23
 • Popravljeno ime v OSD meniju Nastavitev plošče -> Sprednja plošča
 • Popravljeno ime v OSD meniju Samodejni izklop/Samodejni izklop in Ura
 • Popravljeno obnašanje sprejemnika pri preklopu na Radio. Sporočilno okno je prikazano samo po preklopu kanala za čas, nastavljen v meniju. Nato se zaslon izklopi. Radijske postaje se lahko preklapljajo s tipkama CH +/-.
 • Popravljeno obnašanje sprejemnika po končanem časovniku. Zdaj se po končanem časovniku sprejemnik preklopi v stanje, v katerem je bil pred začetkom časovnika. Če je bil sprejemnik izklopljen, ostane izklopljen. Če je bil sprejemnik v stanju pripravljenosti, preklopi se v stanje pripravljenosti.

▼ Kako posnetek združiti in urediti na računalniku?

Navodila za združevanje in urejanje posnetkov, posnetih na sprejemnikih EM190S/EM190L boste našli v oddelku Za prenos ali tukaj.

 

▼ Kako delati s TV-postajami, shranjenimi v sprejemnikih DVB-T EM190S/EM190L

Podrobna navodila za delo s shranjenimi TV-postajami v sprejemnikih DVB-T EM190S/EM190L boste našli v oddelku Za prenos ali tukaj.

Navodila za združevanje posameznih posnetkov, posnetih na sprejemnikih EM-190/EM190S

Za združevanje in morebitno izrezovanje oglasov iz posnetka svetujemo program Avidemux, ki je namenjen brezplačni uporabi.

Program Avidemux lahko prenesete tukaj: http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

HDD s posneti programov priključite na računalnik. Sprejemnik EM190 posnetke shranjuje v mapo ALIDVRS2. Vsak posnetek je shranjen posebej v podmapi poimenovani npr. [TS]2020-01-16.10.29.49-CT 2 HD T2-97.
Po namestitvi programa Avidemux ga zaženite.
Kliknite na ikono Odpri in izberite prvo datoteko s shranjenim posnetkom (vedno je to datoteka, poimenovana 000.TS). Program samodejno naloži vse dele. Če združenega posnetka nadalje ne želite urejati, nastavite izhodni format (mkv, avi, TS, PS itn.) in kliknite na ikono shrani.
Izberite lokacijo, program pa združeno datoteko shrani. Če morate iz posnetka izrezati začetek, oglaševalske premore, konec itn., pojdite na mesto reza in pritisnite na ikono oznake A/B.
Želeno območje se označi, le-to pa lahko uredite s pomočjo funkcije Uredi/Izbriši, Izreži.
Urejeno datoteko shranite na enak način, kot je opisano zgoraj.

 

▼ Katere gonilnike lahko uporabim?

J50988

Nadomestni enakovreden daljinski upravljalnik primeren za sprejemnike DVB-T EM190, EM190S in EM190L.
Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive tipke za upravljanje TV s funkcijo učenje: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij s prvotnega daljinskega upravljalnika za TV lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Svoj prvotni daljinski upravljalnik televizorja lahko shranite, za upravljanje sprejemnika DVB-T in televizorja vam bo zadostoval en daljinski upravljalnik. Naučene kode bodo v pomnilniku ostale tudi po odstranitvi baterij.

J50989

Nadomestni poenostavljen daljinski upravljalnik primeren za sprejemnike DVB-T EM190, EM190S in EM190L.
Poenostavljen daljinski upravljalnik z velikimi tipkami, ki nima tipke MENU. Ta upravljalnik je primeren povsod, kjer lahko prihaja do neželenega posega v nastavitve sprejemnika DVB-T in za vse uporabnike, ki bodo cenili velike tipke ter enostavno upravljanje. Zaradi tega je daljinski upravljalnik zelo primeren za namestitev v penzionih, hotelih, bolnišnicah in povsod, kjer je zaželeno, da ima uporabnik omejen dostop do osnovnih funkcij sprejemnika.

Daljinski upravljalnik ima 4 programirljive tipke za upravljanje TV s funkcijo učenje: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po enostavnem programiranju teh funkcij s prvotnega daljinskega upravljalnika za TV lahko osnovne funkcije upravljate neposredno s tem univerzalnim daljinskim upravljalnikom. Svoj prvotni daljinski upravljalnik od televizorja lahko shranite, za upravljanje sprejemnika DVB-T in televizorja vam bo zadostoval en daljinski upravljalnik. Naučene kode bodo v pomnilniku ostale tudi po odstranitvi baterij.

 

Z veseljem vam bom svetoval
Tehnična vprašanja
 • Dostava na dom
  Dostava na dom
 • Zagotavljamo varno spletno nakupovanje
  Zagotavljamo varno spletno nakupovanje
 • Zaupanja vredna spletna trgovina
  Zaupanja vredna spletna trgovina
 • Preverjena kakovost v lastnem laboratoriju
  Preverjena kakovost v lastnem laboratoriju
Najpomembnejši parametri
konektorji 1× USB 2.0, 1× HDMI 1.4, 1× miniUSB, 1× IEC, 1× SCART
format mpeg 2, mpeg 4, h.264, h.265, HEVC
iskanje avtomatsko in ročno
varnostna kopija kanalov na USB da
Drugi parametri
daljinski upravljalnik priložen da
način iskanja (avtomatsko/ročno) da/da
možnost snemanja (PVR) da, prek USB-ja
sprejem oddajanja (SD/HD) SD, HD
število tunerjev
jezik OSD menija CZ, PL, SK, HU, EN, SI, GER, HR, RU, TU, SRB, LT, LV, SE, FI, BG, NL, FR, NO, IT, ES, PT
maks. število hkratnih snemanj 1
timeshift (časovni zamik) da
teletekst da
možnost editiranja seznama kanalov da
možnost sprejema radija da, prek DVB-T, DVB-T2-ja
posodobitev prek USB da
razmerje stranic 4:3PS/4:3LB/16:9
podnapisi OSD, srt
frekvenčno območje tunerja 174–230MHz, 474–860 MHz
format datotek trdnega diska FAT32, NTFS
EPG program. Vodnik 7 dni
napajanje antene 5 V/100 mA
formati videa .avi, .mpg, .dat, .vob, .div, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .trp, mpeg2, mpeg4, mpeg1, h264, h265
napajanje 100 V/240 V AC 50–60 Hz
ločljivost videa 1080p/1080i/720p/480p/576p/480i/576i
format posnetka TS prosto predvajan
formati slik jpeg, bmp, png, gif, tiff
formati zvoka mp3, aac, m4a, mpa, wav, wma
igre ne
vgrajen CI vmesnik ne
starševska ključavnica da
poraba (vklopljen/stanje pripravljenosti) 5 W/<1 W
DVB-T/DVB-T2 DVB-T2
vhodni nivo signala -75,2 do -23,9 dBm
dimenzije 120 × 75 × 25 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Datoteke za prenos
Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
Podobni izdelki

Podobni izdelki (11)

Daljinski upravljalnik set-top box EM190/EM190S/EM190L
6,90
Na zalogi
Kabel HDMI+ethernet 1,5M ECO
4,69
Na zalogi
Kabel AV SCART/M- SCART/M 1M
1,99
Na zalogi
Koaksialni kabel CB113UV 100M
99,00
Na zalogi
Konektor F (CB 113)
4,90
Na zalogi
Baterija GP SUPER alkalna LR03 AAA 10 folija
6,00
Na zalogi
Antena zunanja EM-9086, 0–100 km, DVB-T2, DAB, FM, filtr LTE/4G
38,90
Na zalogi
Antena zunanja EM-DIO2, 0–80 km, DVB-T2, filtr LTE/4G
22,90
Na zalogi
Antena zunanja EM-27LTE, PROFI, 0–200 km, DVB-T2, filtr LTE/4G
20,90
Na zalogi
DALJINSKI UPRAV. EM190/EM190S/EM190L SENIOR
6,90
Na zalogi
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.