Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Termostati in detektorji Termostati Sobni žični WiFI GoSmart termostat P56201 s programiranjem

Sobni žični WiFI GoSmart termostat P56201 s programiranjem

Številka za naročilo P56201
7x
oglejte si oceno
4.5
7
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
18. jul. 2024 Pri vas
89,90
Z veseljem vam bom svetoval
Opis

Več o izdelku

Udobje bivanja z naprednim termostatom

Termostat za napredno upravljanje in popoln nadzor sistemov ogrevanja in hlajenja. Učinkovito zmanjša stroške in omogoči prihranek, predvsem pa zagotavlja udobje bivanja.

Pametni termostat P56201 spada v linijo izdelkov EMOS GoSmart. Upravljate ga lahko preko brezplačne mobilne aplikacije EMOS GoSmart, ki je združljiva tako z operacijskim sistemom Android kot tudi sistemom iOS. Enostavno ga povežete z WiFi omrežjem in nastavitve upravljate preko mobilne aplikacije. Ena izmed prednosti je tudi možnost glasovnega upravljanja s pomočjo Google Assistant ali Amazon Alexa.

Namestitev je enostavna, prav tako nastavitve, prepričal pa vas bo tudi eleganten in sodoben dizajn, ki se lepo poda prav vsakemu stilu notranje opreme.

 

 

Napredne funkcije, pametno upravljanje

Regulacija, ki sledi vašim željam in načinu bivanja. Topla kopalnica v jutranjih urah, prijetna temperatura, ko se po napornem dnevu vrnete domov, pred spanjem pa nižja temperatura v spalnici za kakovosten spanec? Za kar največje udobje z inteligentnim časovnikom nastavite željeno temperaturo za posamezne ure, dneve in prostore.

Termostat omogoča kalibracijo oziroma umerjanje temperature. Na zaslonu primerjalno pokaže podatke, ki se nanašajo na temperaturo izmerjeno s pomočjo termostata in podatke, ki jih izmeri druga naprava (npr. termometer ali vremenska postaja).

 

Samodejna regulacija temperature na daljavo

Pametni termostat P56201 s 6A preklopnim relejem lahko na podlagi vaše trenutne lokacije GPS samodejno aktivira ogrevanje ali hlajenje. Ob vašem prihodu domov bodo temperature v vašem domu vedno optimalne.

Skrb, da ste ob odhodu na dopust pozabili zmanjšati ali izklopiti ogrevanje, bo s tem termostatom povsem odveč. Aplikacija na vašem mobilnem telefonu ali tablici omogoča enostavno upravljanje termostata na daljavo. Uživajte brezskrbno na vašem dopustu, saj bo za udobje bivanja poskrbel vaš pametni termostat. V hladnejšem obdobju leta vas bo po oddihu pričakal optimalno ogret dom, v vročih dnevih pa se boste z dopusta vrnili v prijetno ohlajene bivalne prostore.

Pregleden in osvetljen zaslon

Brezčasen dizajn termostata P56201 in pregleden prikaz podatkov na velikem in osvetljenem zaslonu so prednosti tega modela za vse tiste, ki jim veliko pomeni tudi sam izgled termostata.

Upravljanje termostata je kljub številnim funkcijam preprosto, s pomočjo "Backlit display"  karakteristike pa termostat zlahka upravljate tudi ponoči, ne da bi prižgali luč v prostoru. Termostat upravljate z dotikom ikon na levi in desni strani termostata ob zaslonu.

 

Enostavna montaža, namestitev v le nekaj minutah

Vas skrbi, da bo montaža preveč zahtevna? Termostat je zasnovan tako, da sprednji del z zaslonom enostavno odstranite, zadnji del termostata pa nato privijete na izbrano mesto. Vse potrebno za namestitev je priloženo termostatu. Po namestitvi zadnjega dela termostata le še povežete vodnike. Pri tem vam pomaga shema povezovanja, ki je priložena. Nato montažo zaključite le še z namestitvijo sprednjega dela z zaslonom na zadnji del. Pametni termostat P56201 se napaja z izmeničnim tokom 230 V.

Po montaži termostat povežete z vašim omrežjem Wi-Fi in ga upravljate s pomočjo mobilne aplikacije EMOS GoSmart, ki je brezplačno na voljo v App Store ali na Google Play. Združljivost z Amazon Alexa in Google Assistant vam omogoča tudi glasovno upravljanje.

 

Spoznajte EMOS GoSmart

EMOS GoSmart vam omogoča, da si oblikujete pametni dom po vaših željah. Odločite se lahko tudi za druge pametne naprave, ki so združljive s sistemom TUYA.

Upravljanje vašega doma s pametnimi napravami vam omogoči udobje in brezskrbnost. Z mobilno aplikacijo enostavno upravljate in nadzorujete pametne naprave, ki so zasnovane z namenom, da vam olajšajo življenje. Spoznajte kako enostavno je lahko življenje z EMOS GoSmart.

 

EMOS GoSmart

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P56201
Šifra artikla 2101900000
EAN 8592920117767
tip upravljanja programski elektronski sobni termostat, možnost upravljanja preko mobilnega telefona (iOS, Android)
tip termostata žični
vrsta regulacije ogrevalni in hladilni sistem
nastavitev temperature 5 °C do 35 °C, po 0,5 °C
tip nastavitve temperature 6 temperaturnih sprememb na dan
nastavljivo območje temperature 0,2 °C do 2 °C (ločljivost 0,1 °C)
merjenje temperature 0 °C do 40 °C, ločljivost 0,1 °C
dolžina kapilarnega senzorja ne navaja se
število programov uporabniško nastavljiva temperatura (6× na dan)
funkcija ON/OFF da
osvetljeni zaslon da
barva bela
stikanje napetostno 230 V AC, 50 Hz
doseg na prostem ne navaja se
zaščita proti zamrzovanju da
napajanje sprejemnika ne navaja se
funkcija dopust da
funkcija Set-back ne
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
napajanje 230 V AC
napajanje vrat ne navaja se
napajanje oddajnika ne navaja se
delovna frekvenca ne navaja se
priloženo ne navaja se
stikalna obremenitev 6 A uporno, 2 A induktivno
kalibracija temperature da
podprt OS Android, iOS
kompatibilnost EMOS GoSmart, TUYA, LIDL, Smartlife, odprti sistem
protokol Wi-Fi
prenosna frekvenca 2,4 GHz WIFI (IEEE802.11b/g/n)
upravljanje z glasovnimi pomočniki da (Amazon Alexa, Google Assistant)
obvestila v mobilno aplikacijo da
aplikacijski jeziki EN, CZ, SK, PL, DE, HU, SI, FR, + 60 drugih jezikov
dimenzije 138 × 88 × 33 mm
dimenzija vrat ne navaja se
dimenzija sprejemnika ne navaja se
dimenzija oddajnika ne navaja se
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (90%)
7 ocen

 • 100%
  Š.B.
  Naročeno 9. mar. 2024
  Zelo zadovoljen z izdelkom, točno to kar sem potreboval
 • 90%
  Marko
  Naročeno 15. dec. 2023
  Odličen: hitra inštalacija, enostaven za uporabo, omogoča upravljanje preko večih naprav. Škoda, da nima možnosti držanja temperaturne razlike
 • 100%
  Boštjan
  Naročeno 11. nov. 2023
  Odličen termostat. Enostavno upravljanje preko aplikacije ali direktno na termostatu.
 • 100%
  Boris
  Naročeno 8. nov. 2023
  Izdelek je izpolnil vsa pričakovanja.
 • 70%
  Filip
  Naročeno 5. nov. 2023
 • 80%
  Boštjan
  Naročeno 24. okt. 2023
 • 90%
  Tomaž
  Naročeno 6. okt. 2023
  Zadeva deluje bp.Enostaven urnik.Škoda da nima še zunanjega tipala.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Termostat lahko prek aplikacije upravlja do 1 uporabnik hkrati. Če želi termostat upravljati drug uporabnik, se mora prejšnji uporabnik odjaviti iz aplikacije.

Termostat ima notranji pomnilnik. Vendar pa po izpadu električnega napajanja traja nekaj časa (2-3 minute), da prebere vse podatke, zato se lahko zdi, da se je sam ponastavil, vendar temu ni tako, temveč morate počakati.

Termostat, pri katerem lahko prek krmilne enote upravljate več sprejemnikov (do 6), je komplet P5611OT.2R. Zahvaljujoč funkciji samoučenja lahko termostat ustvari lastno kodo za seznanjanje, ki jo nato vsak posamezen sprejemnik shrani v pomnilnik.

Za modele P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT. Drugi imajo fiksno histerezo.

To je mogoče s programirljivimi termostati, ki omogočajo večkratno spreminjanje temperature. Za vsak dan lahko izberete temperaturo, ki jo potrebujete, in čas za do 6 temperaturnih sprememb, odvisno od modela termostata. Načine (nastavitve časa in temperature) je mogoče nastaviti za vsak dan posebej ali po urniku od ponedeljka do petka in ločeno od sobote do nedelje ali po tedenskem urniku od ponedeljka do nedelje.

Za vse termostate, razen tistih, ki podpirajo funkcijo Opentherm, je komunikacija enosmerna. Komunikacija poteka po radijski povezavi (tako s funkcijo OpenTherm kot z omrežnim protokolom WiFi), zato zidanje zmanjšuje skupni domet.

95 % kotlov uporablja naslednji breznapetostni priključek. Če ima kotel breznapetostno povezavo, jo mora imeti tudi termostat.

OpenTherm je ime za obliko dvosmerne komunikacije med modulom kotla in termostatom. Termostat prejme potrebne informacije, ki jih nato obdela in posreduje nazaj kotlu, ki uravnava temperaturo vode na najučinkovitejšo raven. Zahvaljujoč informacijam, zbranim od termostata OpenTherm, je moč kotla modulirana, kar omogoča neprekinjeno dodajanje in odvzemanje moči glede na želene in izmerjene vrednosti. Prednost tega je, da se moč kotla ne uravnava le glede na sobno temperaturo, temveč tudi glede na temperaturo vode v sistemu in druge spremenljivke. V nasprotju s tem običajni termostat ON/OFF preklopi kotel na 100-odstotno ali 0-odstotno moč. OpenTherm tako poveča učinkovitost ogrevalnega sistema, zmanjša stroške (račune za energijo) in podaljša življenjsko dobo kotla.

Termostat OpenTherm lahko regulira kateri koli kotel OpenTherm. Če vaš kotel ne podpira tehnologije OpenTherm ali je ne želite uporabljati, lahko priključite termostat brez teh kontaktov in njegova funkcionalnost bo enaka kot pri termostatu brez Opentherma. Tako lahko termostate s komunikacijo Opentherm uporabljate samo z vklopno/izklopno napeljavo brez regulacije Opentherm.

Tako, zamenjati je treba tudi pošiljajočo enoto, ki je pritrjena na kotel. Enota prvotne naprave in nova naprava imata različne komunikacijske protokole ali pa nista seznanjeni.

Da, termostati s prednastavljenimi komfortnimi in varčnimi načini omogočajo poleg fiksnih programov, ki jih ni mogoče spreminjati, tudi več uporabniških nastavitev. Postopek je opisan v navodilih za določen model, na primer termostat P5611OT.

Termostat ne potrebuje ločene zaščite. Zaščititi je treba kotel.

Kapilarni termostati lahko preklopijo z 0 °C. Drugi imajo sistem proti zmrzovanju od 5 °C ali 7 °C, odvisno od modela.

Če uporabljate več termostatov in starega uporabljate na primer kot termometer, novega pa namestite na kotel, se ne bosta medsebojno vplivala. Tako zaradi parjenja kot zaradi različnih komunikacijskih protokolov.

Na žalost te vrste izdelkov nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Da, spomnijo se. V petih minutah se samodejno povežejo. Vsi termostati v naši ponudbi se po izpadu električne energije sami povežejo in nato ponovno vzpostavijo napajanje.

Sporočilo lahko pomeni naslednje:

a. Izmerjena temperatura je zunaj območja (od 0 °C do 40 °C)
b. Temperaturni senzor je poškodovan
Pripravite se na zamenjavo baterij, samo alkalne baterije z napetostjo 1,5 V. Če tega ne popravite, vložite reklamacijo.

Pomagalo bi, če bi odklopili termostat od kotla in ga ponovno priključili. Če bi se ta napaka pojavljala pogosteje, priporočamo, da blago pošljete v diagnosticiranje zaradi garancije. 

Če ima radiator priključek termostata, iz katerega do vtičnice vodi običajen vtič, potem da (priključi se na sponke NO/COM).

Žični termostati se ob vklopu oglasijo z zvokom. Tudi brezžični to počnejo, vendar je sprejemna enota običajno na kotlu, ki je bolj oddaljen od bivalnega prostora, zato klik ni slišati v drugih prostorih.

Na odprtem prostoru je doseg od 60 do 100 m, količina zidovja pa zmanjša doseg radijskega signala. Izberite glede na parameter "Doseg na odprtem prostoru". Dosega brezžičnega termostata ni mogoče povečati.

Neden od termostatov ne more samodejno vklopiti ogrevanja in nastaviti temperature vode glede na tarifo. Verjetno bi lahko uporabili enega od programirljivih termostatov, pri katerem bi v času visoke tarife ogrevanje nastavili na nižjo temperaturo.

Za večino kotlov je odločilna uporovna obremenitev. Uporna obremenitev je obremenitev, pri kateri ni faznega premika med tokom in napetostjo, običajno gre za uporovne toplotne naprave. Induktivna obremenitev je tista, pri kateri obstaja fazni premik med tokom in napetostjo, kjer tok zaostaja za napetostjo. Induktivna bremena so npr. električni motorji, transformatorji itd. Vsak termostat ima navedene največje vrednosti preklopljene obremenitve (uporovne/induktivne), kar je odvisno od tega, kaj želi stranka, da termostat preklopi, in od vrednosti preklopljene opreme. Primer: če ima kotel uporovno preklapljanje 7 A, ne morem uporabiti termostata, ki ima največjo obremenitev 6A.