Meteorološka postaja E6016

Številka za naročilo E6016
1x
oglejte si oceno
4.5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
7. dec. 2023 Pri vas
89,91 €
10 % popust
V košarici vpišite kodo: VREME10
99,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,45 € s kodo ENERGIJA15
2,88
Ni na zalogi
2,45 € s kodo ENERGIJA15
2,88
Na zalogi
11,81 € s kodo ENERGIJA15
13,90
Na zalogi
10,71 € s kodo VREME10
11,90
Na zalogi
29,61 € s kodo VREME10
32,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Profi brezžična vremenska postaja E6016

Vas zanima, kakšna je trenutna temperatura pri vas doma in zunaj? Se pripravljate na izlet in bi želeli vedeti, ali bo sijalo sonce ali pa bo deževalo? Vas zanima vlažnost zraka, hitrost vetra ali morda trenutna lunina faza? Ni vam treba več upoštevati negotovih vremenskih napovedi televizijskih napovedovalcev, vse potrebno pa lahko izveste hitro in iz udobja doma po zaslugi profesionalne brezžične vremenske postaje EMOS. Vremenska postaja pa na svojem osvetljenem LED zaslonu dimenzij 168 x 93 mm skriva veliko več kot le trenutno temperaturo, vlažnost, tlak in vremensko napoved. Poglejte z nami, zakaj je koristno, da jo imate doma.

Koliko je točno ura? Tudi na to vprašanje vam vremenska postaja, vodena z radijskim signalom DCF odgovori. Lahko se torej zanesete na to, da boste povsod na minuto točno, zagotovo pa vas razveseli dejstvo, da pri spremembi poletnega in zimskega časa se le-ta prestavi sam. Ko že govorimo o času, sestavni del vremenske postaje je tudi možnost nastavitve budilke s funkcijo dremež. Vremenska postaja omogoča nastaviti tudi časovni pas, datum in je opremljena s praktičnim koledarjem.

Brezžični senzor padavin in vetra

Imejte vreme pod 100% nadzorom tudi po zaslugi brezžičnega senzorja padavin in vetra, ki je sestavni del postaje. Po zaslugi tega praktičnega pomočnika boste na zaslonu lahko spremljali vrednosti hitrosti vetra in količino padavin.

Trenutno vreme kot na dlani

Kot smo že zgoraj omenili, aparat lahko izmeri zunanjo temperaturo v območju -30 °C do +60 °C z ločljivostjo 0,1 °C in notranjo temperaturo v območju -10 °C do +50 °C z ločljivostjo 0,1 °C. Samoumevnost je možnost nastavitve enote temperature s °C na °F. Kar se vlažnosti tiče, na preglednem barvnem zaslonu se prikazuje zunanja in notranja vlažnost v območju od od 1 % do 99 % RV z ločljivostjo 1 %.

Napoveduje in si zapomni

Vendar profi vremenska postaja EMOS ne prikazuje samo trenutno vreme, njena velika prednost je vremenska napoved v okviru več naslednjih ur, pa tudi to, da shranjuje pomembne podatke, med katere spadata na primer najvišja ali najnižja temperatura. Vremenski postaji ne manjka niti kazalec trenda temperature in relativne vlažnosti, naslednja prednost je funkcija vremenskega opozorila, po zaslugi katerega boste na slabo vreme vnaprej pripravljeni. To pa še vedno ni vse, sestavni del vremenske postaje je tudi barometer, po zaslugi katerega boste imeli pregled nad zračnim tlakom.

Povezava s kar 3 senzorji z dosegom do 100 metrov

Vremenska postaja se dobavlja z zunanjim senzorjem, ki z njo lahko komunicira vse na razdaljo 100 metrov. Zagotovo vas razveseli tudi to, da vremensko postajo lahko povežete s kar 3 senzorji in imate popoln pregled nad vremenom na svoji celotni parceli. Senzorje napajajo štiri baterije 1,5 V AA, vremenska postaja se primarno napaja z omrežnim polnilcem (lahko pa vanjo vstavite tri baterije 1,5 V AAA, ki zagotovijo, da pri izpadu toka ostanejo vrednosti, izmerjene s strani vremenske postaje, shranjene. Baterije niso priložene.

Zaslon VA na dotik

Med prednosti profi vremenske postaje spada nedvomno tudi vrhunski VA zaslon na dotik, ki se lahko ponaša z visokim zornim kotom.

Ultra tanka izvedba glavne postaje

Vremenska postaja je zasnovana tako, da je ne samo čim bolj praktična, ampak da se tudi spremeni v oblikovalski kos vsake notranjosti. O tem, da je to vremenski postaji resnično uspelo, priča eleganten videz, za kateri se lahko zahvali ultra tanki izvedbi glavne postaje. Vremensko postajo s pomočjo stojala lahko namestite na polico ali omarico oziroma jo enostavno pritrdite na steno.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E6016
Šifra artikla 2606164000
EAN 8592920081235
omrežni adapter da, 5 V DC/300 mA (priloženo)
možen drugi senzor 3 (E06018), 1 (E06016)
doseg senzorja do 100 m
barometer da
velikost zaslona 168 × 93 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -30 °C do +60 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev da
lunine faze da
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer da
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine da
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 4× 1,5 V AA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer da
temperaturno opozorilo da
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 17 × 192 × 127 mm
dimenzije senzorja 250 × 160 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (90%)
1 ocena

  • 90%
    Jaz
    Naročeno 11. mar. 2022
    Izdelek kot opisan in deluje brezhibno. Priporočam
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Anenometer deluje le pod številko kanala 1. Kanala številka 2 in 3 se uporabljata samo za informacije o zunanji temperaturi in vlažnosti. Preverite, ali je parjenje pravilno.

Zeleno besedilo v prevodu: puščica s trikotnikom označuje trenutno smer vetra.
Rdeče besedilo: puščica brez trikotnika se uporablja za dodatno namestitev, ob prvem zagonu je bila uporabljena za označevanje smeri vetra.

Merilnik sile vetra in temperaturni senzor sta iz plastike.
E6016 - barvni zaslon, ločen senzor padavin in anemometer, priključite lahko do 3 senzorje temperature in vlage, ne podpira mobilne aplikacije.

Senzor temperature in tlaka je nameščen v propelerju. Izberete lahko nadomestni senzor E06016.

Mesto delovanja senzorja:

- Postavite vse enote eno poleg druge. Vremenska postaja bo v 3 minutah samodejno našla signal iz senzorjev. Če senzorji ne najdejo nobenega signala, pritisnite dolg gumb na vremenski postaji, da ponovite iskanje, in pritisnite gumb TX na senzorju.

- Da bi zagotovili pravilne meritve, je treba senzor temperature/vlage/svetlobe in senzor padavin postaviti višje nad površino (min. 1,5 m) na vodoravno površino ter stran od stavb in konstrukcij. Oba senzorja morata biti trdno privita, da se preprečijo poškodbe. Najprej privijte montažno ploščo na ravno površino, nato v montažno ploščo privijte montažno palico, na katero boste privili senzor temperature/vlage/svetlobe. Veter se mora okoli senzorja vetra prosto gibati iz vseh smeri. Prepričajte se, da se indikator smeri vetra in propeler za merjenje hitrosti vetra lahko prosto vrtita. Glede na vgrajeni kompas mora severna puščica (N) v resnici kazati na sever. V nasprotnem primeru bo smer vetra vedno prikazana napačno. Po izbiri primerne lokacije se pred namestitvijo prepričajte, da je glavna postaja v dosegu senzorjev. Na pozidanih območjih se lahko domet senzorjev hitro zmanjša.

- Senzorjev ne postavljajte na kovinske predmete, saj se zmanjša njihov doseg prenosa

Temperaturne omejitve lahko nastavite ločeno za največ 3 zunanje temperaturne senzorje. Ko je aktivirana omejitev najnižje ali najvišje temperature, se prikaže ikona (min) ali (max); ko je deaktivirana, izgine.

Daljši postopek in nastavitve v razdelku z navodili: Nastavitev najvišjih in najnižjih temperaturnih mej

Senzor pošilja podatke vsako minuto.

Naprava ne podpira mobilne aplikacije.

Baterije je treba uporabljati alkalne (nepolnilne) 1,5 V. Če se situacija s temi baterijami ponovi, je najbolje, da napravo vrnete.

Dodatno tipalo lahko kupite pod E06018.
Pri senzorju za padavine voda takoj odteče. Zato ga za zimo ni treba skrivati, temveč je treba le poskrbeti, da so odtočne odprtine čiste.
Zgodovino padavin lahko preklapljate, vsako časovno obdobje ostane prikazano 10 sekund, nato se samodejno vrne na skupno vrednost. Ni mogoče spremeniti. Popravljeno.

Anemometer deluje samo na kanalu 1.

Priporočamo, da izmerite napetost v baterijah ali jih zamenjate - ne uporabljajte 1,2V akumulatorskih baterij.

Propeler se mora neprekinjeno vrteti najmanj 1 minuto, da se na zaslonu prikaže podatek o hitrosti.

Priporočamo tudi naslednje:

- Odstranite baterije iz senzorja in ponovno aktivirajte način seznanjanja na vremenski postaji.

-

Če postaja prikaže podatek o temperaturi/vlažnosti, to pomeni, da je zaznala signal tujega senzorja - v tem primeru je treba senzor povezati s postajo v prostoru, kamor signal tujega senzorja ne doseže, npr. v kleti.

- Najprej ga povežite v par in nato senzor postavite zunaj.

Možna je tudi okvara senzorja - oglasi se.

Poskusite zamenjati baterije (samo alkalne), ponastaviti napravo, ponovno vzpostaviti parjenje in po možnosti v drugem prostoru (parjenje je samodejno v 3 minutah). Zato menimo, da je bilo tako zajeto drugo tipalo. Oddaljenost termometra ali senzorja od motečih virov, kot so računalniški monitorji ali televizorji, mora biti vsaj 2 metra. Preverite, ali se termometer ali senzor ne nahaja v bližini kovinskih predmetov.

Sporočilo HH označuje meritev temperature zunaj največjega območja. Sporočilo LL ali LO je zunaj najnižjega območja - morda gre za poškodbo zunanjega senzorja. Če se ta pojav pojavi tudi po zamenjavi baterij, je priporočljivo, da se pritožite.

Na žalost je pri vsaki vremenski postaji/termometru vedno nekaj razlike v natančnosti meritev temperature in vlage. Če želite imeti 100-odstotno natančno napravo, priporočam umerjen termometer + strokovno umerjanje vsaki dve leti.

Priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Senzorji imajo običajno stopnjo zaščite IP44, kar pomeni, da so zaščiteni pred škropljenjem z vodo (dežjem). Vedno pa je bolje, da je senzor pokrit z nekakšnim nadstreškom.
1. uporabite ustrezne baterije (alkalne), preverite polarnost, / 2. ovire med gumbom in sprejemnikom (železo in beton znatno skrajšajo razdaljo / 3. senzorja ne postavljajte na kovinske konstrukcije (okenske police) / 4. Priporočamo, da natančno preberete navodila in jih upoštevate.
Če se instrument napaja samo z baterijami, bo zaslon po določenem času prazen (podatki niso vidni, pritisniti morate gumb SNOOZE/LIGHT) ali pa bo zaslon manj berljiv, čim nižja bo napetost baterije. Poleg tega ni mogoče aktivirati načina stalne osvetlitve ozadja. Če je napajanje zagotovljeno iz električnega omrežja, se osvetlitev zaslona samodejno nastavi na trajno. Z večkratnim pritiskom gumba SNOOZE/LIGHT lahko nastavite 4 načine osvetlitve ozadja (izklopljeno - maksimalna raven - srednja raven - nizka raven). Vstavljene baterije služijo le kot varnostna kopija izmerjenih ali nastavljenih podatkov. Če baterije niso vstavljene in je električno omrežje izključeno, bodo vsi podatki izgubljeni.

Nastavitev časa z uporabo DCF je opisana v priročniku. Če pri začetni namestitvi ni mogoče sprejeti signala DCF, poskusite spremeniti lokacijo senzorja, ki sprejema signal DCF. Ker lahko na prenos signala DCF vpliva trenutno vreme, priporočam, da čas nastavite ročno in ura se bo nastavila na točen čas, ko bo sprejet signal DCF. Signal DCF je najmočnejši v času "tihega oddajanja", tj. med 2. in 3. uro ponoči. Oddajnik DCF je v Nemčiji, zato lahko poskusite usmeriti postajo proti zahodu.
Najdete jo lahko čim bližje oknu.
Če pa živite na gosto pozidanem območju, kjer prihaja do motenj zaradi drugih električnih naprav, signala DCF na žalost morda sploh ne boste ujeli.

Sprejemanje DCF se aktivira samodejno. Ni ga mogoče ročno aktivirati ali deaktivirati.
Na severni strani brez neposredne sončne svetlobe.
Da, lahko. Priporočamo filtriranje vremenskih postaj s parametrom stalna osvetlitev=YES.

Ti so: 

E5018

E5059

E8835

Da, lahko. Nekatere izdelke je mogoče obesiti, druge postaviti. Priporočamo vam, da jih filtrirate s parametrom - obešanje na steno = DA.
Padec ali povečanje tlaka med nastavljanjem višine sta verjetno posledica algoritma postaje in njene začetne obremenitve. Za najnatančnejšo meritev tlaka je potrebno 24-urno stabilno stanje.

Nimamo na voljo izdelka GSM. Če bi lahko zagotovili povezavo wifi, je mogoče uporabiti izdelek E5059.
Za uporabo aplikacije se izhod prenese na mobilni telefon. Iz aplikacije ga lahko izvozite tudi v e-pošto.

Na podlagi atmosferskega tlaka.

Odvisno od tega, kje je senzor nameščen. Če je nameščen na prostem, zaznava le zunanjo temperaturo. Notranjo temperaturo zaznava sama vremenska postaja.

Ne je vidno, ker prikazuje NOV, glejte priročnik.

Predstava pomeni, da obris ni viden na vremenski postaji, zato se zdi, da je faza lune izginila.


V večini senzorjev se tesnilo ne uporablja, saj je zasnovano tako, da ni potrebno. To je izvedeno v obliki utora, v katerega se prilega sredstvo proti zatikanju.

Na splošno je najbolje, da je senzor nameščen pod okensko polico, pod nadstreškom, da se prepreči neposredno padanje dežja ali snega.

Če je razlika več kot 2 °C, lahko izdelek v 14 dneh reklamirate ali vrnete, če ste ga kupili v trgovini.
Katera vremenska postaja ima natančnost ±2 °C ali več.
Če želite 100 % natančne podatke, morate redno umerjati vsak senzor in postajo (plačljiva storitev). V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na podjetje KALIST, ki se ukvarja s kalibracijami. 

Na žalost naše vremenske postaje ne morejo opozoriti na vlažnost s signalom.

Určico lahko uporabljate v/na. Če celoten senzor postavite zunaj, meri zunanjo temperaturo in vlažnost. Če senzor pustite v sobi in skozi okno speljete žico navzven, bo meril zunanjo temperaturo, znotraj pa vlago.
Žica je temperaturna sonda, če jo prerežete ali kako drugače poškodujete, bo prenehala meriti temperaturo.