DVB-T2 sprejemnik EMOS EM190-S HD

Številka za naročilo J6014
oglejte si oceno
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
9. feb. 2023 Pri vas
28,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

6,90
Na zalogi
4,69
Na zalogi
1,99
Na zalogi
99,00
Na zalogi
5,90
Na zalogi
6,00
Na zalogi
38,90
Na zalogi
16,90
Na zalogi
6,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Majhen, a zelo priročen sprejemnik DVB-T in DVB-T2

Ta zelo majhen set top box EM190-S (slim) je idealna rešitev za bolnišnice, hotele, penzione in domove upokojencev, kjer je na tisoče televizorjev LED brez podpore za DVB-T2, in dodajanje navadnega sprejemnika z dodatnim daljinskim upravljalnikom na ta mesta pomeni veliko težav ne le za starejše uporabnike, temveč tudi za monterje, ki se morajo nato večkrat odpraviti na pritožbe ljudi, ki so preprosto napačno preklopili vhod na televizorju. Cenili ga bodo tudi vsi, ki želijo uporabljati en daljinski upravljalnik.

Vključen zunanji senzor

Ta televizijski sprejemnik EMOS EM190-S lahko zaradi svoje majhne velikosti zelo priročno namestite na zadnjo stran televizorja in se tako znebite pogleda na drugo napravo. Izvleči morate le zunanji senzor IR (1 m dolg kabel), sprogramirati univerzalni daljinski upravljalnik in v meniju izklopiti sprednjo ploščo, da ne bo ovirala televizorja. Potem uporabljate samo en daljinski upravljalnik in sploh ne opazite, da imate priključen set top box. Seveda ima sprejemnik tudi vgrajen senzor signala IR in če je sprejemnik nameščen klasično pod televizorjem, ni treba priključiti zunanjega senzorja IR.

Lahka namestitev

EMOS EM190-S se zaradi številnih vhodov in izhodov na njegovi zadnji strani brez težav poveže s katerim koli televizorjem, anteno in drugo elektroniko. Ko ga priključite, ga boste zlahka zagnali s pomočjo intuitivnega češkega menija, vodnika za namestitev in avtomatskega nastavljanja kanalov.

Predvajanje in snemanje na USB

Na sprednji strani tega modela najdete vhod za priključitev USB ali zunanjega diska (velikosti do 1 TB). Tako si lahko kadar koli ogledate najljubše filme ali televizijske oddaje - v širokem zaslonu in brez oglasov. Filme in televizijske oddaje lahko naložite na USB tudi med gledanjem druge postaje (v istem multipleksu). Začetek in konec snemanja lahko spremljate sami ali pa uporabite funkcijo časovnika. S bo posnetek samodejno vklopil in izklopil, tudi v rednih časovnih presledkih.

Vključen pametni daljinski upravljalnik

Vključen daljinski upravljalnik dolgega dosega je vrata do skoraj neomejenih možnosti. Z njim lahko preprosto urejate kanale, nastavljate priljubljene in odpirate 7-dnevni programski vodič (EPG).  Set-top box se hitro odziva na ukaze daljinca, zato lahko zelo hitro preklapljate med kanali. Daljinski upravljalnik za EM190 in EM190S (oba imata enako programsko opremo in zato tudi enake funkcije) ima funkcijo učenja, ki preprosto programira gumbe iz originalnega daljinskega upravljalnika na set-top box, tako da uporabljate zelo en daljinski upravljalnik.

Multimedijski center

Ne gre za navaden set-top box, temveč za vrhunski multimedijski center, ki vam bo omogočil več tisoč ur zabave. Poleg mnogih televizijskih kanalov lahko nastavite tudi mnoge radijske postaje, predvajate filme in glasbo z ali uživate v fotografskih diaprojekcijah z <>.

To bo razveselilo vse vestne starše

Preprosto počistite seznam nastavljenih kanalov ali nastavite geslo za neprimerne postaje. Tako lahko nadzorujete, kaj otrok gleda na televiziji. Če želite nadzorovati čas, ki ga otroci preživijo pred zaslonom, si oglejte funkcijo Roditeljska ključavnica. Tako lahko preprosto zaklenete celoten set-top box.

Set-top box s certifikatom

Le pri digitalnih televizijskih sprejemnikih s certifikatom "DVB-T2 verified" ste lahko prepričani, da lahko to vrsto oddajanja resnično dekodirate. Družba České Radiokomunikace a.s. jo podeljuje le tistim nastavnim sprejemnikom, ki so bili uspešni v neodvisnih testih. EMOS EM190-S H265 je eden od njih.

Če ga še nimaš v lasti, se prepričaj, da si za svoj set-top box kupiš kabel HDMI. Preberi si tudi mnenja od Computer, Čip in iz televizniweb.cz.
 

 

Opis gumbov daljinskega upravljalnika

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo J6014
Šifra artikla 2520236400
EAN 8592920083987
konektorji 1× USB 2.0, 1× HDMI 1.4, 1× miniUSB, 1× IEC, 1× SCART
format mpeg 2, mpeg 4, h.264, h.265, HEVC
iskanje avtomatsko in ročno
varnostna kopija kanalov na USB da
daljinski upravljalnik priložen da
način iskanja (avtomatsko/ročno) da/da
možnost snemanja (PVR) da, prek USB-ja v 1 TB
sprejem oddajanja (SD/HD) SD, HD
število tunerjev
jezik OSD menija CZ, PL, SK, HU, EN, SI, GER, HR, RU, TU, SRB, LT, LV, SE, FI, BG, NL, FR, NO, IT, ES, PT
maks. število hkratnih snemanj 1
timeshift (časovni zamik) da
teletekst da
možnost editiranja seznama kanalov da
možnost sprejema radija da, prek DVB-T, DVB-T2-ja
posodobitev prek USB da
razmerje stranic 4:3PS/4:3LB/16:9
podnapisi OSD, srt
frekvenčno območje tunerja 174–230MHz, 474–860 MHz
format datotek trdnega diska FAT16, FAT32, NTFS
EPG program. Vodnik 7 dni
napajanje antene 5 V/100 mA
formati videa .avi, .mpg, .dat, .vob, .div, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .trp, mpeg2, mpeg4, mpeg1, h264, h265
napajanje 220–240 V AC 50/60 Hz
ločljivost videa 1080p/1080i/720p/480p/576p/480i/576i
format posnetka TS prosto predvajan
formati slik jpeg, bmp, png
formati zvoka mp3, aac, m4a, mpa
igre ne navaja se
vgrajen CI vmesnik ne
starševska ključavnica da
poraba (vklopljen/stanje pripravljenosti) 5 W/<1 W
DVB-T/DVB-T2 DVB-T2
vhodni nivo signala -75,2 do -23,9 dBm
dimenzije 120 × 75 × 25 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatla
Ocena izdelka

Ocena izdelka (40%)
1 hodnocení

 • 40%
  Vlado
  Naročeno 30. maj 2022
  Naprava zmrzuje prvo uro po priklopu. Vsakič. Na podaljšku je zelo hitro prenehalo delovati stikalo.
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Datoteke za prenos

Datoteke za prenos

FAQ

FAQ – pogosta vprašanja

Daljinski upravljalnik EM190/EM190S ima 4 programirljive gumbe za upravljanje televizorja: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Po programiranju teh funkcij iz originalnega daljinskega upravljalnika televizorja lahko osnovne funkcije upravljate neposredno z daljinskim upravljalnikom EM190.

Programiranje gumbov

 1. Dolgotrajen pritisk gumba SET za 5 sekund bo daljinski upravljalnik preklopil v način učenja (LED bo svetila močneje).
 2. Ker LED dioda stalno sveti, postavite originalni daljinski upravljalnik in daljinski upravljalnik EM190 drug proti drugemu na razdaljo 0-5 cm. (Najbolje je, da razdaljo spremenite med programiranjem. Nekateri DO zahtevajo, da oddajno in sprejemno IR diodo postavite skoraj skupaj brez vrzeli, nekateri zahtevajo daljšo razdaljo).
 3. Na daljinskem upravljalniku EM190 preprosto pritisnite in spustite gumb, ki ga želite programirati, dioda LED bo začela utripati (daljinski upravljalnik je 15 sekund pripravljen za sprejem kode, če prenos kode po tem času ne uspe, ponovite postopek)
 4. Na originalnem daljinskem upravljalniku večkrat pritisnite gumb različne dolžine pritiska, dokler LED na daljinskem upravljalniku EM190 dvakrat ne utripa in postane enakomerna.
 5. Priprite naslednji gumb, ki ga želite programirati, dioda LED bo spet začela utripati, ponovite postopek učenja.
 6. Po končanem učenju pritisnite gumb Set, LED se izklopi.
 7. Preverite delovanje programiranih gumbov, če kateri od njih ni pravilno prejel kode, ponovite postopek programiranja.


Pomnilnik
Naučene kode ostanejo v pomnilniku tudi po odstranitvi baterij.
Gumbov lahko programirate posamično, ni treba vedno programirati vseh gumbov.
Po programiranju gumbov mora ob pritisku na gumb LED dioda za vse gumbe utripati enako (zelo kratek utrip). Če po pritisku na gumb LED utripa z drugačno dolžino impulza, je treba programiranje tega gumba ponoviti.
Različni DO zahtevajo različne dolžine pritiska na gumb in tudi različne razdalje med DO za programiranje. Pri nekaterih daljincih je za uspešen prenos potreben le kratek pritisk na gumb, pri drugih pa večkratni kratki ali dolgi pritiski na gumb.
Če imate težave pri programiranju gumbov, zamenjajte baterije v DO televizorja in med programiranjem spremenite razdaljo med DO.
Nekateri daljinci iz starejših LG televizorjev uporabljajo poseben IR oddajnik, iz katerega ni mogoče sprejeti nadzorne kode. Če se ne morete naučiti upravljati televizorja blagovne znamke LG, poskusite z drugim daljinskim upravljalnikom televizorja blagovne znamke LG. Vsi osnovni ukazi (TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV) delujejo na vseh DO blagovne znamke LG.
Dostopniki večjih blagovnih znamk televizorjev so interoperabilni. To pomeni, da osnovne funkcije daljinskega upravljalnika vedno delujejo na vseh televizorjih iste blagovne znamke. Če z daljinskim upravljalnikom ne morete pridobiti nadzorne kode, poskusite z drugim daljinskim upravljalnikom televizorja iste blagovne znamke, da prenesete kodo.

EM190 Kloniranje - YouTube

Za povezavo tega STB zadostuje kateri koli kabel HMDI.

Kabel zunanjega IR-senzorja je dolg 1 m.

Da, tako je. To funkcijo lahko vklopite ali izklopite glede na uporabo sprejemnika. Sprednji zaslon lahko v meniju popolnoma izklopite.

Ura v stanju pripravljenosti izklopljena
Menu - Orodja - Samodejni izklop - Ura

Informacije o številki kanala na LCD
Menu - Sistemske nastavitve - TV sistem - Sprednja plošča

Nova različica programske opreme za sprejemnike EM190/EM190S je na voljo z oznako 20200305.

Odkaz tu.

Priročnik za posodobitev programske opreme lahko prenesete tukaj.

Nove funkcije in popravki v tej izdaji:

 • Korigirana resolucija videa v sili, ko vklopite sprejemnik brez televizorja, priključenega na 1080i
 • Popravljen prikaz podnapisov v MUX 23
 • Popravljen naslov v meniju OSD Nastavitve plošče -> Sprednja plošča
 • Prilagojeni naslov v meniju OSD Samodejni izklop/Automatski izklop in ura
 • Prilagojeno obnašanje sprejemnika pri preklopu na radio. Informacijsko okno se prikaže šele po preklopu kanala za čas, nastavljen v meniju. Nato se zaslon izklopi. Radijske postaje lahko običajno preklapljate z gumbi CH +/-.
 • Spremenjeno obnašanje sprejemnika po zaključku časovnika. Po koncu časovnika se bo sprejemnik vrnil v stanje, v katerem je bil pred začetkom časovnika. Če je bil sprejemnik vklopljen, bo ostal vklopljen. Če je bil sprejemnik v stanju pripravljenosti, bo preklopil v stanje pripravljenosti.

Za povezovanje in morebitno izrezovanje oglasov iz posnetih posnetkov priporočam program Avidemux, ki je na voljo za brezplačno uporabo.

Program Avidemux lahko prenesete tukaj: http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

Priključite trdi disk s posnetki programa na računalnik. Sprejemnik EM190 shranjuje posnetke v mapo ALIDVRS2. Vsak posnetek je shranjen posebej v podmapi z imenom, npr. [TS]2020-01-16.10.29.49-CT 2 HD T2-97.
Po namestitvi programa Avidemux zaženite program.
Kliknite ikono Odpri in izberite prvo datoteko s shranjenim posnetkom (vedno datoteka z imenom 000.TS). Program bo samodejno naložil vse dele. Če povezanega posnetka ne želite dodatno urejati, nastavite izhodni vsebnik (mkv, avi, TS, PS itd.) in kliknite ikono shrani.
Izberite lokacijo in program bo shranil povezano datoteko. Če želite iz posnetka izrezati začetek, reklamne odmore, konec itd., se pomaknite do mesta izreza in pritisnite ikono oznake A/B.
Želeno območje bo označeno in za izrez tega območja lahko uporabite funkcijo Uredi/izbriši, Izreži.

Urejeno datoteko shranite na enak način, kot je opisano zgoraj.

Napotke najdete v priponki.