Meteorološka postaja E6016

Številka za naročilo E6016
oglejte si oceno
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
5. apr. 2023 Pri vas
94,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,88
Na zalogi
2,88
Na zalogi
13,90
Na zalogi
11,90
Na zalogi
32,90
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Profi brezžična vremenska postaja E6016

Vas zanima, kakšna je trenutna temperatura pri vas doma in zunaj? Se pripravljate na izlet in bi želeli vedeti, ali bo sijalo sonce ali pa bo deževalo? Vas zanima vlažnost zraka, hitrost vetra ali morda trenutna lunina faza? Ni vam treba več upoštevati negotovih vremenskih napovedi televizijskih napovedovalcev, vse potrebno pa lahko izveste hitro in iz udobja doma po zaslugi profesionalne brezžične vremenske postaje EMOS. Vremenska postaja pa na svojem osvetljenem LED zaslonu dimenzij 168 x 93 mm skriva veliko več kot le trenutno temperaturo, vlažnost, tlak in vremensko napoved. Poglejte z nami, zakaj je koristno, da jo imate doma.

Koliko je točno ura? Tudi na to vprašanje vam vremenska postaja, vodena z radijskim signalom DCF odgovori. Lahko se torej zanesete na to, da boste povsod na minuto točno, zagotovo pa vas razveseli dejstvo, da pri spremembi poletnega in zimskega časa se le-ta prestavi sam. Ko že govorimo o času, sestavni del vremenske postaje je tudi možnost nastavitve budilke s funkcijo dremež. Vremenska postaja omogoča nastaviti tudi časovni pas, datum in je opremljena s praktičnim koledarjem.

Brezžični senzor padavin in vetra

Imejte vreme pod 100% nadzorom tudi po zaslugi brezžičnega senzorja padavin in vetra, ki je sestavni del postaje. Po zaslugi tega praktičnega pomočnika boste na zaslonu lahko spremljali vrednosti hitrosti vetra in količino padavin.

Trenutno vreme kot na dlani

Kot smo že zgoraj omenili, aparat lahko izmeri zunanjo temperaturo v območju -30 °C do +60 °C z ločljivostjo 0,1 °C in notranjo temperaturo v območju -10 °C do +50 °C z ločljivostjo 0,1 °C. Samoumevnost je možnost nastavitve enote temperature s °C na °F. Kar se vlažnosti tiče, na preglednem barvnem zaslonu se prikazuje zunanja in notranja vlažnost v območju od od 1 % do 99 % RV z ločljivostjo 1 %.

Napoveduje in si zapomni

Vendar profi vremenska postaja EMOS ne prikazuje samo trenutno vreme, njena velika prednost je vremenska napoved v okviru več naslednjih ur, pa tudi to, da shranjuje pomembne podatke, med katere spadata na primer najvišja ali najnižja temperatura. Vremenski postaji ne manjka niti kazalec trenda temperature in relativne vlažnosti, naslednja prednost je funkcija vremenskega opozorila, po zaslugi katerega boste na slabo vreme vnaprej pripravljeni. To pa še vedno ni vse, sestavni del vremenske postaje je tudi barometer, po zaslugi katerega boste imeli pregled nad zračnim tlakom.

Povezava s kar 3 senzorji z dosegom do 100 metrov

Vremenska postaja se dobavlja z zunanjim senzorjem, ki z njo lahko komunicira vse na razdaljo 100 metrov. Zagotovo vas razveseli tudi to, da vremensko postajo lahko povežete s kar 3 senzorji in imate popoln pregled nad vremenom na svoji celotni parceli. Senzorje napajajo štiri baterije 1,5 V AA, vremenska postaja se primarno napaja z omrežnim polnilcem (lahko pa vanjo vstavite tri baterije 1,5 V AAA, ki zagotovijo, da pri izpadu toka ostanejo vrednosti, izmerjene s strani vremenske postaje, shranjene. Baterije niso priložene.

Zaslon VA na dotik

Med prednosti profi vremenske postaje spada nedvomno tudi vrhunski VA zaslon na dotik, ki se lahko ponaša z visokim zornim kotom.

Ultra tanka izvedba glavne postaje

Vremenska postaja je zasnovana tako, da je ne samo čim bolj praktična, ampak da se tudi spremeni v oblikovalski kos vsake notranjosti. O tem, da je to vremenski postaji resnično uspelo, priča eleganten videz, za kateri se lahko zahvali ultra tanki izvedbi glavne postaje. Vremensko postajo s pomočjo stojala lahko namestite na polico ali omarico oziroma jo enostavno pritrdite na steno.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo E6016
Šifra artikla 2606164000
EAN 8592920081235
omrežni adapter da, 5 V DC/300 mA (priloženo)
možen drugi senzor 3 (E06018), 1 (E06016)
doseg senzorja do 100 m
barometer da
velikost zaslona 168 × 93 mm
projekcija no
možnost obešenja na steno da
žična sonda za senzor ne
zunanja temperatura -30 °C do +60 °C, ločljivost 0,1 °C
zunanja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vremenska napoved da
ura DCF (ura vodena z radijskim signalom)
min. in maks. temperatura da
trajna osvetlitev da
lunine faze da
datum da
trend tlaka da
tip termometra brezžična
napajanje postaje 3× 1,5 V AAA (ni priloženo)
koledar da
notranja temperatura -10 °C do +50 °C, ločljivost 0,1 °C
dežemer da
trend temperature da
LED osvetlitev zaslona da
korekcija nadmorske višine da
barvni zaslon (black mask) osvetljen ne
12/24 urni format da
napajanje senzorja 4× 1,5 V AA (ni priloženo)
budilka da, 2×
notranja vlažnost 1 % do 99 % RH, ločljivost 1 %
vetromer da
temperaturno opozorilo da
časovni pasovi da
izdelek vremenska postaja
elektronska osvetlitev površine da
ponovno bujenje da
možnost nastavitve enote temperature °C/°F °C/°F
prenosna frekvenca 433 MHz
dimenzije glavne enote 17 × 192 × 127 mm
dimenzije senzorja 250 × 160 × 100 mm
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (90%)
1 hodnocení

  • 90%
    Jaz
    Naročeno 11. mar. 2022
    Izdelek kot opisan in deluje brezhibno. Priporočam
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Datoteke za prenos

Datoteke za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ

FAQ – pogosta vprašanja

Anenometer deluje le pod številko kanala 1. Kanala številka 2 in 3 se uporabljata samo za informacije o zunanji temperaturi in vlažnosti. Preverite, ali je parjenje pravilno.

Zeleno besedilo v prevodu: puščica s trikotnikom označuje trenutno smer vetra.
Rdeče besedilo: puščica brez trikotnika se uporablja za dodatno namestitev, ob prvem zagonu je bila uporabljena za označevanje smeri vetra.

Merilnik sile vetra in temperaturni senzor sta iz plastike.
E6016 - barvni zaslon, ločen senzor padavin in anemometer, priključite lahko do 3 senzorje temperature in vlage, ne podpira mobilne aplikacije.

Senzor temperature in tlaka je nameščen v propelerju. Izberete lahko nadomestni senzor E06016.

Mesto delovanja senzorja:

- Postavite vse enote eno poleg druge. Vremenska postaja bo v 3 minutah samodejno našla signal iz senzorjev. Če senzorji ne najdejo nobenega signala, pritisnite dolg gumb na vremenski postaji, da ponovite iskanje, in pritisnite gumb TX na senzorju.

- Da bi zagotovili pravilne meritve, je treba senzor temperature/vlage/svetlobe in senzor padavin postaviti višje nad površino (min. 1,5 m) na vodoravno površino ter stran od stavb in konstrukcij. Oba senzorja morata biti trdno privita, da se preprečijo poškodbe. Najprej privijte montažno ploščo na ravno površino, nato v montažno ploščo privijte montažno palico, na katero boste privili senzor temperature/vlage/svetlobe. Veter se mora okoli senzorja vetra prosto gibati iz vseh smeri. Prepričajte se, da se indikator smeri vetra in propeler za merjenje hitrosti vetra lahko prosto vrtita. Glede na vgrajeni kompas mora severna puščica (N) v resnici kazati na sever. V nasprotnem primeru bo smer vetra vedno prikazana napačno. Po izbiri primerne lokacije se pred namestitvijo prepričajte, da je glavna postaja v dosegu senzorjev. Na pozidanih območjih se lahko domet senzorjev hitro zmanjša.

- Senzorjev ne postavljajte na kovinske predmete, saj se zmanjša njihov doseg prenosa

Temperaturne omejitve lahko nastavite ločeno za največ 3 zunanje temperaturne senzorje. Ko je aktivirana omejitev najnižje ali najvišje temperature, se prikaže ikona (min) ali (max); ko je deaktivirana, izgine.

Daljši postopek in nastavitve v razdelku z navodili: Nastavitev najvišjih in najnižjih temperaturnih mej

Senzor pošilja podatke vsako minuto.

Naprava ne podpira mobilne aplikacije.

Baterije je treba uporabljati alkalne (nepolnilne) 1,5 V. Če se situacija s temi baterijami ponovi, je najbolje, da napravo vrnete.

Dodatno tipalo lahko kupite pod E06018.
Pri senzorju za padavine voda takoj odteče. Zato ga za zimo ni treba skrivati, temveč je treba le poskrbeti, da so odtočne odprtine čiste.
Zgodovino padavin lahko preklapljate, vsako časovno obdobje ostane prikazano 10 sekund, nato se samodejno vrne na skupno vrednost. Ni mogoče spremeniti. Popravljeno.

Anemometer deluje samo na kanalu 1.

Priporočamo, da izmerite napetost v baterijah ali jih zamenjate - ne uporabljajte 1,2V akumulatorskih baterij.

Propeler se mora neprekinjeno vrteti najmanj 1 minuto, da se na zaslonu prikaže podatek o hitrosti.

Priporočamo tudi naslednje:

- Odstranite baterije iz senzorja in ponovno aktivirajte način seznanjanja na vremenski postaji.

-

Če postaja prikaže podatek o temperaturi/vlažnosti, to pomeni, da je zaznala signal tujega senzorja - v tem primeru je treba senzor povezati s postajo v prostoru, kamor signal tujega senzorja ne doseže, npr. v kleti.

- Najprej ga povežite v par in nato senzor postavite zunaj.

Možna je tudi okvara senzorja - oglasi se.