Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E5059

Številka za naročilo E5059
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
22. maj 2024 Pri vas
239,00
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

17,76 € s kodo: ENERGIJA15
20,90
Na zalogi
2,45 € s kodo: ENERGIJA15
2,88
Na zalogi
1,10 € s kodo: ENERGIJA15
1,30
Na zalogi
4,49 € s kodo: ENERGIJA15
5,28
Na zalogi
5,52 € s kodo: ENERGIJA15
6,50
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Vremenska postaja Profi je presegla pričakovanja

Kaj naj oblečem? Ali bom potreboval dežnik? Ali raje sončna očala? Če spadate med tiste, ki imajo radi stvari pod nadzorom, potem si spretna brezžična vremenska postaja EMOS nedvomno zasluži vašo pozornost. Najnaprednejša vremenska postaja za prave poznavalce z veliko prednostjo upravljanja prek pametne aplikacije bo že na prvi pogled pritegnila vašo pozornost s slikovitim črnim dizajnom. Še več, ko vidite, kaj vse lahko naredi! Z njim lahko izmerite vse osnovne podatke, kot so temperatura, vlažnost in tlak. Toda druge funkcije te vremenske postaje si zaslužijo podrobnejši pregled!

Vreme kot na dlani

Z enim samim pogledom vam bo jasno! Zaradi jasnega zaslona LED vam ne bo treba dolgo gledati posameznih odčitkov. V kombinaciji s funkcijo Comfort view, ki ponuja širok vidni kot, boste obveščeni že na prvi pogled. Avtomatska nastavitev časa prek povezave WiFi se vam bo zdela zelo uporabna. S to funkcijo vremenska postaja vedno prikazuje točen čas, ne da bi bilo treba nastavljati uro. To funkcijo boste še posebej cenili pri menjavi poletnega/zimskega časa. Vremenska postaja omogoča tudi nastavitev pravilnega časovnega pasu, omeniti pa velja tudi kalendarj. Druga praktična funkcija, ki jo ima ta naprava, je budilka.

Mobilna vremenska postaja

Z mobilnimi telefoni upravljamo vse vrste naprav, zakaj ne bi tudi vremenske postaje? Aplikacija TUYA Smart se uporablja za nadzor podatkov v vremenski postaji. V aplikaciji lahko preprosto nadzirajte podatke o trenutni temperaturi in vlažnosti ali nastavite omejitve za temperaturno opozorilo. Prikaže temperaturno krivuljo, ki jo lahko izvozite.

Veter, dež... vse pod nadzorom

Vremenska postaja smart pro poleg običajnih vrednosti, kot sta notranja in zunanja temperatura, prikazuje tudi druge uporabne informacije, kot sta vlažnost ali faza lune. Opremljen je tudi z anemometrom, ki meri hitrost in smer vetra. Na voljo pa sta tudi dežomer in barometer, ki prikazujeta atmosferski tlak, zato so vremenske informacije zelo izčrpne. Druge prednosti vključujejo zunanji senzor na sončno energijo, ki meri intenzivnost in trajanje sončne svetlobe (UV sevanje).

Profesionalna vremenska napoved

Vremenska postaja Pro ne prikazuje le trenutnega vremena, temveč ponuja tudi vremensko napoved za naslednjih nekaj ur z veliko natančnostjo. Instrument beleži tudi pomembne podatke, kot sta minimalna ali maksimalna temperatura. Na voljo sta tudi kazalnik trenda temperature in funkcija opozorila na temperaturo. Brezžična vremenska postaja ima zunanji senzor z dometom do 50 metrov. Meri zunanjo temperaturo od -40 °C do +70 °C in notranjo temperaturo od -10 °C do +50 °C, oboje z ločljivostjo 0,1 °C. Meri zunanjo in notranjo vlažnost od 1 % do 99 % RH z ločljivostjo 1 %.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E5059
Šifra artikla 2606171000
EAN 8592920104088
omrežni adapter da, 5 V DC/1 200 mA (priloženo)
možen drugi senzor ne
doseg senzorja do 50 m
barometer da
velikost zaslona 163 × 120 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -40 °C do +70 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura nadzorovani wifi
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev da
lunine faze da
datum da
trend tlaka ne
tip termometra brezžična – smart
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer da
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine da
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 1× 3,7 V 4 400 mAh Li-ion 21700T
budilka da
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer da
temperaturno opozorilo da
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 868 MHz
dimenzije glavne enote 30 × 215 × 173 mm
dimenzije senzorja 151 × 396 × 313 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Samo ob parjenju, ne pozneje.

E5059 - 1 barvni zaslon, senzor padavin in anemometer v 1, priključite lahko največ 1 senzor, podpora mobilni aplikaciji Tuya (android, iOS) za podrobno beleženje izmerjenih vrednosti in vremensko napoved, podpora za izvoz podatkov v Excel.

Vsi senzorji so skriti v anemometru (vetrovniku), ki ga trenutno nimamo na zalogi. Drugega rezervnega senzorja, ki bi ga lahko priključili, ni na voljo.

Parjenje je samodejno, pri parjenju imejte obe enoti skupaj. Oglejte si tudi poglavje z navodili.

Pri običajnih pogojih povezave WIFI bo aplikacija ves čas posodabljala podatke o uporabniku, razen posodabljanja podatkov RF vsakih 67 s.

Mogoče je, da je posoda zamašena, zato priporočamo, da jo preverite - morda je zamašena luknja.

Mogoče je, da je baterija senzorja izpraznjena, v tem primeru priporočamo, da jo napolnite in vrnete. 

Hitrost vetra se beleži v grafu, dokler stranka ne izbriše podatkov v aplikaciji. 

Na zaslonu ni mogoče nastaviti nobenega drugega jezika. Nastavitev drugega jezika je mogoča samo v aplikaciji TUYA. 

Če imate vklopljen požarni zid, priporočam, da ga za omrežne povezave izklopite. Mobilni telefon ali tablični računalnik mora biti povezan z istim omrežjem, s katerim želite povezati vremensko postajo. Kar zadeva geslo, je postopek opisan... vnesete (izberete) ime omrežja in vnesete geslo.

Na zaslonu LCD bodo prikazane običajne meritve, vendar na mobilnem telefonu ne bo več prikazana zgodovina meritev itd. Prek mobilnega telefona ga ne bo mogoče upravljati.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.