Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Žarnice LED žarnice LED žarnica Classic JC / G4 / 1,9 W (21 W) / 200 lm / toplo bela

LED žarnica Classic JC / G4 / 1,9 W (21 W) / 200 lm / toplo bela

Številka za naročilo ZQ8620
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Izberite različico
barva svetlobe
prihodna moč
prodajna embalaža
Na zalogi
22. maj 2024 Pri vas
5,09
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo ZQ8620
Šifra artikla 1525735201
EAN 8592920046661
vznožek (pritrditev žarnice) G4
barva svetlobe topla bela
nadomestilo za žarnico 21 W
prihodna moč 1,9 W
svetlobni tok 200 lm
dimenzije 36 × 10 × 10 mm
linija CLASSIC
zatemnilna ne
oblika JC
temperatura kromatičnosti 3 000 K
kot svetilnosti 300°
napetost 12 V
indeks barvne reprodukcije (CRI) Ra >80
energetski razred F
življenjska doba 30 000 ur
tehnologija LED
število čipov ne navaja se
tip čipov SMD
faktor 0.71
število vklopnih ciklov 25 000
svetlobna učinkovitost 105 lm/W
garancijska doba 3 leta
prodajna embalaža 1 kos, blister
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

V žarnicah je elektronika za njihovo delovanje na 12 V enosmerni in izmenični tok. Dušilnik utripanja, ki ga omenjate, je potreben za 230-voltne žarnice, ki so najpogosteje priključene na križna ali žarilna stikala. V teh primerih se lahko v kondenzatorju nabere preostala energija, ki se občasno izprazni in povzroči utripanje žarnice.
Če je žarnica napeljana prek 12V napajanja, do te težave ne bi smelo priti.

Da, gre za celotno velikost žarnice. Dolžina telesa je 28 mm.

Samo stopenjsko zatemnljiva žarnica, ki z običajnim stikalom omogoča tri načine osvetlitve. Standardno 100%-50%-10%. Prednost te žarnice je ugodna cena (elektronsko je zelo preprosta), načeloma brezhibna funkcionalnost zaradi svoje preprostosti in varčevanja z energijo. Takšna žarnica, zatemnjena na 10 %, dejansko porabi približno 10 % prvotne moči in je zato primerna za uporabo na primer na hodniku, kjer želi stranka podnevi delovati v normalnem načinu, ponoči pa pustiti prižgano orientacijsko luč.
Nevtralna in hladna bela - v možganih vzbuja aktivnost - namestitev v delovne prostore, kuhinje ... / topla bela - primerna za dnevno sobo, spalnico, kjer se sprostite.
Žarnica si ne zapomni zadnjega uporabljenega načina.

Izključite ga takoj. Ko je stikalo v izklopljenem stanju, v žarnico ne teče tok - žarnica ne sveti. Ni vam treba prebirati različnih načinov osvetlitve.

Gre za novo vrsto žarnice LED, ki je v resnici podobna klasični žarnici z žarilno nitko, hkrati pa ohranja vse prednosti tehnologije LED. Imajo stekleno žarnico enake velikosti kot klasična žarnica, v njej pa so "nitke" ali bolje rečeno palice zaporedno povezanih LED diod. Oblika žarnice je res podobna volframovi žarnici. Poleg tega imajo nekatere vrste žarnico jantarne barve, ki izboljša prijetno rumeno svetlobo. Barva oddane svetlobe doseže barvno temperaturo (kromatičnost) 2700K - 2200K. Imajo zelo majhno porabo energije, dolgo življenjsko dobo in ohranjajo hladno površino žarnice.

Prosimo, uporabite naše filtriranje, kjer lahko izberete parameter "zamenjava žarnice" / nadalje "vtičnica" ali druge filtre.

To daje precej retro slog, videz.
Običajno število preklopnih ciklov je približno 25-30.000 ur.
V razdelku Žarnice LED v filtru parametrov izberite samo žarnice z možnostjo zatemnitve. Ti so primerni za triažna stikala. Stikala triaka ne delujejo za žarnice z možnostjo step dimmable.
Pri običajni uporabi sta obe različici v osnovi enaki običajni žarnici. To je odvisno od kakovosti proizvodnje. Pri žarnici z možnostjo zatemnitve obstaja možnost poškodbe žarnice zaradi nezdružljivosti z zatemnilnikom.

To je zagotovo stikalni napajalnik, namenjen halogenskim svetilkam. Ti napajalniki se vklapljajo od določene obremenitve, zato ob vklopu žarnice le utripajo, napajalnik pa nato oceni nizko obremenitev in se izklopi.

Žarnice, ki ste jih uporabljali zdaj, so bile morda na spodnji meji vklopa in jih je napajalnik še vedno ocenil kot primerno obremenitev. Če ste desetino pod mejo preklopa, tudi v kombinaciji staro/novo, in žarnice samo utripajo, ne gre za napako žarnice.

Vodnik, primeren za žarnice LED z nizko močjo, je na primer ta: elektronsko preklapljanje TLPS-12-6

Ohišje je stekleno.
Topla bela - rumena (do 3000 K), nevtralna bela (3500-5500 K) - dnevna svetloba, hladna bela - skoraj modra (nad 6000 K).

Ali sta priključena na križno ali žarilno stikalo?
Za odpravo tega pojava je treba vzporedno priključiti kondenzator. Pri žarnicah LED je za prižig zadostna zelo majhna količina energije. Če se torej kdaj vbrizga v žice, če faza na stikalu ni izklopljena itd., je možno, da bo prišlo do bliskov ali utripanja.

Na žalost v naši prodajni ponudbi nimamo teh izdelkov, ki bi lahko zanesljivo delovali pri 120 stopinjah. Običajno območje delovanja žarnice LED je približno od -20 do +40 stopinj Celzija. Priporočam, da poiščete halogensko žarnico. Vendar tudi ti niso več na voljo v naši ponudbi.

Življenjska doba žarnic je krajša od življenjske dobe diod LED zaradi manjšega prostora za hlajenje.

Razpon je od minus 20 do plus 40 stopinj Celzija.

Glejte priponko

Vse naše cevi LED imajo enostransko napajanje. Gre za fluorescenčno cev, pri kateri sta kontakta L in N, tj. napajalnik vhodne napetosti, drug ob drugem na eni strani (tako imenovani enostranski napajalnik).

To je tehnologija LED. Pri višjih napetostih žarnica po kratkem času preprosto pregoreva. Če je nihanje v območju, ki je nižje od njene delovne napetosti, bo le nihala njena izhodna moč, vendar to ne bo motilo same diode LED. Oglejte si napetostno-ampersko karakteristiko diode LED, kjer se ob majhnem nihanju napetosti takoj močno poveča tok. Svetlobna dioda LED je v bistvu dioda v smeri prehoda. Zato ga boste uničili, če ga boste uporabljali brez tokovne stabilizacije ali vsaj približnega nadomestka zanjo.

Običajno območje delovanja žarnice LED je približno od -20 do +40 stopinj Celzija.

Standardna zatemnitvena žarnica pomeni, da jo je mogoče zatemniti s triačnim zatemnilnikom, torej ne z običajnim stikalom.
Žarnica z možnostjo zatemnitve vsebuje elektroniko, ki lahko tok, ki prihaja iz zatemnilnika, pretvori v svetlobo. Elektronika je precej zapletena, zato je nakupna cena izdelka višja in ima tudi nekatere pomanjkljivosti, kot je nezmožnost zatemnitve žarnice na 0 %. Žarnica, ki ima običajno približno 20-30 % prvotne svetilnosti, ni več sposobna prenesti prekomerno moduliranega toka iz zatemnilnika in se izklopi.

Indeks barvne reprodukcije in zvestobe. Pri dnevni svetlobi je barvna zvestoba največja in najbolj realistična.
Lumeni= enota svetlobnega toka, ki kaže, kako močno žarnica sveti / Kelvini= temperatura kromatičnosti - topla bela- do rumene (2700K), nevtralna bela (4000K)- dnevna svetloba, hladna bela- skoraj modra ( 6500K) / Kandela= svetlobna jakost ali prostorska gostota svetlobe, oddane pod določenim kotom. / Nit= je izpeljana fizikalna enota svetilnosti, katere svetilnost na kvadratni meter navidezne površine vira je 1 kandela, pri čemer je navidezna površina velikost projekcije dejanske površine v ravnino, pravokotno na smer sevanja.
Patice E14- 14mm, E27- 27mm.

V primeru pogostega preklapljanja lahko pride do težav, ko na primer prenapetost, ki jo povzroči preklapljanje naprave, povzroči prezgodnjo odpoved žarnice. Na žalost so spremembe v teh tokokrogih velikokrat takšne, da jih ni mogoče diagnosticirati brez natančnih meritev določenega tokokroga na kraju samem. Lahko gre tudi za napako izdelka. Če so žarnice v garanciji, priporočam, da vložite reklamacijo.

Pogosto vklapljanje ne vpliva negativno na žarnice in tudi ne na njihovo življenjsko dobo.

Ko žarnico vklopite, se takoj pojavi celoten največji svetlobni tok.