Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu

Meteorološka postaja E5111

Številka za naročilo E5111
2x
oglejte si oceno
4
2
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
29. jul. 2024 Pri vas
62,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

14,90
Na zalogi
13,90
Na zalogi
1,30
Na zalogi
5,28
Na zalogi
6,50
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Pazujte na vremensko napoved

Kako bo vreme danes? To je vprašanje, ki si ga vsakdo zastavi, ko se zjutraj obleče. Če ne želite zapravljati časa za iskanje ali spremljanje zelo spremenljivih napovedi, brezžična domača vremenska postaja E5111 ne sme uiti vaši pozornosti. Domača vremenska postaja bo seveda merila vse osnovne spremenljivke: temperaturo, vlažnost, tlak. Vendar bo pametna naprava zaradi svojih številnih funkcij odgovorila na veliko več vprašanj!

Vselej pravilen čas

Funkcija DCF (samodejna nastavitev časa) zagotavlja, da vremenska postaja vedno prikazuje pravilen čas. Tega ni treba prilagoditi niti ob menjavi poletnega/zimskega časa. Samo pomislite na vse ure in naprave, ki jih morate vedno znova nastavljati ob vsaki spremembi časa ... Vremenska postaja vam omogoča tudi nastavitev pravilnega časovnega pasu.

Praktično in elegantno v enem

Elegantna zasnova z velikim, lahko berljivim zaslonom je kombinacija, zaradi katere te vremenske postaje ni mogoče spregledati. Prilega se vsem prostorom, ne le doma, temveč tudi v pisarni itd.

Vse odčitke in podatke lahko bolje vidite z vseh strani zaradi tako imenovanega komfortnega pogleda, tj. širokega vidnega kota. Idealno namestitev brezžične postaje omogoča možnost obešanja na steno ali postavitve na mizo. Tako lahko vremensko postajo namestite na različna mesta in kar najbolje izkoristite vse njene funkcije.

Tekmovalno vreme in zanesljiva napoved

Vremenska postaja meri zunanjo temperaturo med -40 °C in +70 °C z ločljivostjo 0,1 °C in notranjo temperaturo med -10 °C in +50 °C z enako ločljivostjo. Druge prikazane vrednosti so zunanja vlažnost, izmerjena med 20 % in 95 % RH, ter notranja vlažnost, izmerjena med 1 % in 99 % RH.

Potrebne vrednosti zagotavlja senzor z dometom do 50 metrov. Skupaj lahko uporabite do 3 senzorje. Tako boste imeli pregled nad temperaturo na različnih mestih, na primer v kleti, zimskem vrtu, na podstrešju itd. Na voljo je tudi barometer, ki zagotavlja podatke o atmosferskem tlaku.

Najpomembnejša pa je vremenska napoved s trendom temperature in tlaka v naslednjih nekaj urah.

Jeden pogled, veliko informacij

Vremenska postaja bo postala vaš nepogrešljiv pomočnik zaradi budeče ure, ki jo je zelo enostavno vklopiti na zgornji strani naprave. In to še ni vse!

Katera ura je? Kateri je datum? Če pogledate zaslon, vam je vse jasno. Videli boste informacije o fazi lune, trenutni datum, na voljo pa je tudi praktični koledar. Vse boste videli na zaslonu z osvetlitvijo LED.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E5111
Šifra artikla 2606170000
EAN 8592920104101
omrežni adapter da, 5 V DC/600 mA (priloženo)
možen drugi senzor 3 (E05018)
doseg senzorja do 50 m
barometer da
velikost zaslona 164 × 90 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor 0,95 m
zunanja temperatura -40 °C do +70 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 20 % do 95 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev da
lunine faze da
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer ne
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine ne
barvni zaslon (black mask) osvetljen da
12/24 urni format da
napajanje senzorja 2× 1,5 V AAA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer ne
temperaturno opozorilo ne
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 26 × 197 × 125 mm
dimenzije senzorja 21 × 60 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (80%)
2 oceni

 • 100%
  Renato
  Naročeno 11. jun. 2024
  Deluje odlično
 • 50%
  Bojan
  Naročeno 7. feb. 2022
  Tocnost temperature je bolj tako tako....
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Z večkratnim pritiskom na gumb UP se prikažeta najvišja (ikona MAX) in najnižja (ikona MIN) temperatura in vlažnost. Če želite ročno izbrisati pomnilnik izmerjenih vrednosti, dlje časa pritisnite gumb UP. Pomnilnik se samodejno izbriše vsak dan ob 00:00.

Natisnite gumb "CH" za zaporedni prikaz podatkov vseh priključenih senzorjev. 

Senzor vsebuje termistor, ki je nameščen na žični sondi, zato ga je mogoče namestiti zunaj. Upoštevajte le, da če je senzor v prostoru, bo vlažnost izmeril tudi senzor v prostoru.

Ta izdelek nima možnosti obračanja senzorjev.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.