Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Termostati in detektorji Termostati Sobni brezžični WiFi termostat P5623 s programiranjem

Sobni brezžični WiFi termostat P5623 s programiranjem

Številka za naročilo P5623
1x
oglejte si oceno
5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
24. apr. 2024 Pri vas
139,00
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

6,09
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

 

PROGRAMLJIV TERMOSTAT z WIFI P5623

Prvi korak do pametnega gospodinjstva se začenja pri pametnem termostatu. Zaradi možnosti programiranja in upravljanja s pomočjo mobilnih aplikacij termostat uravnava idealno temperaturo od 5 °C do 35 °C avtomatizirano in povsem namesto vas v skladu z vašim življenjskim ritmom. Samodejno upravljanje ogrevalnih sistemov uporabite v stanovanjih, hišah in pisarnah. Sobni termostat lahko upravljate tudi s pomočjo preglednega zaslona na dotik. Po zaslugi brezžične izvedbe, WiFi povezave in dosega do 100 m omogoča enostavno spremembo referenčnega prostora. S funkcijami Locka in Master Lock boste imeli temperaturo in stroške ogrevanje pod 100% nadzorom.

 

Nastavitev temperature od 5 °C do 35 °C

Nič več toplotnih šokov, tekanja h kotlu in dragega prekomernega ogrevanja – digitalni termostat idealno temperaturo nadzoruje namesto vas. Upravljajte ogrevanje s pomočjo aplikacije ali zaslona na dotik in si nastavite optimalno temperaturo od 5 °C do 35 °C, in sicer že po 0,5 °C. Trenutno temperaturo v prostoru termostat meri v območju od 0 °C vse do 40 °C in na 0,1 °C natančno. Zaradi programiranja termostat spremlja vaš življenjski ritem. Nastavite si drugo temperaturo za vikende, drugo pa za delovne dni in dopust. Zaščita proti zmrzovanju omogoča uporabo tudi v objektih, ki se pozimi ne ogrevajo.

 

Upravljanje s pomočjo mobilnih aplikacij

Enostavneje več ne gre. WiFi termostat nudi možnost upravljanja preko mobilnih aplikacij. Priložena so pregledna navodila, ki vas korak po koraku vodijo skozi enostavno nastavitev. Potem že popolnoma uživate v vseh prednostih oddaljenega dostopa. Vračate se z dopusta? Zadostuje, da termostat vklopite na daljavo, in se vrnete v prijetno ogret dom.

 

Osvetljen zaslon na dotik

Upravljanje termostata preko taslona na dotik je enostavno in intuitivno. Po zaslugi velikih številk na zaslonu enostavno odčitate trenutno in nastavljeno temperaturo ali programirate časovni načrt ogrevanja. Zaslon odlikujeta preglednost in izrazita osvetlitev. To mogoča upravljanje termostata tudi v temi ali v slabših svetlobnih pogojih.

 

Varovalo Lock in Master Lock

Imejte termostat in nastavitev temperature povsem pod nadzorom in se izognite nepooblaščenim posegom v upravljanje. Funkcija Lock zagotavlja, da se termostat upravlja samo po vnosu varnostne dvojne kombinacije na zaslonu. Lock je torej zelo koristna kot otroško varovalo. Funkcija Master Lock omogoča upravljanje termostata samo preko mobilne aplikacije. Funkciji Lock in Master Lock sta nujno potrebni za vse najemodajalce nepremičnin in lastnike penzionov.

 

Brezžični termostat z dosegom do 100 m

Signal se prenaša radijsko na frekvenci 868 MHz z dosegom do 100 m, kar omogoča uporabo termostata tudi v večjih prostorih, kot so hiše, stanovanja in pisarne. Največji doseg dobite na prostem, zidovi in druge ovire doseg zmanjšajo. Potrebujete spremeniti referenčni prostor? Zadostuje, da stikalno enoto enostavno premestite – na primer v najbolj hladen prostor v hiši. Testiranje prenosa signala vam da zagotovilo pravilne povezave stikalne in upravljalne enote.

 

Enostavno upravljanje in veliko funkcij

Med glavne prednosti programljivega termostata z WiFi spada prijaznost do uporabnika, premišljeno upravljanje in veliko funkcij, kot je blokiranje termostata (Lock in Master Lock) ali funkcije umerjanje temperature v prostoru glede na drugi referenčni termometer. Način Dopust omogoča nastavitev konstantne temperature za daljše obdobje. Način proti zmrzovanju ohranja stalno temperaturo 5 °C. Za popolno udobje brez skrbi koristite funkcijo nastavitev poteka toplote skozi ves dan, ki nudi do 6 sprememb temperature tekom dneva.

 

Napajanje iz omrežja

Upravljalna enota s stojalom se napaja neposredno iz omrežja s pomočjo kabla in USB adapterja. USB adapter 5 V/1,5 A in mikro USB kabel dolžine 1,5 m sta priložena.

 
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P5623
Šifra artikla 2101306000
EAN 8592920080399
tip upravljanja programski elektronski sobni termostat, možnost upravljanja preko mobilnega telefona (iOS, Android)
tip termostata brezžični
vrsta regulacije ogrevalni sistem
nastavitev temperature 5 °C do 35 °C, ločljivost 0,5 °C
tip nastavitve temperature 6 temperaturnih sprememb na dan
nastavljivo območje temperature ±0,3 °C
merjenje temperature 0 °C do 40 °C, ločljivost 0,1 °C
dolžina kapilarnega senzorja ne navaja se
število programov uporabniško nastavljiv
funkcija ON/OFF da
osvetljeni zaslon da
barva bela
stikanje 230 V AC ali breznapetostno
doseg na prostem 100 m
zaščita proti zamrzovanju da
napajanje sprejemnika 230 V AC
funkcija dopust da
funkcija Set-back ne
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
napajanje ne navaja se
napajanje vrat ne navaja se
napajanje oddajnika 5 V USB vmesnik (priloženo)
delovna frekvenca 868 MHz
priloženo brezžičen termostat, brezžičen sprejemnik, USB adapter 5 V/1,5 A, micro USB kabel 1,5 m
stikalna obremenitev 16 A uporno, 4 A induktivno
kalibracija temperature da
podprt OS #
kompatibilnost #
protokol Wi-Fi
prenosna frekvenca #
upravljanje z glasovnimi pomočniki #
obvestila v mobilno aplikacijo #
aplikacijski jeziki #
# #
dimenzije ne navaja se
dimenzija vrat ne navaja se
dimenzija sprejemnika 37 × 86 × 86 mm
dimenzija oddajnika 15 × 96 × 96 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
1 ocena

  • 100%
    Stane
    Naročeno 4. okt. 2023
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Če je termostat seznanjen z aplikacijo in pride do izpada električne energije, bo ob ponovni vzpostavitvi povezave samodejno poiskal omrežje wifi. Ni treba ničesar pritiskati, počakajte približno 5 minut. Če se še vedno ne poveže, priporočamo ponovni zagon usmerjevalnika.

Če je bila na primer naprava seznanjena s telefonom in je bil telefon uničen, termostat pa je bil zaklenjen s tega telefona, moramo navesti ID z etikete in prijavno ime.

Poimenujte ga po prvotnem usmerjevalniku, z istim imenom in geslom.
Da, lahko, vendar le v okviru istega računa.

Tekmovalni čas mora biti nastavljen v mobilnem telefonu - nastavite čas v skladu z operaterjem, nato pa morate znova zagnati in ponovno nastaviti termostat.

Če je termostat zaklenjen prek aplikacije, ga lahko odklenete samo prek aplikacije. Samo pri zaklepanju prek termostata je mogoče termostat tudi nazaj odkleniti.

Temperaturna histereza pri preklopu je ±0,3 °C.

Po odstranitvi stojala ostanejo "štrleči" 4 zatiči. Na vrhu je luknja za obešanje.

Termostat ima eno krmilno in eno preklopno enoto. Dovoljena uporna obremenitev je 16 A. Stikalna enota je priključena na kotel. Med seboj komunicirata brezžično. Sheme ožičenja so na voljo v priročniku.

Dokler obremenitve niso presežene in se krmilijo z enega mesta, lahko termostat prenesete in verjetno bi deloval. Primerjajte to s priključitvijo na grelnik ali kotel z neposrednim ogrevanjem. Če je potrebno, se za napeljavo posvetujte s proizvajalcem, prodajalcem ogrevalnih naprav ali usposobljeno osebo. Stikalna enota lahko krmili en tokokrog. Če bi morala preklopiti napetost, je največja dovoljena obremenitev 16 A, neodvisno od odklopnikov.

Termostat deluje samo na frekvenci 2,4 GHz.

Plinski kotli se običajno preklapljajo z zapiranjem stikalnega tokokroga. Naše oznake kontaktov NO in COM ustrezajo oznakam kontaktov Jablotron COM in ReX.

Da, stojalo je mogoče odstraniti.

Oddajnik nima baterije, napajati ga je treba s 5V adapterjem.

Termostat lahko upravljate prek omrežja wifi ali na daljavo prek mobilnega interneta na mobilnem telefonu. Ni treba imeti fiksnega IP naslova. Komunikacija poteka prek lastnega strežnika.

Automatski način - ko je temperatura nastavljena višje, se sprejemnik vklopi, lučka M/A pa sveti rdeče.
Ručni način - s pritiskom na gumb MANUAL (sveti zelena lučka) se aktivira ročni način, ki izklopi oddajnik (tisti v prostoru).
Vklop se nato izvede s pritiskom na gumb M/A - rdeča lučka.
Ob koncu videa MANUAL se ročni način izklopi in izvede se prehod v samodejni način.

Izbirate lahko v samodejnem ali ročnem načinu. Obe možnosti se ne moreta uporabljati hkrati.

Da, lahko. Naprava ima funkcijo samoučenja pri seznanjanju. Vsakič se ustvari drugačna komunikacijska koda, zato se naprave med seboj ne motijo.

oglejte navodila. 

Prav tako bo treba zamenjati sprejemnik (preklopno enoto). Uporabljata svoj komunikacijski protokol.

MAC naslov je naveden na nalepki na osnovni plošči termostata. Odviti je treba zadnji pokrov.

Termostat, pri katerem lahko prek krmilne enote upravljate več sprejemnikov (do 6), je komplet P5611OT.2R. Zahvaljujoč funkciji samoučenja lahko termostat ustvari lastno kodo za seznanjanje, ki jo nato vsak posamezen sprejemnik shrani v pomnilnik.

Za modele P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT. Drugi imajo fiksno histerezo.

To je mogoče s programirljivimi termostati, ki omogočajo večkratno spreminjanje temperature. Za vsak dan lahko izberete temperaturo, ki jo potrebujete, in čas za do 6 temperaturnih sprememb, odvisno od modela termostata. Načine (nastavitve časa in temperature) je mogoče nastaviti za vsak dan posebej ali po urniku od ponedeljka do petka in ločeno od sobote do nedelje ali po tedenskem urniku od ponedeljka do nedelje.

Za vse termostate, razen tistih, ki podpirajo funkcijo Opentherm, je komunikacija enosmerna. Komunikacija poteka po radijski povezavi (tako s funkcijo OpenTherm kot z omrežnim protokolom WiFi), zato zidanje zmanjšuje skupni domet.

95 % kotlov uporablja naslednji breznapetostni priključek. Če ima kotel breznapetostno povezavo, jo mora imeti tudi termostat.

OpenTherm je ime za obliko dvosmerne komunikacije med modulom kotla in termostatom. Termostat prejme potrebne informacije, ki jih nato obdela in posreduje nazaj kotlu, ki uravnava temperaturo vode na najučinkovitejšo raven. Zahvaljujoč informacijam, zbranim od termostata OpenTherm, je moč kotla modulirana, kar omogoča neprekinjeno dodajanje in odvzemanje moči glede na želene in izmerjene vrednosti. Prednost tega je, da se moč kotla ne uravnava le glede na sobno temperaturo, temveč tudi glede na temperaturo vode v sistemu in druge spremenljivke. V nasprotju s tem običajni termostat ON/OFF preklopi kotel na 100-odstotno ali 0-odstotno moč. OpenTherm tako poveča učinkovitost ogrevalnega sistema, zmanjša stroške (račune za energijo) in podaljša življenjsko dobo kotla.

Termostat OpenTherm lahko regulira kateri koli kotel OpenTherm. Če vaš kotel ne podpira tehnologije OpenTherm ali je ne želite uporabljati, lahko priključite termostat brez teh kontaktov in njegova funkcionalnost bo enaka kot pri termostatu brez Opentherma. Tako lahko termostate s komunikacijo Opentherm uporabljate samo z vklopno/izklopno napeljavo brez regulacije Opentherm.

Tako, zamenjati je treba tudi pošiljajočo enoto, ki je pritrjena na kotel. Enota prvotne naprave in nova naprava imata različne komunikacijske protokole ali pa nista seznanjeni.

Da, termostati s prednastavljenimi komfortnimi in varčnimi načini omogočajo poleg fiksnih programov, ki jih ni mogoče spreminjati, tudi več uporabniških nastavitev. Postopek je opisan v navodilih za določen model, na primer termostat P5611OT.

Termostat ne potrebuje ločene zaščite. Zaščititi je treba kotel.

Kapilarni termostati lahko preklopijo z 0 °C. Drugi imajo sistem proti zmrzovanju od 5 °C ali 7 °C, odvisno od modela.

Če uporabljate več termostatov in starega uporabljate na primer kot termometer, novega pa namestite na kotel, se ne bosta medsebojno vplivala. Tako zaradi parjenja kot zaradi različnih komunikacijskih protokolov.

Na žalost te vrste izdelkov nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Da, spomnijo se. V petih minutah se samodejno povežejo. Vsi termostati v naši ponudbi se po izpadu električne energije sami povežejo in nato ponovno vzpostavijo napajanje.

Sporočilo lahko pomeni naslednje:

a. Izmerjena temperatura je zunaj območja (od 0 °C do 40 °C)
b. Temperaturni senzor je poškodovan
Pripravite se na zamenjavo baterij, samo alkalne baterije z napetostjo 1,5 V. Če tega ne popravite, vložite reklamacijo.

Pomagalo bi, če bi odklopili termostat od kotla in ga ponovno priključili. Če bi se ta napaka pojavljala pogosteje, priporočamo, da blago pošljete v diagnosticiranje zaradi garancije. 

Če ima radiator priključek termostata, iz katerega do vtičnice vodi običajen vtič, potem da (priključi se na sponke NO/COM).

Žični termostati se ob vklopu oglasijo z zvokom. Tudi brezžični to počnejo, vendar je sprejemna enota običajno na kotlu, ki je bolj oddaljen od bivalnega prostora, zato klik ni slišati v drugih prostorih.

Na odprtem prostoru je doseg od 60 do 100 m, količina zidovja pa zmanjša doseg radijskega signala. Izberite glede na parameter "Doseg na odprtem prostoru". Dosega brezžičnega termostata ni mogoče povečati.

Neden od termostatov ne more samodejno vklopiti ogrevanja in nastaviti temperature vode glede na tarifo. Verjetno bi lahko uporabili enega od programirljivih termostatov, pri katerem bi v času visoke tarife ogrevanje nastavili na nižjo temperaturo.

Za večino kotlov je odločilna uporovna obremenitev. Uporna obremenitev je obremenitev, pri kateri ni faznega premika med tokom in napetostjo, običajno gre za uporovne toplotne naprave. Induktivna obremenitev je tista, pri kateri obstaja fazni premik med tokom in napetostjo, kjer tok zaostaja za napetostjo. Induktivna bremena so npr. električni motorji, transformatorji itd. Vsak termostat ima navedene največje vrednosti preklopljene obremenitve (uporovne/induktivne), kar je odvisno od tega, kaj želi stranka, da termostat preklopi, in od vrednosti preklopljene opreme. Primer: če ima kotel uporovno preklapljanje 7 A, ne morem uporabiti termostata, ki ima največjo obremenitev 6A.