Prijavite se na naše e-novice in prejmite popust 4 € pri prvem nakupu
Domov Termostati in detektorji Termostati Sobni žični termostat P5607 s programiranjem

Sobni žični termostat P5607 s programiranjem

Številka za naročilo P5607
1x
oglejte si oceno
5
1
Brezplačna dostava nad 29,00 €
za vse vrste prevoza
Na zalogi
29. jul. 2024 Pri vas
44,90
Z veseljem vam bom svetoval

Priporočamo tudi

2,88
Na zalogi
1,30
Na zalogi
5,28
Na zalogi
6,50
Na zalogi
Opis

Več o izdelku

Prijetno hladen poleti in topel dom pozimi

Programski sobni termostat za regulacijo temperature skozi vse leto. Gre za žični termostat z možnostjo nastavitve 6 temperaturnih sprememb na dan. Omogoča 1 uporabniško nastavljiv program. Namenjen je za nadzor sistemov ogrevanja in klimatizacije podnevi in ponoči. Zagotavlja optimalno temperaturo in udobje bivanja brez temperaturnih nihanj. Ima širok razpon nastavitve temperature, osvetljen in pregleden zaslon s prikazom trenutne in nastavljene temperature.

Regulacija ogrevanja in hlajenja

Termostat P5607 lahko priključite tako na sisteme ogrevanja kot tudi na sisteme klimatizacije. Poleti skrbi za prijetno ohlajen prostor brez neprijetnih temperaturnih šokov. V mrzlih zimskih dneh pa vzdržuje idealno temperaturo in preprečuje nepotrebno pregrevanje, s tem pa omogoči tudi prihranek.

Nastavitev temperature od 5 °C do 35 °C

Termostat omogoča širok razpon temperaturnega območja (od 5 °C do 35 °C). Na zaslonu lahko želeno temperaturo nastavite z natančnostjo 0,2 °C. Termostat prikazuje tudi trenutno sobno temperaturo med 0 °C in 40 °C z natančnostjo 0,1 °C. Ena izmed prednosti termostata je tudi funkcija zaščite pred zmrzovanjem omogoča vzdrževalno ogrevanje, in s tem zaščito sistemov ogrevanja v stavbah, ki pozimi niso redno ogrevane.

Osvetljen zaslon in nazoren prikaz podatkov

Prikaz podatkov z velikimi številkami omogoča, da hitro in enostavno odčitate trenutno in nastavljeno temperaturo. Osvetlitev zaslona omogoča enostavno upravljanje termostata tudi pri šibki svetlobi ali v temi.

Parametri

Parametri

Blagovna znamka EMOS
Splošna številka za naročilo P5607
Šifra artikla 2101209000
EAN 8592920103395
tip upravljanja programski elektronski sobni termostat
tip termostata žični
vrsta regulacije ogrevalni in hladilni sistem
nastavitev temperature 5 °C do 35 °C, po 0,5 °C
tip nastavitve temperature 6 temperaturnih sprememb na dan
nastavljivo območje temperature 0,2 °C do 2 °C, po 0,1 °C
merjenje temperature 0 °C do 40 °C, ločljivost 0,1 °C
dolžina kapilarnega senzorja ne navaja se
število programov 1 uporabniško nastavljiv program ali uporabniško nastavljiva temperatura (6× na dan)
funkcija ON/OFF ne
osvetljeni zaslon da
barva bela
stikanje 230 V AC ali breznapetostno
doseg na prostem ne navaja se
zaščita proti zamrzovanju da
napajanje sprejemnika ne navaja se
funkcija dopust ne
funkcija Set-back ne
napajanje 2× 1,5 V AAA (priloženo)
možnost povezave z drugimi detektorji ne navaja se
napajanje vrat ne navaja se
napajanje oddajnika ne navaja se
delovna frekvenca ne navaja se
priloženo ne navaja se
stikalna obremenitev 8 A uporno, 2 A induktivno
kalibracija temperature da
protokol
dimenzije 26 × 120 × 78 mm
dimenzija vrat ne navaja se
dimenzija sprejemnika ne navaja se
dimenzija oddajnika ne navaja se
prodajna embalaža 1 kos, škatlica
Ocena izdelka

Ocena izdelka (100%)
1 ocena

  • 100%
    Andraz
    Naročeno 10. dec. 2023
Te ocene temeljijo na neodvisnih mnenjih, ki so jih podali naši kupci na podlagi preverjenega nakupa naših izdelkov. Več o tem.
Dokumenti za prenos

Dokumenti za prenos

Dokumenti in datoteke, ki so na voljo za prenos
FAQ – pogosta vprašanja

FAQ – pogosta vprašanja

Podsvetljave ni mogoče trajno izklopiti, temveč se aktivira za 15 sekund, ko pritisnete kateri koli gumb.

Je, termostat lahko tako programirate za vsak dan posebej, vendar ne pozabite, da lahko vsak dan spremenite le 6 temperatur.

To je mogoče. Če na primer pridete zgodaj domov in je termostat še vedno nastavljen (v skladu s programom) na nižjo temperaturo, vi pa želite, da se takoj vklopi in začne ogrevati na višjo temperaturo, glejte razdelek Kratkotrajna ročna sprememba temperature v priročniku, kjer je opisan postopek. 

Termostat, pri katerem lahko prek krmilne enote upravljate več sprejemnikov (do 6), je komplet P5611OT.2R. Zahvaljujoč funkciji samoučenja lahko termostat ustvari lastno kodo za seznanjanje, ki jo nato vsak posamezen sprejemnik shrani v pomnilnik.

Za modele P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT. Drugi imajo fiksno histerezo.

To je mogoče s programirljivimi termostati, ki omogočajo večkratno spreminjanje temperature. Za vsak dan lahko izberete temperaturo, ki jo potrebujete, in čas za do 6 temperaturnih sprememb, odvisno od modela termostata. Načine (nastavitve časa in temperature) je mogoče nastaviti za vsak dan posebej ali po urniku od ponedeljka do petka in ločeno od sobote do nedelje ali po tedenskem urniku od ponedeljka do nedelje.

Za vse termostate, razen tistih, ki podpirajo funkcijo Opentherm, je komunikacija enosmerna. Komunikacija poteka po radijski povezavi (tako s funkcijo OpenTherm kot z omrežnim protokolom WiFi), zato zidanje zmanjšuje skupni domet.

95 % kotlov uporablja naslednji breznapetostni priključek. Če ima kotel breznapetostno povezavo, jo mora imeti tudi termostat.

OpenTherm je ime za obliko dvosmerne komunikacije med modulom kotla in termostatom. Termostat prejme potrebne informacije, ki jih nato obdela in posreduje nazaj kotlu, ki uravnava temperaturo vode na najučinkovitejšo raven. Zahvaljujoč informacijam, zbranim od termostata OpenTherm, je moč kotla modulirana, kar omogoča neprekinjeno dodajanje in odvzemanje moči glede na želene in izmerjene vrednosti. Prednost tega je, da se moč kotla ne uravnava le glede na sobno temperaturo, temveč tudi glede na temperaturo vode v sistemu in druge spremenljivke. V nasprotju s tem običajni termostat ON/OFF preklopi kotel na 100-odstotno ali 0-odstotno moč. OpenTherm tako poveča učinkovitost ogrevalnega sistema, zmanjša stroške (račune za energijo) in podaljša življenjsko dobo kotla.

Termostat OpenTherm lahko regulira kateri koli kotel OpenTherm. Če vaš kotel ne podpira tehnologije OpenTherm ali je ne želite uporabljati, lahko priključite termostat brez teh kontaktov in njegova funkcionalnost bo enaka kot pri termostatu brez Opentherma. Tako lahko termostate s komunikacijo Opentherm uporabljate samo z vklopno/izklopno napeljavo brez regulacije Opentherm.

Tako, zamenjati je treba tudi pošiljajočo enoto, ki je pritrjena na kotel. Enota prvotne naprave in nova naprava imata različne komunikacijske protokole ali pa nista seznanjeni.

Da, termostati s prednastavljenimi komfortnimi in varčnimi načini omogočajo poleg fiksnih programov, ki jih ni mogoče spreminjati, tudi več uporabniških nastavitev. Postopek je opisan v navodilih za določen model, na primer termostat P5611OT.

Termostat ne potrebuje ločene zaščite. Zaščititi je treba kotel.

Kapilarni termostati lahko preklopijo z 0 °C. Drugi imajo sistem proti zmrzovanju od 5 °C ali 7 °C, odvisno od modela.

Če uporabljate več termostatov in starega uporabljate na primer kot termometer, novega pa namestite na kotel, se ne bosta medsebojno vplivala. Tako zaradi parjenja kot zaradi različnih komunikacijskih protokolov.

Na žalost te vrste izdelkov nimamo v svoji prodajni ponudbi.

Da, spomnijo se. V petih minutah se samodejno povežejo. Vsi termostati v naši ponudbi se po izpadu električne energije sami povežejo in nato ponovno vzpostavijo napajanje.

Sporočilo lahko pomeni naslednje:

a. Izmerjena temperatura je zunaj območja (od 0 °C do 40 °C)
b. Temperaturni senzor je poškodovan
Pripravite se na zamenjavo baterij, samo alkalne baterije z napetostjo 1,5 V. Če tega ne popravite, vložite reklamacijo.

Pomagalo bi, če bi odklopili termostat od kotla in ga ponovno priključili. Če bi se ta napaka pojavljala pogosteje, priporočamo, da blago pošljete v diagnosticiranje zaradi garancije. 

Če ima radiator priključek termostata, iz katerega do vtičnice vodi običajen vtič, potem da (priključi se na sponke NO/COM).

Žični termostati se ob vklopu oglasijo z zvokom. Tudi brezžični to počnejo, vendar je sprejemna enota običajno na kotlu, ki je bolj oddaljen od bivalnega prostora, zato klik ni slišati v drugih prostorih.

Na odprtem prostoru je doseg od 60 do 100 m, količina zidovja pa zmanjša doseg radijskega signala. Izberite glede na parameter "Doseg na odprtem prostoru". Dosega brezžičnega termostata ni mogoče povečati.

Neden od termostatov ne more samodejno vklopiti ogrevanja in nastaviti temperature vode glede na tarifo. Verjetno bi lahko uporabili enega od programirljivih termostatov, pri katerem bi v času visoke tarife ogrevanje nastavili na nižjo temperaturo.

Za večino kotlov je odločilna uporovna obremenitev. Uporna obremenitev je obremenitev, pri kateri ni faznega premika med tokom in napetostjo, običajno gre za uporovne toplotne naprave. Induktivna obremenitev je tista, pri kateri obstaja fazni premik med tokom in napetostjo, kjer tok zaostaja za napetostjo. Induktivna bremena so npr. električni motorji, transformatorji itd. Vsak termostat ima navedene največje vrednosti preklopljene obremenitve (uporovne/induktivne), kar je odvisno od tega, kaj želi stranka, da termostat preklopi, in od vrednosti preklopljene opreme. Primer: če ima kotel uporovno preklapljanje 7 A, ne morem uporabiti termostata, ki ima največjo obremenitev 6A.