Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Termostati in detektorji Termostati Sobni mehanski brezžični termostat P5614

Sobni mehanski brezžični termostat P5614

Številka za naročilo P5614
5x
oglejte si oceno
5
5
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
27. jun. 2024 Pri vas
66,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,88
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

BREZŽIČNI ROČNI TERMOSTAT P5614

Imejte temperaturo in stroške ogrevanja ter hlajenja pod nadzorom. Brezžični sobni termostat uravnava ogrevalni sistem in klimatsko napravo ter nadzoruje idealno temperaturo namesto vas – v stanovanju, hiši ali pisarni. Omogoča nastavitev temperature od 5 °C do 35 °C in zagotavlja prijetno temperaturo poleti in pozimi. Po zaslugi brezžične izvedbe in dosegu do 100 m omogoča spremembo referenčnega prostora po potrebi. Prednost je pregleden osvetljen zaslon z velikimi številkami, na katerem poleg nastavljene temperature odčitate tudi trenutno temperaturo v sobi na lestvici od 0 °C vse do 40 °C. Enostavno in intuitivno upravljanje s pomočjo vrtljivega gumba premore enostavno cela družina.

 

Regulacija za ogrevalni in hladilni sistem

Ročni brezžični termostat lahko priključite na ogrevalni sistem in klimatsko napravo. Pozimi termostat ohranja optimalno temperaturo in ne prihaja do dragega in nezdravega prekomernega ogrevanja. V vročih poletnih dneh termostat poskrbi za hlajenje brez neprijetnih toplotnih šokov. Privoščite si občutek popolnega udobja skozi vse leto.

 

Nastavitev temperature od 5 °C do 35 °C

Ustvarite si doma ali v pisarni prijetno udobje po svojih željah. Zadostuje, da zavrtite z gumbom in izberete temperaturo v območju od 5 °C do 35 °C. Je vaša idealna temperatura 20,5 °C? Brez težav! Na termostatu lahko nastavite temperaturo že po 0,5 °C. Razpon temperature je ± 0,2 °C. Digitalni termostat meri tudi trenutno temperaturo v prostoru v območju 0 °C do 40 °C z ločljivostjo 0,1 °C. Zaščita proti zmrzovanju omogoča, da se termostat uporablja tudi v objektih, ki se pozimi ne ogrevajo.

 

Pregleden osvetljeni zaslon

Po zaslugi velikih številk na zaslonu enostavno odčitate trenutno ali nastavljeno temperaturo, kar bodo cenili zlasti tisti, katerih vid ni več, kar je bil včasih. Zaslon odlikujeta preglednost in izrazita osvetlitev. Osvetlitev zaslona olajša upravljanje termostata tudi v temi ali v slabših svetlobnih pogojih.

 

Nadstandardni doseg do 100 metrov

Brezžična povezava stikalne in upravljalne enote v dosegu 100 m omogoča uporabo termostata v večjih prostorih – družinskih hišah, stanovanjih in pisarnah. Doseg med upravljalno in stikalno enoto je max. 100 m na prostem. V notranjih prostorih doseg lahko pade, ker so signalu na poti stene ali druge ovire.

 

Brezžična povezava

Nič več kablov in žic, zadostuje vzpostaviti signal med upravljalno in stikalno enoto. Signal se prenaša radijsko na frekvenci 868 MHz in gre skozi stene. Kako ugotovite, ali povezava deluje? Pomaga vam enostavni preizkus na stikalni enoti. Stikalno enoto lahko premestite, s tem spremenite referenčni prostor in zagotovite popolno toplotno udobje v skladu s svojimi potrebami.

 

Enostavno upravljanje in sodoben dizajn

Prijaznost do uporabnikov in enostavno upravljanje spadata med glavne prednosti ročnega termostata. Temperaturo lahko nastavite tudi brez večkratne preučitve navodil. Zadostuje, da zavrtite z gumbom in določite temperaturo na 0,5 °C natančno.

Čiste linije, bela barva in preprost dizajn iz termostata ustvarjajo dodatek, ki je primeren za vsako notranjost.

 

Napajanje z 2 baterijami 1,5 V AAA

V pakiranju boste prejeli tudi dva kosa baterij AAA za napajanje termostata. Kako ugotovite, da je baterije treba zamenjati? Opozori vas indikator stanja baterije. Priložena sta tudi dva vijaka in dva zidna vložka, potrebna za pritrditev termostata na steno.

 
Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P5614
Šifra artikla 2101106010
EAN 8592920064016
tip upravljanja ročni elektronski sobni termostat
tip termostata brezžični
vrsta regulacije ogrevalni in hladilni sistem
nastavitev temperature 5 °C do 35 °C, po 0,5 °C
tip nastavitve temperature ročno
nastavljivo območje temperature ±0,2 °C
merjenje temperature 0 °C do 40 °C, ločljivost 0,1 °C
dolžina kapilarnega senzorja ne navaja se
število programov uporabniško nastavljiva temperatura
funkcija ON/OFF da
osvetljeni zaslon da
barva bela
stikanje 230 V AC ali breznapetostno
doseg na prostem 100 m
zaščita proti zamrzovanju da
napajanje sprejemnika 230 V AC
funkcija dopust ne navaja se
funkcija Set-back ne navaja se
napajanje ne navaja se
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
napajanje vrat ne navaja se
napajanje oddajnika 2× 1,5 V AAA (priloženo)
delovna frekvenca 868 MHz
priloženo ne navaja se
stikalna obremenitev 16 A uporno, 4 A induktivno
kalibracija temperature da
protokol
dimenzije ne navaja se
dimenzija vrat ne navaja se
dimenzija sprejemnika 26 × 86 × 86 mm
dimenzija oddajnika 28 × 120 × 77 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
5 ocen

 • 100%
  Natasa
  Naročeno 1. jun. 2024
 • 80%
  Rok
  Naročeno 26. jan. 2024
 • 100%
  Andrej
  Naročeno 18. okt. 2023
  Super, enostaven in dober izdelek. Dela odlično.
 • 100%
  Robert
  Naročeno 16. okt. 2023
 • 100%
  Samo
  Naročeno 18. apr. 2023
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Da, parjenje ostane shranjeno in se ponovno vzpostavi ob okvari in ponovnem zagonu sistema.

Namestite lahko več termostatov. Upravljalno in preklopno enoto je treba seznaniti za vsak termostat. Tako bo imel vsak par svojo kodo za seznanjanje in se ne bo medsebojno motil.

Variiranje temperature je 0,2 °C. Pri nastavitvi temperature na 21 °C bo torej vzdrževal temperaturo med 20,8 °C in 21,2 °C. Želeno temperaturo v prostoru lahko nastavite v korakih po 0,5 °C.

0,2 °C je najmanjše odstopanje temperature, ki ga lahko nastavite na naših termostatih.
Primer temperature, nastavljene na 24 °C - vklopil se bo pri 23,8 in izklopil pri 24,2.

P5614 je ročni termostat brez možnosti programiranja. Temperaturo nastavite s številčnico. Če ga obrnete v levo, se zmanjša, če ga obrnete v desno, se poveča.

Termostat ima uporabniško nastavljivo temperaturo.

To ni programabilni termostat, pri katerem bi lahko izbrali vklop ob določeni uri, zato na zaslonu ni ure. Temperaturo izberete tako, da obrnete kolesce.

Dimenzija stikalne enote je 87 mm/87 mm, razmik med luknjami je 59 mm.
Sprejemnik je zasnovan za uporabo v zaprtih prostorih. IP20.
Paket vključuje sprejemnik in oddajnik.

Termostat, pri katerem lahko prek krmilne enote upravljate več sprejemnikov (do 6), je komplet P5611OT.2R. Zahvaljujoč funkciji samoučenja lahko termostat ustvari lastno kodo za seznanjanje, ki jo nato vsak posamezen sprejemnik shrani v pomnilnik.

Za modele P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT. Drugi imajo fiksno histerezo.

To je mogoče s programirljivimi termostati, ki omogočajo večkratno spreminjanje temperature. Za vsak dan lahko izberete temperaturo, ki jo potrebujete, in čas za do 6 temperaturnih sprememb, odvisno od modela termostata. Načine (nastavitve časa in temperature) je mogoče nastaviti za vsak dan posebej ali po urniku od ponedeljka do petka in ločeno od sobote do nedelje ali po tedenskem urniku od ponedeljka do nedelje.

Za vse termostate, razen tistih, ki podpirajo funkcijo Opentherm, je komunikacija enosmerna. Komunikacija poteka po radijski povezavi (tako s funkcijo OpenTherm kot z omrežnim protokolom WiFi), zato zidanje zmanjšuje skupni domet.

95 % kotlov uporablja naslednji breznapetostni priključek. Če ima kotel breznapetostno povezavo, jo mora imeti tudi termostat.

OpenTherm je ime za obliko dvosmerne komunikacije med modulom kotla in termostatom. Termostat prejme potrebne informacije, ki jih nato obdela in posreduje nazaj kotlu, ki uravnava temperaturo vode na najučinkovitejšo raven. Zahvaljujoč informacijam, zbranim od termostata OpenTherm, je moč kotla modulirana, kar omogoča neprekinjeno dodajanje in odvzemanje moči glede na želene in izmerjene vrednosti. Prednost tega je, da se moč kotla ne uravnava le glede na sobno temperaturo, temveč tudi glede na temperaturo vode v sistemu in druge spremenljivke. V nasprotju s tem običajni termostat ON/OFF preklopi kotel na 100-odstotno ali 0-odstotno moč. OpenTherm tako poveča učinkovitost ogrevalnega sistema, zmanjša stroške (račune za energijo) in podaljša življenjsko dobo kotla.

Termostat OpenTherm lahko regulira kateri koli kotel OpenTherm. Če vaš kotel ne podpira tehnologije OpenTherm ali je ne želite uporabljati, lahko priključite termostat brez teh kontaktov in njegova funkcionalnost bo enaka kot pri termostatu brez Opentherma. Tako lahko termostate s komunikacijo Opentherm uporabljate samo z vklopno/izklopno napeljavo brez regulacije Opentherm.

Tako, zamenjati je treba tudi pošiljajočo enoto, ki je pritrjena na kotel. Enota prvotne naprave in nova naprava imata različne komunikacijske protokole ali pa nista seznanjeni.

Da, termostati s prednastavljenimi komfortnimi in varčnimi načini omogočajo poleg fiksnih programov, ki jih ni mogoče spreminjati, tudi več uporabniških nastavitev. Postopek je opisan v navodilih za določen model, na primer termostat P5611OT.

Termostat ne potrebuje ločene zaščite. Zaščititi je treba kotel.

Kapilarni termostati lahko preklopijo z 0 °C. Drugi imajo sistem proti zmrzovanju od 5 °C ali 7 °C, odvisno od modela.

Če uporabljate več termostatov in starega uporabljate na primer kot termometer, novega pa namestite na kotel, se ne bosta medsebojno vplivala. Tako zaradi parjenja kot zaradi različnih komunikacijskih protokolov.

Na žalost te vrste izdelkov nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Da, spomnijo se. V petih minutah se samodejno povežejo. Vsi termostati v naši ponudbi se po izpadu električne energije sami povežejo in nato ponovno vzpostavijo napajanje.

Sporočilo lahko pomeni naslednje:

a. Izmerjena temperatura je zunaj območja (od 0 °C do 40 °C)
b. Temperaturni senzor je poškodovan
Pripravite se na zamenjavo baterij, samo alkalne baterije z napetostjo 1,5 V. Če tega ne popravite, vložite reklamacijo.

Pomagalo bi, če bi odklopili termostat od kotla in ga ponovno priključili. Če bi se ta napaka pojavljala pogosteje, priporočamo, da blago pošljete v diagnosticiranje zaradi garancije. 

Če ima radiator priključek termostata, iz katerega do vtičnice vodi običajen vtič, potem da (priključi se na sponke NO/COM).

Žični termostati se ob vklopu oglasijo z zvokom. Tudi brezžični to počnejo, vendar je sprejemna enota običajno na kotlu, ki je bolj oddaljen od bivalnega prostora, zato klik ni slišati v drugih prostorih.

Na odprtem prostoru je doseg od 60 do 100 m, količina zidovja pa zmanjša doseg radijskega signala. Izberite glede na parameter "Doseg na odprtem prostoru". Dosega brezžičnega termostata ni mogoče povečati.

Neden od termostatov ne more samodejno vklopiti ogrevanja in nastaviti temperature vode glede na tarifo. Verjetno bi lahko uporabili enega od programirljivih termostatov, pri katerem bi v času visoke tarife ogrevanje nastavili na nižjo temperaturo.

Za večino kotlov je odločilna uporovna obremenitev. Uporna obremenitev je obremenitev, pri kateri ni faznega premika med tokom in napetostjo, običajno gre za uporovne toplotne naprave. Induktivna obremenitev je tista, pri kateri obstaja fazni premik med tokom in napetostjo, kjer tok zaostaja za napetostjo. Induktivna bremena so npr. električni motorji, transformatorji itd. Vsak termostat ima navedene največje vrednosti preklopljene obremenitve (uporovne/induktivne), kar je odvisno od tega, kaj želi stranka, da termostat preklopi, in od vrednosti preklopljene opreme. Primer: če ima kotel uporovno preklapljanje 7 A, ne morem uporabiti termostata, ki ima največjo obremenitev 6A.