Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov LED svetila in dodatki LED svetila LED stropno svetilo ALVI, okroglo, 24W, zatemnilno, nastavljiva CCT

LED stropno svetilo ALVI, okroglo, 24W, zatemnilno, nastavljiva CCT

Številka za naročilo ZM5165
1x
oglejte si oceno
5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Izberite različico
barva svetlobe
prihodna moč
Na zalogi
27. jun. 2024 Pri vas
58,90
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Več o izdelku

 

Pametna svetilka EXCLUSIVE

Lahko si pri njej nastavite barvo svetlobe od hladne bele do tople bele, ne manjka funkcija zatemnitve ali ambientne osvetlitve – ki vzbuja čarobni učinek osvetlitve stropa okoli svetilke. Svetilko nudimo v dveh različicah glede na premer in moč. Stenska svetilka EXCLUSIVE ima klasično okroglo obliko, znotraj pa skriva sodobne, zelo varčne in trajne LED diode z visoko svetlobno učinkovitostjo ter življenjsko dobo 25 000 ur. Skozi pokriven mlečni difuzor oddaja svetlobo enakomerno in prijetno v širokem kotu 115°. Prednost priljubljene svetilke EXCLUSIVE je tudi podaljšana triletna garancija.

EXCLUSIVE bo najbolje služila za osvetlitev sodobnih notranjosti, prostorov v pisarnah, hotelih ali gospodinjstvih. Ohišje svetilke je izdelano iz trdne in trajne jeklene pločevine, difuzor pa iz lahke plastike. V pakiranju boste našli okvira v 2 barvah (bela in srebrna), končni dizajn svetilke torej lahko izberete sami. Prednost je zelo nizka teža, pa tudi enostavna namestitev LED svetilke. Najboljše pa za konec. Linijo EXCLUSIVE lahko namestite tako na steno kot na strop.

 
 

Barvno odražanje linije EXCLUSIVE

Pri svetilki lahko preko daljinskega upravljalnika barvo svetlobe poljubno menjate. Možnost je nastaviti toplo barvo svetlobe (Tc < 3 300 K), ki je najbližje klasični žarnici in deluje najbolj prijetno. Nevtralna bela barva svetlobe (3 400 K < Tc < 5 200 K), ima najbližje navadni dnevni svetlobi. Hladna bela (Tc > 5 300 K) je idealna za delovne prostore in hodnike, ali za osvetlitev izdelkov.

 
 

Odziva se tudi na stensko stikalo

Odziva se tudi na stensko stikalo Za vse ne potrebujete daljinskega upravljanja. Ko boste ravno na poti mimo klasičnega stenskega stikala, lahko z njim luč ugasnete ali prižgete, kot ste že navajeni. Poleg tega vam omogoča tudi postopno spreminjanje barvne temperature. Po prižigu bo samodejno svetila topla bela (2700 K), če jo hitro ugasnete in prižgete, se bo spremenila v nevtralno belo (4000 K), pri naslednji ponovitvi postopka pa bo prešla v hladno belo (6500 K).

 
 
 1. On/Off - Vklop/Izklop luči
 2. Night Light - 1. pritisk na tipko vklopi nočno svetlobo; 2. pritisk na tipko preklopi temperaturo kromatičnosti
 3. Dim+ - spremena moči svetlosti v 10-ih korakih; pritisk in pridržanje tipke „Dim +“ poveča moč svetlosti na 100 %
 4. CCT+ - spremeba nastavitve nadomestne temperature kromatičnosti v 8-ih korakih; pritisk in pridržanje tipke "CCT +" se nastavi vrednost 6 500 K (hladna bela)
 5. CCT- - spremeba nastavitve nadomestne temperature kromatičnosti v 8-ih korakih; pritisk in pridržanje tipke "CCT -" se nastavi vrednost 2 700 K (topla bela)
 6. Dim- - sprememba moči svetlosti v 10-ih korakih; pritisk in pridržanje tipke „Dim -“ zniža moč svetlosti na 5 %
 7. CCT switch - sprememba barve kromatičnosti v 3 korakih
 8. 30 min Timer - Stropno svetilo se izklopi avtomatsko čez 30 minu
 9. 60 min Timer - Stropno svetilo se izklopi avtomatsko čez 60 minut
 10. Timer Cancel - S pritiskom funkcijo časovnika (30 in 60 min) izključite
 

3 leta garancije

Najvišja kakovost, vrhunski dizajn in zanesljivo delovanje. Ključne lastnosti svetilk EXCLUSIVE poleg tega poudarja tudi triletna garancija, ki je močan argument bodočega zadovoljstva strank.

 

Sveti skoraj kar za vogal

Po zaslugi uporabljene LED tehnologije in oblike difuzorja osvetljuje vse objekte v prostoru v širokem kotu 115° in z ustrezno intenzivnostjo. Svetilko torej lahko brez skrbi uporabite kot glavno stropno svetilo v prostoru.

 

Sveti in sveti

Linija Exclusive vam bo svet osvetljevala res zelo dolgo. Življenjska doba svetilke je dolgih 25 000 ur. To pomeni, da če jo želite uporabljati vsak dan štiri pa pol ure, vam lahko služi več kot 15 let.

 

Zna se zatemnjevati

Sestavni del svetilke je vgrajen zatemnjevalnik. S pomočjo daljinskega upravljalnika lahko enostavno uravnavate intenzivnost svetilnosti v desetih korakih od 5 % do 100 %. Upravljanje barve svetlobe je možno tudi s pomočjo stikala, s ponovnim vklopom in izklopom svetilke.

 

Za nočno udobje

Svetilka ima vgrajen poseben nočni način, pri katerem koristi minimalen svetlobni tok. Nočna svetloba izboljšuje udobje osvetlitve v večernih urah in pomaga, da lažje zaspite oziroma se orientirate v prostoru. Poleg tega ima svetilka v tem načinu le minimalno porabo.

 
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo ZM5165
Šifra artikla 1539084002
EAN 8592920089484
umestitev stropna
tip svetilo klasično svetilo
način montaže nadometno
oblika krog
barva svetlobe topla bela–hladna bela
prihodna moč 24 W
zaščita IP20
daljinski upravljalnik #
senzor gibanja ne
možnost zatemnjevanja da
dimenzije premer 360 × 58 mm
barva ohišja bela
svetlobni tok 80–1 920 lm
nadomestilo za žarnico 120 W
temperatura kromatičnosti 2 700–6 500 K
linija ALVI
napetost 220–240 V
kot svetilnosti 115°
montažna odprtina ne navaja se
vir svetlobe LED
UGR< ne navaja se
material ohišja jeklena pločevina
življenjska doba 25 000 ur
doseg senzorja nima senzorja
indeks barvne reprodukcije (CRI) Ra > 80
material difuzorja plastika (PMMA)
izhodni tok iz vira ne navaja se
kategorija EXCLUSIVE
flicker-free da
frekvenca 50/60 Hz
material LGP ne navaja se
tok 125 mA
svetlobna učinkovitost 80 lm/W
tip difuzorja mlečen
faktor > 0,5
za kopalnice ne
za kuhinje da
za dnevne sobe, spalnice in otroške sobe da
na hodnike in stopnišča ne
v delavnice in garaže ne
za terase in balkone ne
za pisarne da
garancijska doba 3 leta
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
1 ocena

 • 100%
  Peter
  Naročeno 27. okt. 2023
  Z izdelkom sem zelo zadovoljen. Dopoldanska bela svetloba, ki je odlična za delo ter rumena svetloba, ki jo uporabljam zvečer pred spanjem omogoča idealno kombinacijo za prostore, ki so namenjeni tako delu (kot npr. pisarna) kot tudi bivanju.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Po izklopu s krmilnikom svetilka še vedno ohranja napetost - še vedno si bo zapomnila zadnji način. Če ga izklopite s stikalom, se napetost ne zadržuje več.

Svetloba si lahko zapomni zadnji način, vendar nismo izmerili, kako dolgo. Nato se bo ponovno vklopil v toplo belem načinu.

Tako se svetilka pravilno obnaša. Če ga vklopite in nato izklopite, ostane zadnji prižgani način nekaj časa vklopljen. Po preteku pomnilniškega časa se prižge v toplo belem načinu. Te funkcije ni mogoče preklicati.

Deluje podobno kot televizor, tj. daljinski upravljalnik morate usmeriti neposredno v napravo. Če imate več istovrstnih luči v različnih prostorih ali eni sobi, en daljinski upravljalnik vpliva na luč, na katero ga usmerite.


Teža je 870 gramov.

Difuzor lahko odstranite tako, da ga obrnete v nasprotni smeri urinega kazalca od telesa svetilke (pod kotom približno 45°).

Če imate težave pri razstavljanju, lahko prosite drugo osebo, da drži telo svetilke, nato pa poskusite obrniti difuzor v nasprotni smeri urinega kazalca. 

Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Plošče LED je treba namestiti na strop, senzor pa nastaviti glede na občutljivost na svetlobo okolice, čas preklopa, ki vam ustreza, in domet senzorja (domet zaznavanja je nastavljen za osebe, visoke 1,6-1,7 m, ki se gibljejo s hitrostjo 1-1,5 m/s).

Da, lahko. Na leseno površino ni dovoljeno namestiti le tistih, na katerih to piše.

Povezujejo se z:

N - modra - srednja žica (nevtralna)...nevtralna
L - rjava - delovna žica (pod napetostjo)...faza

Premik jakosti osvetlitve se zgodi po takojšnjem kliku stikala, in sicer po vrsti sekund. 

Včasih se lahko zgodi, da se svetilka ne odzove na ta način in spremeni jakost s klikom stikala ne glede na dolžino intervala med klikoma: 

To se zgodi zelo pogosto, če ožičenje ni pravilno izvedeno v skladu s standardi. Vzrokov je lahko več, pogosto pa se v omrežju inducira preostala napetost, ki je pri nekaterih svetilkah lahko problematična. Rešitev je pogosto ta, da pred svetilke dodamo eno komponento: dušilni kondenzator, ki naj bi izdelku pomagal odstraniti preostalo napetost.

To je polipropilenski kondenzator: JFW-100N/310-P10

Vedno navajamo svetlobni tok, ki prihaja iz svetilke.

Svetilko je treba nekaj časa pustiti vklopljeno v zadnjem nastavljenem načinu, da se ta shrani in si po izklopu stikala na steni zapomni zadnji način.

Na leseni podlagi je mogoča namestitev.

LED trakov ni mogoče zamenjati. 

Tega tudi ne priporočamo, saj bi lahko nestrokovni posegi povzročili okvaro. 

To sta dve različni tehnologiji:

Plošče z osvetlitveno tehnologijo (LEXXO) imajo nižje proizvodne stroške (njihova zasnova je preprostejša) in z njimi je lažje doseči večji svetlobni izkoristek. Po drugi strani pa so višji (30 mm proti 10 mm) in imajo nekoliko manjšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Plošče s tehnologijo Edgelite (PROXO) imajo višje proizvodne stroške (ne gre le za uporabljene materiale, temveč za celoten proizvodni proces), njihova svetlobna učinkovitost pa je odvisna od materiala, uporabljenega za izdelavo svetlobno vodilne plošče, ki je del svetilke, ki praktično zagotavlja porazdelitev svetlobnega toka, ki ga oddajajo sami čipi LED. Zaradi svoje zasnove so lahko nižje in imajo boljšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Delina svetilk in možnost uporabe različnih vrst plošč je lahko pomemben parameter za kupca, pri čemer se lahko tanjše plošče vgradijo npr. s pomočjo vzmeti v mavčne plošče, če gre za obešanje s pomočjo jeklenih vrvi. Podobno je mogoče uporabiti okvir, ki se zaskoči in je dolg le 45 mm, v primerjavi s 70 mm, ki jih zahtevajo plošče z osvetlitvijo.

Ko gre za vgradnjo v klasične rastrske strope, kjer debelina ne igra vloge, vsekakor priporočamo uporabo plošč LEXXO prav zaradi prej omenjenih pozitivnih lastnosti - nižje cene, večje učinkovitosti in posledično manjše porabe energije.

Ne priporočam takšne namestitve. Teh luči nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Ta povezava je neposredno sorazmerna.

Primer: 150 W = 20.000 lumnov

100 W = približno 13.000 lumnov