Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov LED svetila in dodatki LED svetila LED stropno svetilo RIVI 30x30, 20W, zatemnilno, nastavljiva CCT

LED stropno svetilo RIVI 30x30, 20W, zatemnilno, nastavljiva CCT

Številka za naročilo ZM5171
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Izberite različico
barva svetlobe
prihodna moč
Na zalogi
27. jun. 2024 Pri vas
68,90
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Več o izdelku

Eksluzivna viseča LED svetilka

Serija svetilk LED EXCLUSIVE poleg največjega svetlobnega toka in elegantnega dizajna ponuja še posebej veliko udobja pri upravljanju zaradi daljinskega upravljalnika, ki je vključen v paket. Ta poleg gladkega zatemnjevanja in prilagajanja barve svetlobe omogoča tudi vodenje skupine svetilk, ustvarjanje svetlobnih scen itd. V seriji EXCLUSIVE lahko izbirate med različnimi velikostmi v kvadratni ali pravokotni obliki. Na voljo so modeli brez okvitja ali z elegantnim okvirjem okoli difuzorja. Visoko kakovost serije EXCLUSIVE z aluminijastim ohišjem in mlečnim difuzorjem dokazuje tud 3 letna garancija.

Vzdušje po meri

Svetilke LED EXCLUSIVE omogočajo ustvarjanje številnih različic osvetlitve za optimalno svetlobno udobje v vaši notranjosti zaradi funkcije gladkega zatemnjevanja v kombinaciji s prilagoditvijo barve svetlobe. Barvno temperaturo svetlobe lahko prilagodite od tople bele (2 700 K), ki je primerna za sprostitev, do nevtralne bele za branje in hladne bele (6 000 K), ki je primerna za delo. Štirje najbolj priljubljeni načini osvetlitve so vnaprej nastavljeni na priloženem daljinskem upravljalniku, druge pa lahko nastavite sami.

Upravljanje skupine svetilk z regulatorjem udobja

S regulatorjem udobja je sprememba načina osvetlitve ali izklop svetilke EXCLUSIVE v celoti vprašanje trenutka.  Priloženi driver deluje pri frekvenci 2,4 GHz, kar zagotavlja neprekinjen sprejem signala na strani svetilke. V nasprotju z drugimi tehnologijami za spremembo načina osvetlitve ni treba usmeriti gonilnika na svetilko.

V kolikor imate nameščenih več svetilk EXCLUSIVE, je mogoče vse svetilke upravljati kot eno enoto ali pa z daljinskim upravljalnikom določiti manjše skupine svetilk, od katerih ima vsaka drugačne svetlobne parametre. Želite, da so nekatere svetilke popolnoma ugasnjene, nekatere vklopljene in da ima vsaka od njih drugačno barvo svetlobe? Tudi to za svetilke EXCLUSIVE ni težava.

Preprosta namestitev v nekaj minutah

Svetilke EXCLUSIVE lahko namestite na strop ali na steno prostora. Vsa potrebna dodatna oprema za obe možnosti namestitve je vedno vključena v paketu. 

Namestitev poteka v treh preprostih korakih in jo lahko v skladu s priloženimi navodili opravi tudi manj vešč uporabnik.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo ZM5171
Šifra artikla 1544101800
EAN 8592920090442
umestitev stropna
tip svetilo klasično svetilo
način montaže nadometno
oblika kvadrat
barva svetlobe topla bela–hladna bela
prihodna moč 20 W
zaščita IP20
daljinski upravljalnik da
senzor gibanja ne
možnost zatemnjevanja da
dimenzije 295 × 295 × 52 mm
barva ohišja bela
svetlobni tok 140–1 400 lm
nadomestilo za žarnico ne navaja se
temperatura kromatičnosti 2 700–6 000 K
linija RIVI
napetost 220–240 V
kot svetilnosti 115°
montažna odprtina ne navaja se
vir svetlobe LED
UGR< 22
material ohišja aluminij
življenjska doba 30 000 ur
doseg senzorja nima senzorja
indeks barvne reprodukcije (CRI) Ra > 80
material difuzorja plastika (PC)
izhodni tok iz vira ne navaja se
kategorija EXCLUSIVE
flicker-free da
frekvenca 50/60 Hz
material LGP PS
tok 85 mA
svetlobna učinkovitost 70 lm/W
tip difuzorja mlečen
faktor > 0,9
za kopalnice ne
za kuhinje da
za dnevne sobe, spalnice in otroške sobe da
na hodnike in stopnišča ne
v delavnice in garaže ne
za terase in balkone ne
za pisarne da
garancijska doba 3 leta
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Jasno, odvisno je od parjenja. Prav tako lahko povežete v par eno svetilko ali več svetilk v skupini. Če imate več svetilk iz serije Exclusive, lahko s krmilnikom upravljate vse svetilke kot eno enoto ali pa določite manjše skupine svetilk z različnimi svetlobnimi parametri. V nasprotju z drugimi tehnologijami za spremembo načina osvetlitve ni treba usmeriti krmilnika na svetilko. Priloženi krmilnik deluje na frekvenci 2,4 GHz, krmilniki na televizorju pa so infrardeči, zato ne bo medsebojnega motenja.

Postopek združevanja najdete v razdelku z navodili: Združevanje svetilk

Celoten izdelek je bel. Da, luč ima v spominu zadnji nastavljeni način, zato lahko s krmilnikom nastavite način po svojih željah in jo izklopite s klasičnim stenskim stikalom. 

Deluje podobno kot televizor, tj. daljinski upravljalnik morate usmeriti neposredno v napravo. Če imate več luči iste vrste v različnih sobah ali eni sobi, en daljinski upravljalnik vpliva na luč, na katero ga usmerite.

Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Na splošno imajo vsi daljinski upravljalnik.
Plošče LED je treba namestiti na strop, senzor pa nastaviti glede na občutljivost na svetlobo okolice, čas preklopa, ki vam ustreza, in domet senzorja (domet zaznavanja je nastavljen za osebe, visoke 1,6-1,7 m, ki se gibljejo s hitrostjo 1-1,5 m/s).

Da, lahko. Na leseno površino ni dovoljeno namestiti le tistih, na katerih to piše.

Povezujejo se z:

N - modra - srednja žica (nevtralna)...nevtralna
L - rjava - delovna žica (pod napetostjo)...faza

Premik jakosti osvetlitve se zgodi po takojšnjem kliku stikala, in sicer po vrsti sekund. 

Včasih se lahko zgodi, da se svetilka ne odzove na ta način in spremeni jakost s klikom stikala ne glede na dolžino intervala med klikoma: 

To se zgodi zelo pogosto, če ožičenje ni pravilno izvedeno v skladu s standardi. Vzrokov je lahko več, pogosto pa se v omrežju inducira preostala napetost, ki je pri nekaterih svetilkah lahko problematična. Rešitev je pogosto ta, da pred svetilke dodamo eno komponento: dušilni kondenzator, ki naj bi izdelku pomagal odstraniti preostalo napetost.

To je polipropilenski kondenzator: JFW-100N/310-P10

Vedno navajamo svetlobni tok, ki prihaja iz svetilke.

Svetilko je treba nekaj časa pustiti vklopljeno v zadnjem nastavljenem načinu, da se ta shrani in si po izklopu stikala na steni zapomni zadnji način.

Na leseni podlagi je mogoča namestitev.

LED trakov ni mogoče zamenjati. 

Tega tudi ne priporočamo, saj bi lahko nestrokovni posegi povzročili okvaro. 

To sta dve različni tehnologiji:

Plošče z osvetlitveno tehnologijo (LEXXO) imajo nižje proizvodne stroške (njihova zasnova je preprostejša) in z njimi je lažje doseči večji svetlobni izkoristek. Po drugi strani pa so višji (30 mm proti 10 mm) in imajo nekoliko manjšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Plošče s tehnologijo Edgelite (PROXO) imajo višje proizvodne stroške (ne gre le za uporabljene materiale, temveč za celoten proizvodni proces), njihova svetlobna učinkovitost pa je odvisna od materiala, uporabljenega za izdelavo svetlobno vodilne plošče, ki je del svetilke, ki praktično zagotavlja porazdelitev svetlobnega toka, ki ga oddajajo sami čipi LED. Zaradi svoje zasnove so lahko nižje in imajo boljšo enakomernost oddajanja svetlobe.

Delina svetilk in možnost uporabe različnih vrst plošč je lahko pomemben parameter za kupca, pri čemer se lahko tanjše plošče vgradijo npr. s pomočjo vzmeti v mavčne plošče, če gre za obešanje s pomočjo jeklenih vrvi. Podobno je mogoče uporabiti okvir, ki se zaskoči in je dolg le 45 mm, v primerjavi s 70 mm, ki jih zahtevajo plošče z osvetlitvijo.

Ko gre za vgradnjo v klasične rastrske strope, kjer debelina ne igra vloge, vsekakor priporočamo uporabo plošč LEXXO prav zaradi prej omenjenih pozitivnih lastnosti - nižje cene, večje učinkovitosti in posledično manjše porabe energije.

Ne priporočam takšne namestitve. Teh luči nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Ta povezava je neposredno sorazmerna.

Primer: 150 W = 20.000 lumnov

100 W = približno 13.000 lumnov