Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E6018

Številka za naročilo E6018
12x
oglejte si oceno
4
12
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
17. apr. 2024 Pri vas
47,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

13,90
Ni na zalogi
1,30
Na zalogi
5,28
Na zalogi
6,50
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

BREZŽIČNA VREMENSKA POSTAJA E6018

Če želite znati trenutno temperaturo doma in zunaj in želite vedeti, kakšno vreme vas v nekaj urah čaka, vam pride prav hišna vremenska postaja EMOS. S tem priročnim pomočnikom vas vreme ne bo nikoli presenetilo, še več, lahko se veselite še cele vrste praktičnih funkcij. Na barvnem zaslonu se vam poleg temperature v notranjosti in zunanjosti, vlažnosti ter tlaka prikazujejo tudi točen čas, ki ga vodi DCF signal, datum in koledar. Nič manj praktična funkcija je budilka s funkcijo dremež.

Temperatura v sedanjosti, prihodnosti in preteklosti

Vremenska postaja EMOS prikazuje ne samo trenutno temperaturo z ločljivostjo 0,1 °C, temveč nudi tudi zapis podatkov iz prejšnjih dni in zelo koristno vremensko napoved, po zaslugi katere boste vnaprej znali, ali je smiselno zalivati vrt ali iti na sprehod. Kar se trenutne notranje temperature tiče, jo meri v območju od -10 °C vse do +50 °C. V primeru zunanje temperature gre za območje od -50 °C vse do +70 °C. Vremenska postaja zapisuje tudi izmerjene najvišje in najnižje vrednosti ter omogoča nastavitev enote temperature s °C na °F.

Lunine faze in barometer

Med druge prednosti hišne vremenske postaje EMOS spada kazalec notranje in zunanje vlažnosti, prikaz trenda temperature, tlaka in luninih faz ter barometer, po zaslugi katerega boste imeli pregled na zračnim tlakom. Lahko se zanesete tudi na vremensko opozorilo in na funkcijo korekcije nadmorske višine.

Zaslon VA z upravljanjem na dotik

Zaslon vremenske postaje EMOS velikosti 168 x 93 mm prinaša kar nekaj prednosti. V prvi vrsti vas vremenska postaja očara s svojo ultra tanko izvedbo, ki ji zagotavlja eleganten videz. Prednost je tudi dejstvo, da se zaslon VA na dotik lahko ponaša z visokim zornim kotom in kar nekaj možnostmi osvetlitve. Ne nazadnje vas zaslon zagotovo nagovori s tem, da je barven, zaradi česar so prikazani podatki še bolj pregledni.

Doseg 100 metrov in praktično stojalo

Vremenska postaja se dobavlja s senzorjem z dosegom do 100 metrov in omogoča povezavo s kar 3 drugimi senzorji. Po zaslugi stojala jo lahko namestite na polico ali omarico oziroma jo enostavno pritrdite na steno.

Napajanje postaje in senzorja s pomočjo baterij AAA

Vremensko postajo napajajo 5V omrežni polnilnik ali tri baterije 1,5 V AAA, senzor pa dve bateriji 1,5 V AAA. Baterije niso priložene.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E6018
Šifra artikla 2606162000
EAN 8592920081211
omrežni adapter da, 5 V DC/300 mA (priloženo)
možen drugi senzor 3 (E06018)
doseg senzorja do 100 m
barometer da
velikost zaslona 168 × 93 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -50 °C do +70 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev da
lunine faze da
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer ne
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine da
barvni zaslon (black mask) osvetljen da
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer ne
temperaturno opozorilo da
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 17 × 192 × 127 mm
dimenzije senzorja 15 × 62 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (80%)
12 ocen

 • 100%
  Blaž
  Naročeno 17. mar. 2024
 • 90%
  Aleš
  Naročeno 5. mar. 2024
 • 100%
  Dušan
  Naročeno 16. dec. 2023
  Izredno kvalitetna vremenska postaja. Ima vse kar potrebujem za dnevno spremljanje vremena.
 • 80%
  Andrej
  Naročeno 12. nov. 2023
  Dober izdelek vreden nakupa.
 • 10%
  Andrej
  Naročeno 22. okt. 2023
  Zelo razočaran,adapter delal kakšno uro,postajo bi moral reklamirati ,prodajalec pa bi jo poslal na servis in trajalo bi14dni,ker je servis v tujini,bom drugic kupoval drugot.
 • 100%
  Ermest
  Naročeno 2. okt. 2023
 • 50%
  Roman
  Naročeno 15. sep. 2023
  Napajalni kabel bi moral imeti priključek zadaj in ne iz strani.
 • 10%
  Simona
  Naročeno 29. avg. 2023
  Postaja ne kaže pravilne temperature, želim jo vrniti
 • 100%
  Mitja
  Naročeno 3. jul. 2023
  Super
 • 100%
  Matej
  Naročeno 27. nov. 2022
 • 100%
  Toni
  Naročeno 26. nov. 2022
  Končno izdelek ob katerem ne potrebujem doktorata za namestitev.
 • 100%
  Mitja
  Naročeno 3. feb. 2022
  Zelo pregledna in enostavna postaja.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Z večkratnim pritiskom na gumb UP se prikažeta najvišja (ikona MAX) in najnižja (ikona MIN) temperatura in vlažnost. Če želite ročno izbrisati pomnilnik izmerjenih vrednosti, dlje časa pritisnite gumb UP. Pomnilnik se samodejno izbriše vsak dan ob 00:00.
Ni neposrednega gumba za ponovni zagon naprave. Priporočamo, da odstranite baterije in odklopite napajanje.
Da, to je mogoče. Tok 600 mA ne moti ničesar, naprava bo vzela le toliko, kolikor potrebuje. 600 mA na napajalniku je največji tok, ki ga napajalnik lahko daje.
Zaslon se popolnoma ugasne. Če se napaja z alkalnimi baterijami, je osvetlitev zaslona izklopljena. Ko pritisnete gumb SNOOZE/LIGHT, se zaslon osvetli za 5 sekund in nato ugasne. S tem napajalnikom ni mogoče vklopiti načina neprekinjene osvetlitve ozadja.

S pritiskom na zobato kolesce gumba SET (gumb 25) lahko nastavite preklop med enotami temperature °C/°F.

Dimenzije: 3,5x 1,35 mm.

Napajalni kabel je dolg 1,5 metra.

Vremensko postajo je mogoče napajati samo z baterijami. Prikazovalnik se ob uporabi tega napajanja ugasne in ga je treba pri predogledu vklopiti s pritiskom na gumb SNOOZE/LIGHT. Življenjska doba baterij za te enote je približno 10-12 mesecev za alkalne baterije.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.