Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Baterije in akumulatorji Svinčeni akumulatorji Svinčeni akumulator SLA 12V 26AH L2

Svinčeni akumulator SLA 12V 26AH L2

Številka za naročilo B9683
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
25. apr. 2024 Pri vas
78,11 €
15 % popust
V košarici vpišite kodo: AKU15
91,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

48,90
Na zalogi
Opis

Opis izdelka

Akumulator EMOS je primeren kot rezervna baterija pomožno napajanje UPS, RBC nadomestne baterije, zasilno razsvetljavo, globinomere, sonarje, elektronske sisteme EZS, EPS ipd.
Z ventilom upravljan svinčen akumulator brez vzdrževanja v izvedbi AGM omogoča uporabo v poljubnem položaju. Optimalna življenjska doba v pomožnih sistemih je 5 let.

Več o izdelku

Svinčevo-kislinske baterije, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Svinčevo-kislinske baterije EMOS, ki ne potrebujejo vzdrževanja, so zasnovane kot nadomestne baterije za rezervne napajalnike UPS, komplete RBC, elektronske varnostne sisteme (ESS), električne požarne alarmne sisteme (EPS), rezervne sisteme za dvigala itd.

Baterije te vrste niso namenjene shranjevanju energije, npr. v solarnih sistemih, in jih ni mogoče uporabljati kot zagonske baterije za avtomobile, motorna kolesa in električne skuterje.

Varnost in najsodobnejša tehnologija

Svinčevo-kislinske akumulatorje EMOS brez vzdrževanja, ki se krmilijo z ventili, v obliki AGM je mogoče namestiti v katerem koli položaju.

Akumulatorji AGM vsebujejo elektrolit, namočen v steklene laminatne mikrofibre, ki so del ločil med posameznimi svinčenimi ploščami. To je v bistvu steklena tkanina, v katero se elektrolit vpije, ko se vlije. Izlitje kisline ni več nevarno, zato so baterije zelo varne za uporabo.

Zaščitni ventili baterije preprečujejo eksplozijo v primeru izpuščanja plina. Celoten pokrov baterije je skladen z ustreznim standardom, baterija pa izpolnjuje splošne varnostne zahteve za izdelke.

Polnjenje in delovanje baterij

Pred prvo uporabo je treba baterijo napolniti. Če baterijo vstavite v napravo, ki ne more zaznati njenega stanja napolnjenosti, se lahko baterija popolnoma izprazni, kar povzroči nepopravljivo poškodbo - uničenje baterije.

Polnjenje baterije je treba opraviti z ustreznim napajalnikom ali polnilno napravo, ki podpira tehnologijo AGM in ima polnilno napetost 14,4 V za 12 V baterije in 7,2 V za 6 V baterije. Če polnilnik ali napajalnik nima teh parametrov, lahko pride do nepopolnega polnjenja, hitre porabe energije in v skrajnem primeru do uničenja baterije.

Optimalna življenjska doba varnostnih sistemov je 5 let.

Priključitev s priključki FASTON

Večina svinčevo-kislinskih baterij EMOS, ki ne potrebujejo vzdrževanja, je opremljena s priključki FASTON. Sponke FASTON se pogosto uporabljajo v elektronski in električni opremi ter avtomobilski industriji. Priključki FASTON omogočajo hitro priključitev kabla in priključka na baterijo.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo B9683
Šifra artikla 1201003600
EAN 8592920006399
napetost 12 V
kapaciteta 26 Ah
brez vzdrževanja da
otroške hojce - npr. Peg-Pérego ne
polnilne svetilke ne
ribiči - eholoti, sonarji, napajanje motorja ladje da
vrtni traktorji ne
optimalna življenjska doba 5 let
teža 8,05 kg
tehnologija AGM
EZS (elektronski varovalni sistemi) da
CENTRALE JABLOTRON JA100K ne
EPS (elektronski požarni sistemi) da
terminal 14 × 12 × 2 mm
UPS (brezprekinitveni viri) da
CENTRALE JABLOTRON JA82K ne
kemijska sestava Pb
zasilna razsvetljava da
PARADOKS ne
CENTRALE JABLOTRON JA106K ne
CENTRALE JABLOTRON JA106K(R) ne
CENTRALE JABLOTRON JA83 ne
varnostne baterije za dvigala - osvetlitev, govor ne
dimenzije 175 × 165 × 125 mm
prodajna embalaža 1 kos
Ocena izdelka

Ocena izdelka

Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Da, ta izdelek je primeren.

Akumulator je treba polniti z ustreznim napajalnikom ali polnilnikom, ki podpira tehnologijo AGM in ima polnilno napetost 14,4 V za 12 V akumulatorje in 7,2 V za 6 V akumulatorje. Če polnilec ali napajalnik nima teh parametrov, pride do nepopolnega polnjenja, hitre porabe energije in v skrajnem primeru do uničenja baterije.

Na splošno se svinčeve in vlečne baterije izpraznijo do 30 % zmogljivosti. Nikoli ne znižujte, saj s tem skrajšate življenjsko dobo. Zagotoviti je treba, da je baterija izpraznjena do največ 30 % zmogljivosti. Če se baterija izprazni bolj, obstaja nevarnost poškodbe baterije.

Na splošno lahko vse baterije AGM obremenite do 3-krat (primer: baterija z zmogljivostjo 15 Ah, kar je 3*15Ah = 45 A). Vendar pa je treba opozoriti, da je pri obremenitvi s tako visokim tokom čas delovanja seveda krajši.

Da, če je polnilec primeren za polnjenje akumulatorjev AGM.
Ne morete, baterija mora biti vedno priključena kot varnostna kopija, zato mora biti v napravi omogočeno ocenjevanje stanja baterije. Če ni vgrajena v nobeno od takšnih naprav, kot sta UPS ali EPS, mora stranka sama poskrbeti, da se baterija ne izprazni pod 10,5 V pri 12V bateriji in pod 5,25 V pri 6V bateriji.
Da, vsi akumulatorji AGM, ki jih ponujamo, lahko ležijo na boku, vendar jih ni priporočljivo dalj časa držati obrnjene.
Prvi dve številki = leto, naslednji dve številki = mesec, zadnji dve številki = dan.
Ne, niso namenjeni solarnim sistemom.
Sponke FASTON so priključki, ki se pogosto uporabljajo v elektronski in električni opremi ter avtomobilski industriji. Gre za hitro povezavo žice in konektorja, zato FAST ON.
Vijaki v paketu so dodaten bonus. Najdemo jih na izdelkih z vrsto priključka FASTON in zmogljivostjo nad 18 Ah.

Ugotoviti morate, kakšne parametre napetosti in toka ima vaša prvotna baterija. Poleg tega so dimenzije prilagojene vaši napravi.

Razlika med gelsko in AGM baterijo

AGM (absorbed glass mat) je tehnologija, pri kateri elektrolit med elektrodama ni v tekoči obliki, temveč je prepojen z netkano tkanino iz steklenih vlaken (tako imenovani separator, ki med seboj ločuje pozitivno in negativno elektrodo). Baterije, ki temeljijo na tej tehnologiji, so zelo zmogljive, imajo odlične polnilne lastnosti, kar pomeni, da jih je po izpraznitvi veliko lažje in hitreje napolniti, poleg tega pa so zelo odporne na ciklično obremenitev (polnjenje in praznjenje).

Baterije AGM so popolnoma brez vzdrževanja, odporne proti iztekanju elektrolita in varne.

Baterije, ki temeljijo na tehnologiji AGM, so primerne za zahtevne aplikacije, za sodobne avtomobile, ki imajo vrhunsko električno opremo. Primerni so tudi za vozila, ki so opremljena s funkcijo Start & Stop (tj. v enem potovanju mora baterija večkrat v trenutku zagnati motor), vključno z regenerativnim polnjenjem, tj. vračanjem zavorne energije.

GEL tehnologija - glavna razlika od tehnologije AGM je v obliki elektrolita. Zasnova gelskih baterij je podobna običajnim lončenim baterijam. Vsebuje sklop pozitivnih in negativnih elektrod. Vendar je elektrolit vezan v silikagelu (in ne v separatorju kot pri AGM). Prednosti so manjša občutljivost na višje delovne temperature, večja zmogljivost pri manjši masi baterije in majhno samopraznjenje. Zmanjša se tudi uhajanje elektrolita in ti akumulatorji ne potrebujejo vzdrževanja.

Menim, da bi lahko gelski akumulator nadomestili z akumulatorjem AGM. Vprašanje je, s čim jih polniti.

Polnjenje teh baterij je treba opraviti z ustreznim napajalnikom ali polnilnikom, ki podpira tehnologijo AGM in ima polnilno napetost 14,4 V za baterije 12 V in 7,2 V za baterije 6 V. Če polnilnik ali napajalnik nima teh parametrov, pride do nepopolnega polnjenja, hitre porabe energije in v skrajnem primeru do uničenja baterije.

Baterije GEL lahko polnite samo s polnilniki, ki imajo način za polnjenje baterij AGM/GEL.

Preverite tudi lastnosti svojega polnilnika. 

Po 6 mesecih: več kot 70 % zmogljivosti

Po 12 mesecih: več kot 50 % zmogljivosti

Po 18 mesecih: več kot 40 % zmogljivosti

Po 24 mesecih: več kot 30 % zmogljivosti

Da, pred prvo uporabo morate baterijo napolniti. Če svinčeno-kislinsko baterijo vstavite v napravo, ki ne more zaznati stanja baterije, se lahko baterija popolnoma izprazni in tako nepopravljivo uniči.

V splošnem je optimalna temperatura delovanja od +15 °C do +25 °C.
Vsako zvišanje temperature nad to mejo (tj. nad +25 °C) ali znižanje (pod 15 °C) pomeni skrajšanje življenjske dobe baterije
Za ohranjanje čim daljše življenjske dobe baterije je priporočeno temperaturno območje delovanja med +15 °C in +25 °C.

Ne, baterije, ki jih ponujamo, so VRLA- AGM - rezervne vrste. Začetnih akumulatorjev ne ponujamo.
Pri tem je v igri več spremenljivk - temperature, pri katerih je baterija delovala, vrsta polnilnika, obraba in drugo.
Ne, ni nevarnosti uhajanja, saj se kislina vpije v stekleno vlakno.
Varnostni elementi so varnostni ventili, ki preprečujejo eksplozijo, ko se baterija izprazni. Celoten notranji sistem naprave je skladen z ustreznim standardom za baterije, celotna baterija pa izpolnjuje zahteve za splošno varnost izdelka. Proizvajalcu ali uvozniku teh dejstev ni treba dokazati, preden je izdelek dan na trg.