Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E0352

Številka za naročilo E0352
6x
oglejte si oceno
3.5
6
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
20. jul. 2024 Pri vas
23,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,88
Na zalogi
14,90
Na zalogi
5,28
Na zalogi
6,50
Na zalogi
1,30
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Sodobna digitalna vremenska postaja E0352

Iščete vremensko postajo, s katero boste vedno lahko preverili podatke o zunanji in notranji temperaturi in vlažnosti? Našli ste jo. Omogoča zanesljivo merjenje in natančne podatke. Z brezčasnim in diskretnim izgledom se lepo poda prav vsaki notranji opremi ter tudi ne zavzame veliko prostora. Vas motijo nadležni kabli? Ne skrbite, gre za brezžični model, ki se napaja z baterijami. Postajo napajate z dvema baterijama tipa AAA, senzor pa z dvema baterijama tipa AA. Baterije postaji niso priložene!!! Vremensko postajo in senzor lahko namestite na razdalji do 30 metrov. Postaja omogoča nadgradnjo z dodatnimi senzorji, saj se lahko poveže s tremi brezžičnimi senzorji. Vremenski postaji je 1 senzor že priložen.

Vedno obveščeni in pripravljeni

Vreme vas ne bo več presenetilo. Vremenska postaja ne omogoča le prikaza trenutne temperature in vlažnosti, saj omogoča tudi vremensko napoved. Tako boste s tem modelom vremenske postaje lažje načrtovali vaše izlete v naravo in aktivnosti na prostem. Postaja omogoča napoved vremena za naslednjih 12 do 24 ur za območje do 20 kilometrov. Vse bolj zaželen je tudi prikaz luninih faz, kar seveda tudi ta vremenska postaja omogoča.

Baterije postaji niso priložene!!! Priporočamo nakup GP baterij, ki jih lahko najdete v naši ponudbi.

Večnamenska uporaba: ura in budilka

Vremensko postajo lahko uporabljate tudi kot uro. Ima pa tudi funkcijo budilke. Aktivirate lahko ponovno zbujanje, ki je v zgodnjih jutranjih urah res zelo dobrodošlo. Alarm lahko odložite za 5 do 60 minut. Zelo priljubljena je tudi funkcija DCF (samodejna nastavitev časa). Čas lahko nastavite v 12- ali 24-urnem formatu.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E0352
Šifra artikla 2606166000
EAN 8592920090039
omrežni adapter ne
možen drugi senzor 3 (E05018)
doseg senzorja do 30 m
barometer ne
velikost zaslona 50 × 81 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -40 °C do +60 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 20 % do 95 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev ne
lunine faze da
datum da
trend tlaka ne
tip termometra brezžična
napajanje postaje 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer ne
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona ne
korekcija nadmorske višine ne
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AA (ni priloženo)
budilka da
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer ne
temperaturno opozorilo ne
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine ne
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 23 × 76 × 126 mm
dimenzije senzorja 21 × 38 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (70%)
6 ocen

 • 40%
  Mladen Stariha
  Naročeno 11. mar. 2024
  Radijsko vodena ura ne deluje.
 • 100%
  Antoaneta Grancharova
  Naročeno 26. jan. 2024
 • 40%
  boris
  Naročeno 3. dec. 2023
 • 100%
  Marko
  Naročeno 30. nov. 2023
  Zadovoljen, dela odlično.
 • 20%
  Franc
  Naročeno 22. nov. 2023
  Kupljen aparat ne ìzpiše vseh oznak. lp
 • 100%
  Vesna
  Naročeno 29. sep. 2022
  Več kot odlična postaja za ta denar. Zame je bil pomemben termometer in brezžični zunanji senzor, tako da so vlagomer, lune in radijsko nastavljiva ura le velik dodaten plus. V minus mu štejem le v mraku nekoliko slabše viden zaslon.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Izvirni senzor lahko nadomestite s senzorjem E05018, ki je enak kot v paketu, ali pa uporabite senzor E0129, ki je popolnoma združljiv z vremensko postajo.

Če na postaji ni gumba SNOOZE/LIGHT, žal ni možnosti za osvetlitev v temi.

Naprava nima stalne osvetlitve. Zaslon se po neaktivnosti ne ugasne.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.